Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman před dovolenou na Vysočině: Chci divokou kartu pro Sáblíkovou na olympiádu

Autor: zst - 
1. července 2016
15:09

Prezident Miloš Zeman zůstává po třídenní návštěvě Vysočiny v kraji. Následuje totiž jeho pětidenní dovolená, uvedl to na tiskové konferenci. Během návštěvy se také setkal s českou olympioničkou Martinou Sáblíkovou a rozhodl se ji podpořit u předsedy Mezinárodního olympijského výboru.

Návštěvy ve firmách i s občany měst a obcí. Tradiční program prezidenta Miloše Zemana narušilo setkání s českou rychlobruslařkou a také cyklistkou Martinou Sáblíkovou. Ta přišla kvůli administrativní chybě cyklistického svazu o šanci startovat na blížící se olympiádě v brazilském Rio de Janeiru.

„Bylo mi líto, že nemůže jet na olympiádu do Ria a podnikl jsem proto poslední zoufalý pokus. Podepsal jsem dopis předsedovi Mezinárodního olympijského výboru se žádostí o divokou kartu pro Martinu Sáblíkovou. Protože jedině tento předseda může tuto kartu udělit, a tak svým způsobem kompenzovat hrubou administrativní chybu českého cyklistického svazu,“ řekl na tiskové konferenci Zeman.

Poznamenal také, že z Vysočiny ani po konci návštěvy neodjíždí, ale zůstává na své chatě na minimálně pětidenní dovolenou.

Norské děti jsou jako ukradené auto a norské úřady zloději

Miloš Zeman se také vyjádřil k odebrání rodičovských práv Evy Michalákové na její dva syny. „Byl jsem informován o rozhodnutí o odebrání rodičovských práv paní Michalákové, nikoliv však panu Michalákovi. A také o tom, že děti mají zůstat v pěstounské péči, protože si na ni zvykly. No, ukradené auto má zůstat v pěstounské péči zloděje, pokud tento zloděj toto auto dostatečně dlouho používal,“ okomentoval rozhodnutí norských soudů.

Zeman doufá, že se Michaláková odvolá a dojde se tak k „rozumnějšímu postoji“. Dokonce se v případu zastal i médií, která často kritizuje. Podle něj sehrála „důležitou roli při ochraně práv české občanky“.

aaobcanka ( 2. července 2016 16:43 )

Bohužel, situace se zase začíná měnit do starých pořádků. Už zase máme vězně svědomí (tykalový řidič Smetana odsouzený neseriózní soudkyní a ženou Ivana Langera z Olomouce), už zase jsou lidé posuzováni dle toho, jakou módu nosí (pravičácká ODS,TOP nenávist kolem Miloše Zemana), už zase jsou lidé podezřelí, pokud mají jiný názor, než jaký schvaluje mocnost (ODS,TOP,KDU za pomoci ČSSD), už zase jsou mediálně pronásledováni lidé, předem ocejchovaní médii za zločince. Profesoři mají mít kromě vzdělání a odbornosti také morální rozměr, který gayovi C. Putnovi chybí. Vědecká hodnost "profesor" by měla mít nezpochybnitelnou vznešenost v mravním smyslu slova. Proto považuji konečné Putnovo jmenování za Zemanovu chybu, jak nyní sám přiznal jako svou začátečnickou.

babamotorkarka ( 2. července 2016 16:16 )

Hanka Nováková, Jirkov a my : Všichni, co umíte Zemanovi jen nadávat : Kde jste byli, když Klaus likvidoval naši ekonomiku a amnestií osvobodil tuneláře, své kámoše ? Když OF/ODS, TOP, KDU za podpory ČSSD celých 26 let ničily naše továrny a firmy, ev. je jejich tzv. mafiáni u vesel prodávali cizákům ? Nemůžete si, chlapi, jako Češi, Moravané, Slezané hlídat vlastní zemi ? Bojovat proti zlodějům miliónů a miliard z našich daní ? Neumíte se semnknout v bandu třeba 50 lidí, popadnout vidle a vyjet na pražskou policejně-mediálně-justiční mafii ?

lunatic ( 1. července 2016 18:37 )

Jednalo by se o nošení dříví do lesa - chodím převážně v "přezkáčích",tzn.kostkovaných papučích s přezkou

lunatic ( 1. července 2016 18:25 )

Pokud se tedy začneme řídit tím KDO a CO chce ,no tak já zas chci,ať mi vyčistí strejda boty-dovolím mu,aby si přinesl svůj krém

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa