Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Janouškův tchán u soudu: Se sousedem se hádali o centimery

Autor: Marcel Mihalik - 
22. června 2016
19:47

Vítězství v sousedském sporu si v úterý od soudu odnesli manželé Steiningerovi, příbuzní lobbisty Romana Janouška (47). Zlou krev, kterou si nadělali v Krhanicích na Benešovsku, čistil Krajský soud v Praze.

Soudní mašinerie se musela zabývat sporem o 45 centimetrů čtverečních! Hlavními aktéry byli manželé Zdeněk (65) a Helena (59) Petrů a jejich sousedé Irena (64) a Ladislav Steiningerovi (65).

Problém byl v tom, že Petrů stavěli na pozemku, jehož pár desítek centimetrů už patřilo Steiningerovým. Ti s tím sice kdysi souhlasili, ale názor časem změnili. „Při místním šetření dne 23. 7. 2009 bylo domluveno, že budeme souhlasit se stavbou sklepa a na něm s garáží. Tím jsme dali souhlas, že manželé Petrů mohou stavět na části našeho pozemku,“ uvedli tehdy Steiningerovi do protokolu.

Teď po sousedech ale žádají, aby stavbu odstranili. A předseda senátu Tomáš Kučera dal Janouškovým příbuzným za pravdu, a navíc jsou Petrů povinni zaplatit soudní výlohy 3267 korun.

Sousedský spor začal 2007, kdy si vedle Petrů koupili chatku Irena a Ladislav Steiningerovi, jejichž dcera Simona je manželkou za dopravní nehodu odsouzeného lobbisty Romana Janouška (47). To v přetahované hrálo svoji roli: Zdeněk Petrů tvrdí, že když se vyskytly problémy, soused často používal větu: Roman to zařídí...

Reportéři Blesku se na místo vydali, aby dali šanci vyjádřit se oběma stranám sporu. Zatímco manželé Petrů s námi hovořili, Steiningerovi se zavřeli do chatky.

joudajoudovy ( 23. června 2016 06:58 )

ze by vznikl dalsi precedent, na ktery se muze odvolavat tisice sousedu? bohuzel, neeee. to jen soudni mafie srazila patky i krok.

aaobcanka ( 22. června 2016 21:07 )

a nenáviděný celým národem, Janoušek gauner s Bémem, Klausem, Rittigem a jeho nafrněnou advokátkou s mlékem na bradě, Nagy, Kalouskem, Veseckou, P.Němcem, Rampulou+Grygárkem atd.

aaobcanka ( 22. června 2016 21:01 )

Kdy popadneme vidle a lopaty a vyrazíme na pražskou politicko-policejně-mediálně-justiční mafii, občané ? Najde se minimálně 15 silných a bystrých osobností typu Radim Jančura, majitel Student Agency, M.Benešová, Šlachta, Ištvan, oba Zemani, NFPK Randák, Bernard, Janeček, ale i Kraus, Babiš, Bradáčová, Nacher, Komár, Komárek, Bajgar, i tak trochu podivín Sládek atd., aby se konečně chopili moci na všech vedoucích místech u PČR, PP, ÚOKFK, ÚOOZ, NSZ, MSZ, NS, MS, MHMP atd. ? Češi, chlapi, to jste takoví srabi, že tady necháte vládnout na vedoucích postech PČR vyučené struktury a dopustíte, aby si pod sebe a na pražské kriminálky nabírali komisaře opět jenom s výučákem a idiocií v očích ? Sorry, poldové, zkuste si udělat jenom "blbé" přijímačky na SŠ a uvidíte, že jste totálně tupí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa