Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

„Hovada, svině.“ Konvičku po divoké neděli těší Samková a posílá vzkaz Klausovi

Autor: Jaroslav Šimáček - 
30. května 2016
14:00

Blok proti islámu se rozhádal a rozpadl. Jeho lídr, islamofob a kontroverzní docent Martin Konvička se vydává ve svém protiislámském tažení novým směrem. Inspiraci prý našel u protiislámské strany Alternativa pro Německo a hnutí Pegida. Blesk.cz byl na jeho první tiskovce, kde Konvička mluvil o divoké neděli, posílal vzkaz Klausovi a vyjádřil nadšení nad slovy advokátky Kláry Samkové, která přirovnala islám k nacismu.

„Rozštěpení je fatální a neumožňuje nám dále pokračovat,“ přiznal Konvička v kavárně v centru Prahy, kam svolal svou první samostatnou tiskovou konferenci. Blok proti islámu, jehož lídrem byl, se o víkendu rozpadl. A to v pořádně divoké atmosféře.

Na sněmu padaly nadávky hrubšího zrna. Podle svědectví MF Dnes urážky jako dobytci, hovada. A nejen to. „Atmosféra byla velice emotivní, byly tam negativní emoce, ne že ne. Zazněla tam jedna replika, tuším, že to bylo nějaké prase a svině nebo něco takového. Rozuměl jsem tomu tak, že je to součástí vystoupení, které bylo připravené a ve kterém šlo o to, že část delegátů chtěla zrušit usnášeníschopnost. Když nejvíce emotivně zaměření lidé odešli, atmosféra se velmi změnila,“ řekl Blesk.cz Konvičkův souputník v protiislámském tažení, sociolog s Harry Potterovskými brýlemi Petr Hampl.

„Byla to neuvěřitelná taškařice, kde se ukázalo, kdo je kdo,“ komentoval vypjaté momenty Konvička. „Momentálně je ten rozchod v nejhorší možné fázi, to se ale stává, rozvede se vám manželství a pak je třeba se domluvit na těch dětech, co s barákem a zahrádkou a tak, já doufám, že budeme na základních věcech schopni se domluvit,“ přiznal Konvička.

Starosti mu nekončí, někdejší partner Úsvit požaduje i přes rozpuštění Bloku proti islámu přes devět milionů za předčasně ukončenou smlouvu, kdy měli jít bok po boku do krajských voleb v čele se superlídrem Konvičkou.

Ohledně příčiny má Konvička jasno: „Seznali jsme, že jsme se stali, nechci říci oběťmi, ale dostali jsme se do hry politických šíbrů, zlodějíčků, podvodníčků.“ Protistranu v Bloku v čele s Janou Volfovou obvinil ze snahy přitáhnout do hnutí „osvědčené“ tváře a vyvést „mergle“ politických rozpočtů do rozpočtů kdo ví jakých. Přístup Volfové označil za styl buldozer, kdy prý chce vše kolem sebe „uřvat“.

Konvičkův vzkaz Klausovi: Nevím, kdo co ukradl

„Já jako Martin Konvička samozřejmě v odporu proti islámu a islamizaci míním pokračovat dál. A míním v něm pokračovat lépe,“ tvrdil. Podle něj záležitost na čas určitě poškodí antiislámskou scénu v zemi, ale není možné stavět na hliněných nohách.

A tak vzniká Iniciativa Martina Konvičky, ale také nová strana Alternativa pro Česko. Inspirace je zřejmá. Fungující model v Německu, kde proti islámu společně vystupují Alternativa pro Německo (AfD) a Pegida.

Exprezidenta Václava Klause, podporovatele AfD, to zhrozilo. Konvička prý podobně jako předtím Petr Mach u Svobodných název ukradl. „Po Evropě existuje asi tak 15 sociálně demokratických stran, 14 křesťansko-konzervativních atd. Nevím, kdo komu co ukradl. A že se toho chopí nesprávní lidé? Já mám pana bývalého prezidenta Klause v mnoha ohledech rád, ale zrovna jeho odhad na lidi býval pověstný,“ nedělal si dnes Konvička hlavu z „krádeže“ německého názvu.

Samková Konvičku potěšila: Islám je prý fatální choroba

Tvrdé výroky proti islámu pronesla na půdě Poslanecké sněmovny při nedávné debatě „Máme se bát islámu“ advokátka Klára Samková. Přirovnala dokonce islám k nacismu a naštvala nejen tureckého velvyslance, který na protest odešel ze sálu.

„Byl jsem nadšen, na druhé straně z věcného hlediska mám malinko obavu, že ona je tam, kde já jsem byl pět let zpátky. Ještě pořád věří v ten silný Západ, který těm machometánům nakope zadnice. Ona ta situace je trošku horší, než vystoupení paní doktorky evokovalo, protože Západ je oslabený, my opravdu jsme nesebevědomí, nenávistní, musíme nejprve srovnat sami sebe, až potom budeme schopni toho, o čem hovořila paní Samková a s čím se samozřejmě ztotožňuji,“ reagoval pro Blesk.cz Konvička.

Islám na tiskové konferenci nezůstal rozhodně stranou. „Já říkám, že islám je sice fatální choroba pro západní společnost, ale její vztah k západní společnosti je takový vztah, jako je vztah rýmy k pacientovi, který trpí chorobou AIDS. Pacient je nemocný, zabije ho rýma, ale jeho imunitu oslabilo něco jiného. Imunitu západní společnosti oslabila sebenenávist, nedostatek sebeúcty, úcty k vlastním tradicím, ekonomické čachraření, politikaření, svázanost, přebujelost byrokracie,“ uvedl Konvička s tím, že prý jde o „konvičkismus“.

Soudu kvůli masokostní moučce se nebojí, chce podat profesuru

Profesně dál působí Konvička na Jihočeské univerzitě. Jak Blesk.cz řekl, pevně věří, že podá i profesuru. Neobává se však profesních postihů vzhledem ke svým radikálním názorům? „Akademici, aspoň přírodovědci, jsou tak nějak z principu tolerantní lidé, protože jsou to blázni. Různých koníčků a politických afiliací a tak tam najdete spoustu, že na tom patře, kam chodím do kanceláře, ani nejsem nějakou extra výjimkou,“ zmínil.

Že je docent obžalován z podporování nenávisti vůči islámskému náboženství, přešel s klidnou tváří. „Já na to říkám, že jsem nevinen a že ten soud mě zprostí viny. Pakliže mě nezprostí viny, tak se to bude vyvíjet dál,“ uvedl.

Ohledně svých výroků o namletí muslimů do masokostní moučky a koncentrácích pro muslimy pak dodal: „Samozřejmě že někdy lituji různých nepředložeností, které člověk v nějakém takovém nedohlížení budoucnosti – vždyť tady mě nikdo neznal, jen pár fanoušků na Facebooku – někde plácl. Ale stejně tak litujete spousty věcí, které byste udělal jinak. Není to nic takového, že bych z toho byl nějaký ježiš marjá,“ dodal Konvička.    

tvujosudzmrde ( 4. listopadu 2016 07:39 )

Islam a muslimskou víru jednoznačně u nas zakázat!!!Lepe by bylo ovšem tyto zrudy okamžitě likvidovat bez rozdílu VŠECHNY!!!!Muslim není člověk,ale lidsky odpad,omyl přírody,bacil,škudce..muslim je škodnaá a ta se musi likvidovat!!!Stejně jako židy, cikány!

milan1959 ( 30. května 2016 15:56 )

Konvička, Samková, Klaus ... Co to je?!? Bohužel neznám.

marast ( 30. května 2016 15:19 )

Konvička jen využil důvěřivosti lidí tady,co chtěj slyšet řvouny,nahrabal si na příznivcích,je slavný a teď se vám vysměje do ksichtu

Ruudazvostravy ( 30. května 2016 14:27 )

Vona ta Samkyně je asy taki kapaánek přyčmoudlá,ny?

anno ( 30. května 2016 14:19 )

Je neskutečná, jak EUropisálci s Mainstreamu mají radost, když strany proti islámu v Čechách se mezi sebou hašteří. Ale až půjde do tuhého, tak se dokáží domluvit, nebot Islám do Evropy nepatří!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa