Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Maminka nemocného Ládíka (13) ministryni Valachové: Neumíte držet slovo!

Autor: Kateřina Moravcová - 
12. května 2016
05:02

Maminka nemocného Ládíka (13) Markéta Silovská (50) z Bochova na Karlovarsku má velké obavy z inkluze. Podle jejích slov synovi přechod mezi zdravé děti zhorší zdravotní stav.

Ministryně školství Kateřina Valachová ji chlácholivě oslovila otevřeným dopisem, který umístila na webové stránky ministerstva. Později ji pak několikrát prostřednictvím Blesku ujišťovala, že se o syna nemusí obávat.

Dokonce jí nabídla přes sociální síť i osobní schůzku. Z té ale, jak se zdá, sešlo. Paní Silovská se proto rozhodla napsat ministryni také otevřený dopis. Za jeho zveřejnění pak celé redakci děkuje.

Vážená paní ministryně, paní Valachová,

mám nemocného syna Ládíka (13), který navštěvuje speciální a praktickou školu v Bochově již od první třídy. Ládík má 2. stupeň zvlášť těžkého postižení. Navíc trpí epilepsií a má poruchy soustředění. Chodit do školy, kde výuka probíhá hrou ve skupince osmi žáků a pod dohledem ještě jednoho asistenta, je pro něj nezbytné.

O to všechno má ale díky Vám přijít. Veřejně tvrdíte, že inkluze dětem neublíží, odborníci a my matky si ale myslíme opak. Nevěříme Vám. Že neumíte držet slovo, jste prokázala i v osobní rovině. Přes Facebook jste mi v únoru sama iniciativně nabízela schůzku, ke které ale dodnes nedošlo. Je ticho po pěšině… Neumíte dodržet slovo, proč bychom Vám tedy měli všichni věřit, že to s našimi nemocnými dětmi myslíte dobře?!

S pozdravem

Markéta Silovská

Bochov.

gordon ( 12. května 2016 15:55 )

přesné

gordon ( 12. května 2016 14:01 )

taky souhlasím

gordon ( 12. května 2016 13:58 )

největší starost je asi s přítelkyněmi-poradkyněmi, jak si nahrabat co nejvíce peněz přes neziskovky. Na ostatní už není čas.

gordon ( 12. května 2016 13:54 )

přesně tak !! Příprava na vstup dětiček z Afriky do našich škol !!!

gabreta ( 12. května 2016 13:12 )

Uvědomte si, že je žádoucí v EU vychovat populaci, která bude schopna samostatně pracovat a nebude schopna samostatně myslet! To není žádoucí, aby měl někdo svůj vlastní názor. Jen poslouchat pokyny a nařízení. Vždyť všichni vidíte nesmysly, které vymýšlí Brusel a proč by v budoucnu měl proti jejich zhovadilým rozhodnutí někdo protestovat? O tom je totiž celá slavná Inkluze!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa