Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Video Zemanovy oslavy v ruském lokále: Hrdinně se bil v prsa po sfouknutí svíček

Zeman v New Yorku oslavil narozeniny
Zeman v New Yorku oslavil narozeniny  (Autor: Foto KPR - Hanka Brožková)
Autor: Vera Renovica - 
29. září 2015
09:49

Jedenasedmdesátiny slavil prezident Miloš Zeman v New Yorku, kde se účastní zasedání Valného shromáždění OSN. Jak již Blesk informoval, v neděli ho jeho spolupracovníci vzali do ruské restaurace v centru New Yorku. Na internet uniklo i video, které odhaluje, jak za zvuků harmoniky prezident sfoukává svíčky na dortu.

Se slovy „Všechno nejlepší, pane prezidente Zemane“ několikavteřinový záběr umístil na sociální síť uživatel, podle všeho host restaurace, v neděli večer newyorského času, kdy se v podniku slavilo.

Z videa je evidentní, že se všichni přítomní dobře bavili, i když poté na internetu takzvaně sklidili bouři. Hlavě státu je totiž vyčítáno příliš provýchodní směřování zahraniční politiky. A fakt, že ve Spojených státech sfoukával svíčky zrovna v ruském podniku, a mimo jiné bydlí v hotelu Waldorf Astoria po boku čínské a ruské delegace, některé internetové uživatele podráždil.

Video  Oslava prezidentových narozenin v ruské restauraci v NYC  - uživatelské video Youtube/Facebook
Video se připravuje ...

Sám Zeman s tím prý nemá problém. „Restauraci vybrali moji přátelé. A já respektuji jejich výběr. Měli jehněčí, a to já rád,“ řekl totiž. Těmi přáteli myslí svého kancléře Vratislava Mynáře a poradce Martina Nejedlého – dřívějšího jednatele české pobočky ruského Lukoilu. Právě oni podle informací Blesku oslavu pořádali.

„Narozeniny pan prezident oslavil po pracovním programu v neděli večer ve stylové restauraci v New Yorku se svými nejbližšími spolupracovníky. Dárkem dostal komplet 15 her Divadla Járy Cimrmana na CD,” informoval pak Blesk o ruské party hradní mluvčí Jiří Ovčáček. 

leninos ( 30. září 2015 13:01 )

Stejně tam šel, aby jste se mohli vztekat Dobře vám tak, praskne vám žilka a budete tahat nohu!

eliska963852 ( 29. září 2015 22:05 )

Nevyhrožuj, srabe.

eliska963852 ( 29. září 2015 22:01 )

Třeba by i vlezl do nějaké slušné restaurace, ale pozvali ho jenom do zaplivané ruské putiky, kam vlastně patří.

vi3ol ( 29. září 2015 20:21 )

ale on to vůbec magor není..

vi3ol ( 29. září 2015 20:17 )

 Alah akbar, ožrala si dal halal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa