Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman u svého „Krkovičky“: Ovar, to je pošušňáníčko, liboval si

Autor: Vera Renovica, Zuzana Štíchová - 
16. října 2015
13:35

Miloš Zeman si po státnických povinnostech „naordinoval“ na třetí den své zlínské návštěvy návštěvu řeznictví. A ne tak ledajakého. Prezident se podíval do výroby řezníka v Lechoticích, který dodával gothajský salám pro jeho prezidentskou kampaň. Zeman ho označil za spolutvůrce jeho zvolení. Od vděčného řezníka dostal pečené sele.

Po práci trocha zábavy. Tak by se dala shrnout cesta prezidenta Miloše Zemana do podniku řezníka Matuly v Lechoticích, který zásoboval gothajským salámem jeho prezidentskou kampaň. „Když byla prezidentská kampaň, dodával pan Matula gothajský salám do centrály. Skutečně celý tým jedl gothajský salám a díky tomu vzrostla produktivita. Takže je spolutvůrcem mého zvolení prezidentem,“ komentovala návštěvu řeznictví hlava státu.

Miloš Zeman se nezřekl ani ochutnávek, v nabídce byla tlačenka, jitrnice nebo salám. Prezident si ale nejvíc pochutnal na ovaru. „Dobrý, teplý ovar, to je pošušňáníčko,“ liboval si a dodal, že nelichotivá lidová přezdívka „ovar“ mu vůbec nevadí, je na ni dokonce hrdý. „Být veganem a vegetariánem není život,“ dodal na závěr Zeman.

Slivovice jako vytoužená minerálka

Dobrou náladu prezidenta podtrhl ještě závěrečný dárek řeznictví a uzenářství. Miloš Zeman dostal na rozloučenou pečené sele. „Stejně jako lovci kdysi dali nohu na uloveného jelena, já dám ruku na toto selátko, abyste si mě mohli vyfotit,“ řekl Zeman s úsměvem.

Na zapití dostala hlava státu tradiční moravskou slivovici, kterou přijal Zeman se slovy „jsem za tu minerálku rád“.

Debatu s občany provázely rudé trenky

Prezident a jeho tým se následně přesunuli do zhruba 10 kilometrů vzdáleného Holešova na debatu s tamními obyvateli. Poslechnout si prezidenta přišlo podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka odhadem 1300 lidí. Jeden z nich ale pojal setkání v duchu posledních hradních událostí – s červenými trenkami nad hlavou.

„Tamten mladý muž, který před chvílí držel nad hlavou červené trenýrky, má doopravdy slušivé spodní prádlo a zřejmě přišel naostro,“ glosoval Zeman situaci.

Odhadem 1300 lidí přišlo na debatu s prezidentem Zemanem. Jeden vyzbrojen rudými trenýrkami, zhruba desítka s červenými kartami. Odhadem 1300 lidí přišlo na debatu s prezidentem Zemanem. Jeden vyzbrojen rudými trenýrkami, zhruba desítka s červenými kartami. | Blesk / Zbyněk Pecák

V duchu trenýrkové aféry prezident také komentoval nedávné změny, které kvůli nim nastaly. Tedy „vyhazovy“ šéfa hradní stráže, prezidentovy ochranky i „bezpečáka“ jeho prezidentské kanceláře. „Voják, který se nechal připravit o svůj prapor, byl ve středověku zastřelen za jitřního kuropění u hradní zdi. V pozdějších dobách mu byl za zvuku bubnů zlomen kord. V dnešní době je propuštěn ze zaměstnání,“ neodpustil si Zeman jeden ze svých bonmotů.

rudolfw ( 14. listopadu 2015 16:25 )

Kdy se náš národ probere do reality? Až nám tu budou řezat hlavy zaživa a střílet nás na koncertech a v divadlech?!!! Chodíme do práce,živíme z toho policii,armádu,státní správu a za to se nebudeme cítit bezpečně?!!! Jaký je problém zakázat u nás islám stejně,jako fašismus? Žádný,ale suše máme ohnutý hřbet a necháváme si diktovat od EU. Silně mi to připomíná 40-leté diktování z Moskvy. A to jsme taky nechtěli! děkuji R.

rudolfw ( 14. listopadu 2015 15:39 )

Stojím plně za Milošem a jeho názory na islám,okupování Evropy a imigranty. Od začátku jsme měli obracet ty lodě a posílat zpět do Afriky a Arábie. Na naše české děti v klokáncích prý nemáme 30 mil.Kč a druhý den vláda pošle do Sýrie 45 mil.Kč!!! Kde to jsme??? U nás prý rozhoduje lid prostřednictvím vlády. TO VIDÍM! Zdravím všechny pracující a daňové poplatníky

vi3ol ( 16. října 2015 23:25 )

V čem ty debilnej kreténe nemá pravdu?!

vi3ol ( 16. října 2015 23:21 )

zastřelit ho nepomůže, zvolí si právě Bureše..??

martind ( 16. října 2015 22:12 )

Inteligentní lidé nevolili ani jednoho z nich. Víc mi bohužel ta vaše totalitní cenzura, za kterou si můžete sami, nepustí. Sbohem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa