Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vztahová poradna v politice: Zaorálek káral velvyslance kvůli »hubaté« manželce

Lubomír Zaorálek volal velvyslanci kvůli Twitteru jeho maželky.
Lubomír Zaorálek volal velvyslanci kvůli Twitteru jeho maželky.  (Autor: ČTK/Blesk)
Autor: Vera Renovica - 
14. října 2015
16:44

Někdejší kandidátka na místopředsedkyni ČSSD Alena Borůvková (42) se na Twitteru pořádně rozjela. Nepěknými osloveními častovala české novináře, kteří jí prý dělají ze života peklo. Jenže… je manželkou současného velvyslance ve Švýcarsku, Karla Borůvky (56). A tomu kvůli věci dokonce volal ministr zahraničí.

Hovor s šéfem rezortu Lubomírem Zaorálkem (ČSSD) se odehrál už v úterý – v den, kdy vyšel článek Blesku upozorňující na twitterový účet Borůvkové. „Pana ministra z toho prosím zcela vynechte. Na něho nedám dopustit. Byl velice přátelský a dal mi pár dobrých rad do života,“ řekla Blesku sama manželka velvyslance.

Borůvka už byl sdílnější. „Ten telefonát byl se mnou. Věc jsme s panem ministrem rozebrali. Samozřejmě vyjádřil nespokojenost s tím, jak probíhá twitterová komunikace manželky. Na druhou stranu jsme si vysvětlili nějaké jiné věci k tomu,“ potvrdil Blesku.

Nikoho neohrožuji, mám právo psát

Které jiné věci? Těžko říci. Borůvková trvá na tom, že jí komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov dělá ze života jejími slovy „peklo“. Na otázku, jakým způsobem, nechtěla odpovědět. Svůj profil nemíní zrušit ani komunikaci upravovat.

Můžete mi vysvětlit, proč já jako jediná osoba na této planetě bych neměla právo být na Twitteru a nehájit se, když se mi děje něco špatného? Nikoho neohrožuji, bezpečnost státu neohrožuji, jen mám problém s jedním člověkem,“ řekla emotivně. Sám Mitrofanov přitom věc odmítl komentovat a Blesku pouze vzkázal, že „tuto paní“ má zablokovanou.

Řešit to bude i státní tajemník

Ministerstvo zahraničí bude věc řešit i prostřednictvím státního tajemníka. „V blízké době se sejde s panem velvyslancem Borůvkou, aby s ním nastalou situaci řešil,“ zní oficiální vyjádření pro Blesk. Sám Borůvka nechce spekulovat, zda by jej to mohlo poškodit.

Jeho choť zatím tvrdí, že čelí cíleným a koordinovaným útokům na svoji osobu na sociální síti. Za vším vidí novináře, kteří o ní psali nelichotivě, když v roce 2009 kandidovala na post místopředsedkyně ČSSD, tehdy vedené expremiérem Jiřím Paroubkem. „Ty reakce lidí jsou na ni neuvěřitelně sprosté. Myslím, že kdokoliv, kdo by toto zažíval, by se choval velmi podobně,“ míní její muž.

Paroubek má jiný názor. Považuje komunikaci Borůvkové na Twitteru za „vyjadřování zmateného člověka“. „Tohle svědčí o velkém duševním přepětí,“ řekl Blesku. Borůvková však popírá, že by byla paranoidní, jak o ní tvrdí zdroje z české diplomacie…

vladimir1950 ( 14. října 2015 20:00 )

Pokud má spadeno Mitrofanova, který je "vševěd" a všemu rozumí, dávám jí velké plus. Je to příjemná dáma a hezká dáma s má šmrnc.. Mitrofanova mám srdečně nerad..

koko365 ( 14. října 2015 19:56 )

 Statná milf

krtekub ( 14. října 2015 19:50 )

Pán Zadoláre!!!

andorea ( 14. října 2015 17:26 )

Paní neznám, ale u Mitrofanova mi stačí jeho komentáře na Novinkách ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa