Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Kalousku, nezdržuj.“ Babišovci kvůli účtenkám navlékli týmová trika

Autor: val - 
11. prosince 2015
09:15

Nový dress code ve sněmovně? Kdepak, to se jen celé hnutí ANO navléklo do triček s nápisy, jimiž opozičním stranám vzkazují, aby neblokovaly přijetí zákona o elektronické evidenci tržeb (EET). Vládní koalice se tuto svou klíčovou normu pokusí v pátek znovu protlačit závěrečným čtením. Pravice je připravena zákon zdržovat až do konce volebního období.

„Kalousku, nezdržuj!“ případně „Nechte nás makat“. To jsou nápisy na tričkách, s kterými v pátek přišli do sněmovny poslanci hnutí ANO. Ostatně sám jejich šéf Andrej Babiš už dříve lobboval za protlačení elektronické evidence tržeb s pomocí různých propriet, třeba když přinesl do sněmovny kopie účtenek v nadživotní velikosti a producíroval se s nimi před poslanci. 

Babiš na hromadné akci před novináři chyběl

„Prosíme kolegy ze všech stran, aby nám tu možnost dali,“ žádal na ranní tiskové konferenci předseda Babišových poslanců Jaroslav Faltýnek o to, aby opozice umožnila projednání zákona. Sám Babiš v tu chvíli před novináři chyběl.

Faltýnek upozornil, že o EET se ve sněmovně jednalo už 15 hodin čistého času, přičemž jedna hodina „nedělání sněmovny“ podle něj stojí půl milionu korun. 

Jeho kolega Jan Volný, místopředseda rozpočtového výboru, přitvrdil, když pohrozil, že vládní strany budou případné obstrukce řešit omezením řečnění nebo přestávek na jednání klubu. 

Kalousek: Milý Bobe, milý Martine

Trička svých sněmovních kolegů z hnutí ANO zmínil následně při své řeči na plénu sněmovny předseda TOP 09 Miroslav Kalousek, když se na ně obrátil jako na „ty, s kterými jsem si dnes písemnou formou začal tykat”„Ahoj Bobe, milý Martine, rád tě vidím, drahý Karle,“ pozdravil z řečniště poslance, kteří měli na tričku nápis Kalousku, nezdržuj!

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 František Laudát pak prohlásil, že je rád, že někteří poslanci tuto „masopustní maškarádu na jednání sundali, neboť sněmovna podle něj vyžaduje důstojné chování i oblečení.  

Opozici se nelíbí, že chystaná novinka dopadne negativně na podnikatele, a to jak po finanční, tak po administrativní stránce. Navíc podle nich nepřinese očekávaný výnos. Naopak varují, že díky EET bude mít ministerstvo financí k dispozici citlivé údaje o živnostnících. 

kkkastr ( 11. prosince 2015 18:39 )

Ale no tak. To jsou jen doměnky. Je zajímavé že to nevadilo u všech jiných ale jak po zlodějíčcích někdo ccce platit daněva ne jim pořád strkat dotace je oheň na střeše. Jó kapitalisticky vykořisťovat socialisticky se mít, viď?

mirres ( 11. prosince 2015 18:32 )

My všichni rozumní zase víme, že kdo umí podvádět, tak toho nenechá. A taky oproti hlupákům opojeným koblihami víme, že tady někdo bude mít informace, které by mít neměl. A ti slušní to ještě zaplatí

kkkastr ( 11. prosince 2015 17:51 )

kkkastr ( 11. prosince 2015 14:37 )

Na každá ženská zaplatí za práci v hypermarketu větší daně než ty, lemplíku. Holt typickej komoušskej rádoby podnikatel, líná ručička natažená na dotace a ta druhá zlodějská neplati daně. Nelze se divit že je tato země tam kde je

kkkastr ( 11. prosince 2015 14:28 )

Lempl co si ještě nevidělal na registrační pokladnu promluvil

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa