Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Občan Šlachta: Dám si dva měsíce „oraz“. Pak zamíří k celní správě?

Autor: zst, mim, kol - 
1. července 2016
18:17

Osm let stál Robert Šlachta v čele protimafiánského útvaru. Měl výsledky, přesto u policie skončil, a to kvůli plánovanému spojení ÚOOZ s protikorupční policií. Občan Šlachta si teď užívá klid na rodné Moravě a plánuje dvouměsíční dovolenou. Řekl to deníku Právo. Objevily se však spekulace, že poté zamíří k Celní správě.

„Dnes končím svůj služební poměr a od 1. července jsem jen občan Šlachta,“ prohlásil ve čtvrtek dlouholetý policista, který si plánuje udělat pořádnou dovolenou. Neměl prý na ni v posledních osmi letech, kdy působil jako šéf ÚOOZ, vůbec čas.

Teprve po „letních prázdninách“ začne řešit svou budoucnost, která vůbec není jasná. Šlachta už dříve řekl, že by chtěl zůstat ve státní správě, ale…

Nikdo se se mnou vůbec nebavil. Pořád poslouchám nějaké spekulace, ale zatím mi nikdo nic nenabídl. Pan prezident řekl, že bych neměl odcházet, že to není dobře, ale co mám dělat,“ uvedl Šlachta, který připomněl, že Miloš Zeman nechtěl, aby Šlachta ze služeb státu odešel úplně. Stejně tak předtím mluvil i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), který také věří, že by lidé typu Šlachty měli najít ve státních službách uplatnění.

„Poslouchat mě chtěli jen Zeman s Bělobrádkem

Šlachta se soukromě setkal s prezidentem Zemanem před několika dny. „Zajímal ho můj pohled na to, že to je lumpárna, nic jiného,“ komentoval nyní setkání Šlachta a popřel, že by prezidentovi vyzradil nějaké utajované informace. „Vím, kde mluvit můžu a kde nikoliv, takový blázen zase nejsem,“ podotkl.

Video  Zeman o Šlachtovi: Každý má právo odejít. A hádky Babiše se Sobotkou neřešte.  - Vera Renovica, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Šlachtu mrzí, že se o jeho názory zajímal pouze prezident Zeman a vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL).

Šlachtovým výpovědím ale možná ještě není konec. Sněmovna totiž vytvořila k reorganizaci policie vyšetřovací komisi, v jejímž čele bude exministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) a zastoupeny jsou všechny parlamentní strany. Komise se poprvé sejde 11. července a bude chtít zřejmě Šlachtu vyslechnout. Ten jí ale nevěří, mluvit chtěl před celým bezpečnostním výborem. Spolupracovat prý ale bude.

Šlachta návrat k policii nevyloučil, odchází prý výhradně kvůli reorganizaci. Jeho cesta ale v žádném případě nepovede do nové kontroverzní centrály ani zpět na protidrogovou centrálu, kterou opustil, aby šéfoval ÚOOZ. Do prozatímní penze si Šlachta podle Práva odnese téměř půl milionu korun jako odchodné a měsíční výsluhy zhruba 30 tisíc.

ČTETE VÍCE: Vše o reorganizaci policie

Bude Šlachta šéfovat celníkům?

Podle informací Blesku ale Robert Šlachta přeci jen o budoucnosti nějaké představy má. Mohl by se totiž stát druhým nejmocnější mužem celní správy, která spadá pod ministerstvo financí a kde nedávno rezignovalo celé vedení.

„Nemám takovou informaci,“ komentoval to šéf rezortu Andrej Babiš (ANO), který odmítá spekulace o svém těsném propojení s plukovníkem Šlachtou. Ani ten to ale jednoznačně nevyloučil: „Jsem v situaci, kdy očekávám nabídky, ale zatím žádná nepřišla,“ řekl Šlachta Blesku.

VIDEO: Podívejte se, jak vznikly spory kolem reorganizace policie:

Video  Čím pálí Babiš a Chovanec ve vládní přestřelce kolem Šlachty a policie?  - Jaroslav Šimáček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

zdenekk_senior ( 2. července 2016 17:17 )

Celá rodina pohromadě.

babamotorkarka ( 2. července 2016 16:02 )

Tak co, milý Ondřeji Hejmo a Jane Krausi atd., takto jsme si tu demokracii v 89. nepředstavovali, my, cinkající klíči na Václaváku, že ? Šéfové (Vild ÚOKFK, Murín GIBS ?) a komisaři PČR s výučním listem v kapse zůstávají na neadekvátních místech svému vzdělání, pod sebe přijímají opět vyučené kluky z obav o své posty, aby nadřazeně a diktátorsky přikazovali médiím, už i Parlamentním listům (PL), co musí redaktoři, tzn. středoškoláci a vysokoškoláci vystudovaní standardně hned po ZŠ/SŠ (tj. bývalí inteligentní žáci ze ZŠ s jedničkami a dvojkami na vysvědčení, na rozdíl od policejních dálkových "vzdělanců", čtyřkařů ze ZŠ), z diskuze vymazat. Jak je u PČR zvykem, obratem si tito policejní "géniové" ze svých postů, skvěle placených z našich daní, zjišťují autory textů, aby se jim pomstili účelovým stíháním s odsouzením min. k podmínce nebo ke statisícovému odškodnému, zmedializováním se lživými informacemi naservírovanými lidu přes "nezávislé" TV. Tak to jistě bude i s námi v tomto případě. Pak se ozveme, pokud to ještě půjde, na PL a Blesk, kam dosud lze jakž takž psát, než to zakáže další mstivý policejní "bystrouš". Vlády ODS+TOP+KDU+ČSSD, jděte s tak "erudovanou" a tzv. mafiánskou policií a se st. zástupkyněmi a soudci, kteří se stádově imbecilitě kriminalistů, tzn. čtyřkařům ze ZŠ, přizpůsobují, už od vašich "koryt", než lid popadne vidle a lopaty ! Národ má všech tupců a tunelářů "plné zuby". Je čas na revoluci, nikoliv "sametovou", ale s "olovem", tzn. ráznou (pro "blbečky" policejní čtyřkaře ze ZŠ : údernou, ale bez zbraní), že ?

babamotorkarka ( 2. července 2016 15:52 )

Kdy popadneme vidle a lopaty a vyrazíme na pražskou politicko-policejně-mediálně-justiční mafii, občané ? Občané, kdy popadneme vidle a lopaty a vyrazíme na pražskou politicko-policejně-mediálně-justiční mafii ? Najde se minimálně 50 odvážných a bystrých osobností typu : Radim Jančura (majitel Student Agency), Šlachta, Ištvan, Komár, Komárek, Bajgar/Bajger, Babiš, Bradáčová, M.Benešová, Nacher, NFPK Randák, Bernard, Janeček i Kraus a paradoxně s nimi i oba Zemani, ale i odvážný podivín Sládek atd., aby se konečně chopili moci na všech vedoucích místech u PČR, PP, ÚOKFK, ÚOOZ, NSZ, MSZ, NS, MS, MHMP atd. ? Chlapi, to jste takoví srabi, že v naší zemi necháte vládnout na vedoucích postech PČR vyučené struktury ? A dopustíte, aby si pod sebe a na pražské kriminálky nabírali "komisaře" opět pouze s výučákem a vakuem v mozku ? Ruku na srdce : zadali byste pro vás extra důležitý úkol, např. projekt domu, spolužákovi čtyřkaři ze ZŠ ? Lidi, zamyslete se, proč nabírá vyučený kriminalista (Vild ÚOKFK, Murín GIBS ???) pod sebe zase původně jen vyučené "kriminalisty" ? Aby ho neohrozili na postu ? Jak asi vyšetřuje taková policie, kde je většina nebystrých čtyřkařů ze ZŠ s následným dálkovým "studiem" neboli "dávačkou" jen za docházku do školy a často ani za to, jen za zápis ke studiu (plz. práva, PA policej. akademie, ČZU ???) ? Pardon, vy, vyučení omylem komisaři, zkuste si udělat jenom "blbé" přijímačky na SŠ a uvidíte, že jste totálně nekonkurovatelní všem standardně vystudovaným SŠ, tj. těm, kteří šli na SŠ hned po ZŠ (z devítky). Pro vaše pomalé vedení : to byli jedničkáři a dvojkaři na rozdíl od vás, čtyřkařů.

zdenekk_senior ( 2. července 2016 13:21 )

Promiňte, omlouvám se za toho našeho spratka.

zdenekk_senior ( 2. července 2016 13:02 )

Je to těžký. On je postižený už od narození, protože to porod byl hodně komplikovaný. Pak přišlo období do 7 let, kdy byl na plenkách, potom ústavní léčba, kde mu bylo nejlíp, protože byl pod neustálým dohledem. Jenže přišla ta komická revoluce a z těch ústavů to začali všechno mrskat pryč. A my s manželkou na něho nestačíme, i když mu platíme ošetřovatelku, ale ta dochází jen třikrát týdně na pár hodin. Je to opravdu problém.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa