Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman tvrdil, jak nechce dělat kampaň. Teď shlíží na lidi z desítek billboardů

Autor: val - 
6. září 2016
16:50

Prezident Miloš Zeman se nechal slyšet, že jestli se rozhodne svou funkci obhájit, nebude pořádat žádnou volební kampaň. Jenže teď hlava státu shlíží na lidi z desítek obřích billboardů lemujících silnice. Jde o reklamu na knihu prezidentových rozhovorů, na níž se podílel jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Ten nicméně odmítá, že by šlo o kampaň.

„Nejde o žádnou kampaň. Mimo to autorem té knihy není pan prezident, autorem té knihy je redaktor Parlamentních listů pan Radim Panenka a já, který jsem přispěl drobnými glosami,“ uvedl Ovčáček pro Blesk.cz.

„Je to plně věc vydavatelství, které tu knihu publikovalo. V žádném případě to není z prostředků daňových poplatníků, tedy Kanceláře prezidenta republiky,“ doplnil. Načasování vydání knihy před volbami do krajských zastupitelstev a Senátu prý rovněž není záměrné.

Připomněl, že Zeman chce teprve v březnu oznámit, zda bude kandidovat. „V každém případě si myslím, že je důležité, aby si občané mohli přečíst určité shrnutí 25 rozhovorů pana prezidenta,“ dodal.

Kniha vyšla 1. září. Zeman ji podle Ovčáčka sám oficiálně představí během své blížící se návštěvy Pardubického kraje.

jirkabr ( 7. září 2016 14:01 )

Vážení. Jak, tak sleduji úroveň diskuse, tak Vám musím sdělit, že tento národ si jiného prezidenta než MZ nezaslouží,. Takže je už víceméně rozhodnuto! Chybou bylo, že se lidem dala možnost volit prezidenta. Tento národ, dle mého názoru, není natolik politicky vyzrálý, aby mohl rozhodovat, kdo bude prezidentem.

tgbg ( 7. září 2016 08:19 )

Moskevský poskok a otrok ruských krvavých kopejek Zeman.

Hops_aIive ( 6. září 2016 23:24 )

Máš pravdu, rego.

Hops_aIive ( 6. září 2016 23:17 )

Správně, rego . Havel měl jednu velkou chybu - byl moc velkej lidumil

Hops_aIive ( 6. září 2016 23:04 )

Hele, já tomu nerozumim a když tomu nerozumim já, tak nikdo jinej na Blesku. Takže se neunavuj těmahle blábolama zasírat diskuze.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa