Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Chcete být milionářem? Rathův kamarád Kott chtěl, v soutěži ale pohořel

Autor: Jaroslav Šimáček - 
20. října 2015
05:01

Než se dal do kupy s Davidem Rathem, chtěl udělat terno v televizi. Exposlanec a odsouzený korupčník Petr Kott (53) se před lety vydal do pořadu „Chcete být milionářem?“. Dopadl ovšem neslavně.

Že exposlanec Kott toužil po bohatství delší dobu, dokazuje i oblíbený pořad z roku 2002, který nedávno reprízovala TV Telka. Ještě jako nepříliš známý člen ODS se Petr Kott přihlásil do „Chcete být milionářem?“.

Až do horkého křesla k dnes již zesnulému Vladimíru Čechovi se mu ale doputovat nepodařilo. S diváky v zádech se Kott, oblečený v růžové košili a sáčku, potil v televizním studiu nad otázkami, na které se spolu s ním snažili co nejrychleji odpovědět další kandidáti.

Bezmocně kroutil hlavou, měl problémy správně seřadit podle počtu členů útvary typu vlády a Poslanecké sněmovny či křestní jména dle kalendáře. Svým přemožitelům pak mohl Kott jen zatleskat a přihlížet, jak tváří v tvář moderátorovi Čechovi šplhají po žebříčku a odnáší si výhry.

Kott z vědomostní soutěže vyletěl, aniž by v ní zanechal výraznější stopu. Na miliony nedosáhl, tím však jeho úsilí stát se milionářem zdaleka neskončilo. Jeho snahy ho dovedly až k problémům se zákonem. V kauze Rath, týkající se údajných milionových čachrů se zakázkami ve Středočeském kraji, dostal spolu s manželkou Kateřinou Pancovou 7,5 roku.

Soud jim také nechal propadnout část majetku. Kottovi 15 milionů, jeho ženě 14 milionů. Milionářem se tak Petr Kott nakonec přeci jenom stal. Prošel Poslaneckou sněmovnou, po odchodu z politiky v roce 2006 působil jako ředitel středočeské pobočky Všeobecné zdravotní pojišťovny, později jako náměstek krajských nemocnic ve Středočeském kraji. 

Na dotaz Blesk.cz ohledně vzpomínky na svou účast v Milionáři odmítl Kott cokoli komentovat a telefon položil.

kverry ( 20. října 2015 14:19 )

kuromrd ( 20. října 2015 13:00 )

akorát komunisti nekradli, zloděje a grázly věšeli, republika prosperovala

smoyde ( 20. října 2015 11:19 )

A to ještě nevíme, odkud měl Ráth tu sumu pod podlahou jako v blbým filmu!! A kde to vzal a co kde ještě má ulito. A nechápu, jak tady někdo může zloděje dělit trapně na pravo levo, kradou všichni.

smoyde ( 20. října 2015 11:15 )

Na něco blbej, na jiné chytrej. Kdyby nehamounil a včas skončil, víme prd dodnes. A tak si říkám, co vše nevíme, když není na naše důchodce a děti, pořádají se charity aj. Jen připomínka http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/312292/kottovi-jdou-na-7-5-roku-za-mrize-soudce-je-oznaci l-za-strujce-korupce-a-zabavil-jim-majetek-za-40-milionu.html

naidka ( 20. října 2015 10:02 )

Pro někoho, kdo si pamatuje 12 let staré odpovědi na otázky, tak není.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa