Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman vyznamenal Ringo Čecha: 10 jeho nejšílenějších obrazů

Autor: haj - 
28. října 2015
20:45

Zpěvák, malíř, skladatel, herec, zkrátka všeuměl František Ringo Čech (72) obdržel z rukou prezidenta Miloše Zemana (71) medaili za zásluhy. Sám prezident ve svém projevu zmínil, že Čech někdy bývá považován za klauna. Tomu nahrává i fakt, že jeho obrazy bývají často velmi kontroverzní, jeden příklad za všechny představuje malba s celkem jasným názvem Zvířátka obdivují píču.

Zeman ve svém projevu na začátku ceremoniálu zmínil i Čecha, když řekl: „Bývá někdy považován za klauna, i když jeho divadlo potěšilo desetitisíce, možná statisíce lidí.“ Poté připomněl slova slavného českého komika Jana Wericha: „Klaunů, klaunů máme málo. Ale šašků máme hodně.“


U Čechova jména byly zmíněny profese herec a zpěvák, ale Ringo je také dobře známý jako malíř. Jeho nejznámějším obrazem je dílo s názvem Zvířátka obdivují píču. Vznikl v několika verzích, z nichž jednu vlastní Národní galerie. Jiná kopie doputovala až do kanadského Toronta.

Sám Ringo svoje veledílo před časem okomentoval v rozhovoru pro Aha!: „Hledal jsem něco, co bude šokovat. Nejhorší totiž je projít bez povšimnutí. Tenhle to splnil dokonale. Není to žádná čuňárna, prasárna.“

Ovšem i v jeho dalších dílech se objevují narážky na sex a mnozí by je právě za „prasárny“ asi leckdy označili. Prsa, přirození i kondomy se na jeho plátnech objevují často. Na některé z bizarních uměleckých děl se podívejte do galerie.

I přes poněkud šílené náměty si však Čechovy obrazy koupily i mnohé celebrity, například Franco Nero, Annie Girardot či Arnold Schwarzenegger.

byvalyvoliccssd4 ( 2. listopadu 2015 17:53 )

Pansoudruh prezident jej měl rovnou jmenouvat soudruhem národním umělcem celé eurouhnije.

oldedek ( 29. října 2015 11:57 )

několik "děl" tohoto renezančního člověka jsem viděl na nádražním hajzlu v Postoloprtech ... No když Vovar dával vyleštěný plíšek "umělci" panu Čechovi, tak se mi před očima objevil "obraz Zvířátka obdivují kun.. ", tedy Pussy ... Fakt hodně pro naši zem a hlavně pro pana prezidenta přinesl tento v pravdě "renezanční" člověk ... Během svého života pan Čech a zrovna tak pan prezident vytvořili pro nás za svůj dlouhý život tak okolo čtyřiceti až padesáti tun kvalitního "člověčího" trusu - děkuji Vám

moiaza ( 29. října 2015 11:46 )

Odsuzujete zde Zemana a podivujete se, koho všechno vyznamenal. Myslím si, že stačí si zde přečíst diskuzní příspěvky a o inteligenci českého národa není pochyb.

moiaza ( 29. října 2015 11:44 )

Raději vyznamenat F.R.Čecha, než ty zbabělé a zákeřné vrahy Mašínovy!

naidka ( 29. října 2015 11:10 )

Kdyby sem Plesk dal jiné jeho obrazy, ne ty nejšílenější, ale Ringo dostal vyznamenání, tak je potřeba ho poplivat. Mně se líbí obraz Zvířátka obdivují pizzu a Adam s Edou, kde je jen náznak vulgárnosti, to stačí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa