Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nový volební kůň ODS Červíček svlékne uniformu koncem března

Autor: ČTK, val - 
15. ledna 2016
13:00

Bývalý policejní prezident Martin Červíček, který v současnosti vede krajskou policii v Hradci Králové, ukončí služební poměr posledním dnem března. Červíček se tak rozhodl poté, co se stal lídrem ODS v Královéhradeckém kraji pro letošní volby. V pátek to oznámil policejní prezident Tomáš Tuhý.

„Shodli jsme se, že role krajského ředitele by nebyla slučitelná s jeho kandidaturou. Přivezl mi žádost o ukončení služebního poměru, přijal jsem ji,“ shrnul páteční setkání s Červíčkem Tuhý.

Martin Červíček, stávající šéf královéhradecké policie Martin Červíček, stávající šéf královéhradecké policie | Blesk

Policejní prezident se rozhodl využít standardní lhůtu, kterou uvádí zákon, takže Červíčkovi začne od února běžet dvouměsíční výpovědní lhůta.

Červíček prý Tuhému naznačil i „některé možné směry ohledně personálního obsazování“ v královéhradeckém regionu. O obsazení funkce krajského policejního ředitele prý ještě bude diskutovat vedení policie, poté bude vypsáno nabídkové řízení. Do něj se podle Tuhého budou moci přihlásit zájemci z 10. platové třídy z celé země.

Policejní prezident Tomáš Tuhý v redakci Blesk.cz Policejní prezident Tomáš Tuhý v redakci Blesk.cz | Blesk - Karel Kopáč

O svém politickém angažmá se Červíček zatím nechtěl moc bavit. „O politice v současné době nechci moc hovořit, protože se ještě cítím jako policista,“ vysvětlil. „Nechci být kluk z plakátu, který bude k dispozici pro jedny krajské volby,“ odpověděl na dotaz novinářů, proč přijal právě nabídku ODS. Na rozdíl od jiných prý totiž tato nabídka byla dlouhodobá. Po ukončení služebního poměru se Červíček plánuje stát členem strany.

Červíček slouží u policie 25 let, v minulosti vedl dopravní policisty nebo šéfoval policistům v hlavním městě. Od roku 2012 do roku 2014 zastával post policejního prezidenta. Z funkce byl odvolán v důsledku dvojvládí v čele sboru, které nastalo poté, co soud zastavil stíhání předchozího policejního prezidenta Petra Lessyho obviněného ze zneužití pravomoci. Vedení policie v hradeckém kraji se Červíček ujal v březnu 2014.

hejhej ( 15. ledna 2016 22:58 )

Červíček ODS nezachrání, stejně jako Fiala, užvaněná Němcová, nabarvený kecal Stanjura nebo hloupý Benda. Strana, stejně TOP09 se už za těch pár let předvedla, že dokázala jenom okrádat a hrabat k sobě.

pavel215_klafunda ( 15. ledna 2016 17:31 )

Bývalý milenec. Ona je tak primitivní, že mu dělala ostudu a musel se na ni vysrat.

honzazchaloupky. ( 15. ledna 2016 17:29 )

Já jsem nikdy neodešel, já jsem komunistou pořád.

henryj ( 15. ledna 2016 17:28 )

A jsme znovu tam odkud jsme odešli.Když byl někdo v KSČ,byl jmenován něčím vysokým.ODS nadávala,ale nyní to opakuje znovu a neoslovují se "SOUDRUHU",ale "KOLEGOVÉ".Není to to samé????? Ty ptáky by měli mít zkopány opravdu do modra,KOuKOTI.Fuj hnusáci.

pavel215_klafunda ( 15. ledna 2016 17:21 )

Tenhle odeesácký pohůnek to měl hezky promyšlený. Nějakým záhadným způsobem dostal generála a protože generálové mají 100% rentu, tak půjde v klídku dělat špinavou politiku ODS a k tomu bude dostávat plat krajského ředitele Policie ČR. To mi ale nevadí. Vadí mi víc fakt, že ke své špinavé práci politika bude zneužívat informace, které získal jako policejní prezident. ODS moc dobře věděla, proč si ho hýčká.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa