Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Fantom“, který podvedl Ransdorfa: Má 14 exekucí za 2,2 milionu

Autor: Vera Renovica - 
10. prosince 2015
05:00

Dlouho jsme znali jen iniciály. Tajné dokumenty ale prozrazují i jméno: Vladimír Huněk (46). Podle informací Blesku podvodník recidivista, jehož talentem jsou lži. Na ty skočil patrně i europoslanec Miloslav Ransdorf (62).

Nejprve to vypadalo jako gangsterka: ve Švýcarsku zavřeli Ransdorfa při pokusu v tamní bance dosáhnout na 9,5 miliardy korun. On se vzápětí bránil, že se snažil jen pomoci klientovi s iniciály V. H., kterému banka upírala dědictví. O den později dodal, že nikomu nenaletěl. Všechno ale svědčí o opaku.

Právě s příběhem o jmění po švýcarských předcích totiž Huněk, otrokovický podnikatel, minimálně dva roky obchází, koho může, a ze svých obětí tahá peníze. Člověk, který podle informací Blesku ještě před deseti lety pracoval jako skladník, tak nejspíš oblafnul i třinácti jazyky hovořícího Ransdorfa.

Duch, co dluží

Huňkův trestní životopis je bohatý. Nejprve zpronevěřil majetek firmy, v níž působil, pak lákal peníze z mužů, kterým sliboval žoldnéřskou práci v Iráku, nakonec ho chytili za úvěrové podvody. Byl odsouzen nejprve ke třem, pak ke čtyřem letům v lochu. Dnes je z něho fantom bez záznamu v obchodním rejstříku či katastru nemovitostí a je na něho uvaleno 14 exekucí za 2,2 milionu korun.

Když ho Blesk kontaktoval, okamžitě položil telefon. „Co ho otravujete?“ zavolal nám vzápětí z jiného čísla muž, který se představil jako Huňkův „přítel“. Seriózní reakce jsme se tak nedočkali, ačkoliv máme k dispozici bankovní výpisy a dokumenty s Huňkovým jménem, jimiž měl oslovit mimo jiné i Ransdorfa a které po důkladném ohledání vypadají jako spěšně vyrobené falzifikáty.

donaf ( 10. prosince 2015 12:18 )

Manažer je Peter Guzmický dobře, a ta známá?

donaf ( 10. prosince 2015 11:11 )

Kdo je ta známá Huňky a jeho manažer? Kde jsou? Jména...

donaf ( 10. prosince 2015 11:07 )

Nenaletěl Každá zkouška stojí zato, co kdyby to vyšlo. Nálepka naivky se hodí vždycky hodí.

donaf ( 10. prosince 2015 11:01 )

A nenaletěl a nenaletělm. To jediné mu věřím!

ivoadler ( 10. prosince 2015 10:33 )

Na základě tohoto příspěvku začínám věřit, že smyslem celého případu byla diskreditace Ransdorfa (a KSČM).

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa