Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chovanec na fotce s nahotinkou. Kompro mu donesli Babišovi novináři

Autor: ČTK, simao - 
5. října 2015
13:27

Chystaný kompromitující materiál na jednoho z českých politiků přiměl ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD), aby podal trestní oznámení. Později na Twitteru zveřejnil fotomontáž, která měla být nachystána přímo na něj samotného. Vydavatelství Mafra, které patří vicepremiérovi Andreji Babišovi (ANO), už uvedlo, že s materiálem za ministrem přišli jeho lidé. Chovanec snímek zabavil a navíc zveřejnil i fotku, které měla k montáži posloužit.

Ministr vnitra Milan Chovanec informoval během pondělního jednání vlády premiéra Bohuslava Sobotku (oba ČSSD) o kompromitujícím materiálu, který údajně vznikl na jednoho českého politika. Dopoledne naznačil na Twitteru, že jde o fotomontáže na objednávku z okruhu vládního hnutí ANO - slovo „ANO“ napsal velkými písmeny. V pondělí odpoledne pak Chovanec uvedl další informace. 

Chovanec se obrátil na tajné služby

Detaily k tomuto „kompru“ ministr sepsal opět na svém účtu na Twitteru. „V létě jsem obdržel info, že pracovníci jistého vydavatelství chtějí zadat moji fotomontáž z plzeň. klubu. Prý, abych se rozpovídal. Před pár týdny jsem dostal info, že fotomontáž je doručena objednateli. Obrátil jsem se tedy na tajné služby. Písemně včetně jmen atd.,“ prozradil Chovanec. 

S tím, že za ním prý právě v pondělí přišla dvojice novinářů, fotomontáž mu přinesli a kladli mu „už v létě avizované otázky“. Šéf resortu vnitra uvedl, že byl průběh schůzky nahráván. S vědomím zúčastněných.

Chovanec pak na svůj Twitter přidal navrch i zmiňovanou fotomontáž. Nepříliš zdařilou. Je však na ní zachycen právě ministr vnitra, před kterým stojí nahá dívka. „Pro fajnšmekry zveřejňuji fotomontáž. Nic moc,“ okomentoval to Chovanec.

A přinesl tak objasnění do situace, kdo má být tím českým politikem, na kterého bylo „kompro objednáno“. Chovanec totiž novinářům zpočátku nechtěl o kauze více říct, pouze konstatoval, že odpoledne zřejmě podá trestní oznámení a až po tomto kroku se k věci blíže vyjádří. „Pracovníci mediálního domu se zájmy v politice si měli v zahraničí zadat výrobu kompro fotomontáže konkurenčního politika. Nevěříte? Ale ANO..,“ uvedl pouze v pondělí dopoledne Chovanec na Twitteru a odstartoval sérii dohadů, o co půjde.

Později pak ministr vnitra odmítl potvrdit, že jde o narážku na koaličního partnera ČSSD - tedy hnutí ANO, jehož předseda a vicepremiér Andrej Babiš je přes skupinu Agrofert majitelem mediální společnosti Mafra. „Ano, pan ministr mi psal před chvílí, že podal trestní oznámení, tak policie to určitě vyšetří,“ vzkázal Babiš aktualne.cz. Jednání vlády se neúčastní, je v zahraničí.

Mafra: Přišli s tím naši novináři. Chovanec si fotku nechal

Ke schůzce s ministrem nad inkriminovanou fotografií se přihlásilo vydavatelství Mafra ze skupiny Agrofert vicepremiéra Babiše.

„Do redakce přišla fotografie, na které je pan Milan Chovanec, ministr vnitra a nahá dívka. Podle standardních novinářských pravidel dva redaktoři se obratem 1. 10. objednali k panu ministrovi a dnes ráno fotografii vzali a v 8.15 hodin jej navštívili v kanceláři na MV ČR, aby se k dané fotografii vyjádřil, zda jde o montáž či o ní něco ví,“ uvedla mluvčí vydavatelství Silvie Škábová.

„Pan ministr o fotografii redaktorům prozradil, že ví, o co se jedná, a že se ho někdo touto cestu snaží očernit, a že již informoval bezpečnostní složky. Inkriminovanou fotografii redaktorům zpět nevrátil a oznámil, že se obrátí na Policii ČR,“ dodala Škábová.

Sobotka: Je v pořádku, že podává trestní oznámení

Na zveřejněný snímek se brzy začaly sbíhat reakce ze všech možných stran. „No já nevím, mně to přijde spíš jako malba než jako fotomontáž. Nemělo to být spíš umění než kompro?“ komentoval na Twitteru zveřejněný materiál ministr spravedlnosti Robert Pelikán (za ANO).

Milan Chovanec o chvilku později reagoval s fotkou, která měla posloužit jako předloha k fotomontáži. Tak jsme dohledali originál. Ani to netrvalo dlouho, napsal Chovanec a přidal smajlíka. Tohle „kompro“ však pobavilo i řadu uživatelů na sociální síti. Opakovat se pak začala často jedna reakce - kdo to v programu Malování vyrobil?

Na tiskové konferenci po jednání vlády reagoval po dotazu na „Chovancovo kompro“ i premiér Sobotka. „Já si myslím, že je v pořádku, že v této věci podává trestní oznámení. Je potřeba poskytnout policii prostor pro to, aby celou záležitost mohla vyšetřit. Já tu věc jiným způsobem hodnotit nechci, myslím si, že je třeba dát prostor k tomu, aby celá věc byla nezávisle a objektivně prošetřena,“ uvedl.

cukrous ( 6. října 2015 10:08 )

My zde žijeme, my zde chodíme do práce a vychováváme své děti. A jsme to my, kdo ma právo si určit, jak náš domov, naše vlast, bude vypadat za pár let (či měsíců Emotikona frown ) a my jsme ti, kteří si svoji vlast budou bránit. 17.10.2015 u Národního muzea na Václavském náměstí, ukážeme, že nás nejsou stovky, ale tisíce, desetitisice, statisíce a chceme "JEN" bezpečnou budoucnost a zachování našeho domova, jak ho známe. Neseďte doma, týká se to náš všech. Jsme bojovníci a budeme chránit, co patří nám a našim dětem, vnoučatům ... 17.10.2015 bez ohledu na to, kdo sympatizuje s jakou poli. stranou, PŘIJĎTE VŠICHNI !!! Pak se můžete dohadovat, kdo bude mit kolik politic. křesel. NÁRODNÍ MUZEUM VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ 17.10.2015 140 ZA NAŠI KULTURU A BEZPEČNOU ZEM

tgbb. ( 6. října 2015 06:39 )

 Nejhorší vláda od r.1918. Tfuj.

diskuterrr ( 6. října 2015 03:05 )

Podrazák a chovanec plz. právního ústavu, který údajně "zázračně" vystudoval za 1/2 roku proti ostatním studentům (5 let) plýtvá našimi daněmi ?

diskuterrr ( 6. října 2015 02:25 )

Chovanec se tak nudí, že má čas na totální hlouposti. Bože můj, koho si to tam Sobotka nacpal, plz. právní neschopnou rychlokvašku ?

tymitaky ( 5. října 2015 21:21 )

Chovanec se z těch běženců totálně a defintivně zbláznil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa