Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Topolánek naštval „nájezdníka“: Jako premiér zázračně zbohatl, připomíná Babiš

Autor: map, simao - 
17. května 2016
20:08

Kniha expremiéra Mirka Topolánka „Hlavně se neposrat“ je třaskavým materiálem. Řada zmínek je v ní i o současném vicepremiérovi Andreji Babišovi, který však v reakci na Topolánkova slova o „tatarském nájezdníkovi“ a další narážky zareagoval taktéž tvrdě.

„Andrej si pro nástup do politiky vybral vhodnou dobu, nakoupil si parťáky a mediálně zajímavé ksichty, takže jim nic nedluží a může se jich kdykoli zbavit; vytipoval tři chytlavé, dostatečně ploché, ale mediálně zajímavé věty a našel si cíl,“ píše ve své knize Mirek Topolánek, který byl předsedou vlády od srpna 2006 do května 2009.

„Hrubě, bez možnosti naší obrany se vyvážel na populistické vlně proti »topolánkovsko-dalíkovské mafii«. Měl takovou drzost a byl si tak jist svou mediální převahou, že to udělal přes všechno, co o něm vím. Andreji, žádný strom neroste do nebe. Ani Topol. Ale ani ty,“ vzkázal Babišovi. A citoval Julese Verna, že „velcí zloději vždy vypadají jako počestní lidé“. 

Blesk.cz požádal Andreje Babiše, vicepremiéra, šéfa ANO a druhého nejbohatšího Čecha v jedné osobě, o reakci.

„Je to nesmysl a lež. Topolánek před politikou jako podnikatel zkrachoval a potom, co s Dalíkem dělal jako premiér skvělé kšefty, zázračně zbohatl a dnes si hraje na podnikatele a myslí si, že lidi zapomněli na zkorumpovaný tandem Topolánek-Kalousek,“ napsal Babiš v esemesce. 

Topolánek srovnal Grosse a Čapí hnízdo

Topolánek v knize zmiňuje i kauzu Čapího hnízda, kterou prošetřuje česká policie i unijní úřad OLAF, vyšetřující čachry s eurodotacemi. „Standovy (Grossovy – pozn. red.) trable byly směšnou epizodou ve srovnání s dnešními »Čapími hnízdy« a neskutečnými střety zájmů, nad kterými už ani nikdo nepozvedne obočí,“ nešetří dál Topolánek Babiše. 

„Mimochodem, když se podíváte, jak skromně žije Kalousek a jakým přepychem se obklopuje »tatarský nájezdník«, tak vám ty jeho výkřiky o zkorumpovanosti musí připadat přinejmenším divné, ne?“ dodává expremiér.

Mirka Topolánka zmínil Andrej Babiš i během své obhajoby kauzy Čapí hnízdo před poslanci ve Sněmovně. Během hodiny a půl útočil na řadu lidí, než se vůbec k Čapímu hnízdu dostal. Topolánka nevynechal, zmiňoval jej několikrát.

Útočil přitom i na Karla Schwarzenberga skrz dotaci na obnovu jeho rybníků po povodni. „Ministerstvo financí vám ale prominulo chyby ve využívání dotací při obnově vašich rybníků. Stalo se to za vlády Mirka Topolánka a ministra financí samozřejmě dělal Kalousek. A jeho úřad dotaci neshledal závadnou,“ durdil se Babiš, aby po chvíli i v souvislosti s Topolánkem zmínil privatizaci Letiště Praha.

„Střet zájmů. Další z vykonstruovaných kampaní je kampaň o mém střetu zájmů. Ano, mám střet zájmů. Ale já ho nezneužívám. Já jsem do politiky nechtěl. Vy jste mě zplodili. ODS a zkorumpovaný Kalousek, symbol korupce,“ tvrdil Babiš.

zkzkz ( 31. prosince 2016 19:13 )

schelly ( 19. května 2016 19:41 )

Tupolánek vylezl z díry: Zloděj volá, chyťte zloděje!

joudajoudovy ( 18. května 2016 13:42 )

plankton zdenekk se spatne prefiltroval a pobyt na suchu mu nesvedci....

mrd.vola ( 18. května 2016 11:48 )

tady neni kroužek českého jazika, ale diskuze blesku zmrrde

mrd.vola ( 18. května 2016 11:02 )

tvoje máma ta sv.ině upocená taky chce peníze tak saje ko.koty bezdomáčům na hlaváku, trubko

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa