Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

První dáma Zemanová u vojákyň v Afghánistánu: Není vám smutno bez rodin a partnerů?

Autor: Vera Renovica - 
11. srpna 2015
16:36

Na otočku do Afghánistánu se za českými vojáky vydala první dáma Ivana Zemanová (50). Přísně tajenou návštěvu Blesku potvrdil Hrad. Zemanová tam jela podpořit zejména české vojákyně a zjistit, v jakých podmínkách tam pracují.

Poté, co si prohlédla základnu na kábulském letišti a seznámila se s tamní bezpečnostní situací, zamířila první dáma právě za českými ženami, které slouží v misi NATO s názvem Resolute Support (Rozhodná podpora).

Podle informací Blesku s nimi mluvila o běžném životě žen v armádě a také o odloučení od rodin a partnerů. „Jsem velice ráda, že jsem vás všechny mohla navštívit. Když vidím, v jakých podmínkách a v jaké zemi tu ženy žijí šest měsíců, velmi si vás za to vážím a obdivuji vás,“ řekla jim Zemanová.

 

Zahájení společného setkání s ženami 11. ÚU AČR RS Zahájení společného setkání s ženami 11. ÚU AČR RS |  Kateřina Chybová

Letěla s vojáky

Přinesla jim také dárky, které v suchém podnebí potěší – kosmetické přípravky a vitamíny. No a také ty symbolické – vojenské známky s rytinou Českého lva a osobním věnováním manželky prezidenta. Návštěva proběhla v pondělí 10. srpna, dnes odpoledne se Zemanová vrátila do Prahy. Jak na cestách tam, tak i zpátky využila vojenského letounu, který dopravoval české vojáky. Doprovázel ji mimo jiné náčelník Vojenské kanceláře prezidenta republiky, generálmajor Rostislav Pilc. 

První první dáma

V současnosti jsou v rámci mise NATO na základnách v Kábulu i Bagrámu zhruba tři stovky českých vojáků. Bojují tam proti Tálibánu. Působení koaličních vojsk v Afghánistánu začalo v roce 2001 jako důsledek útoků 11. září. Od té doby se tam českých vojáků vystřídalo přes 5 tisíc. Ivana Zemanová je první manželkou českého prezidenta, která je tam jela podpořit.

schweincenberg ( 14. srpna 2015 11:48 )

USA zato vyhráli na co šáhli Vietnam a podobně...v A-stánu taky odtáhnou jako zpráskaný čoklové,jako z Iráku...

zauber ( 12. srpna 2015 16:34 )

Eliska, nazývá prezidenta Zemana hovadem! Kdoje Zeman víme všichni, ale kdo je Eliska? Soudě, dle jejich jedovatých, nesnášenlivých a nenávistných příspěvků se jedná o šerednou babu, možná i starou pannu. Je ovšem též možné, že je to lesba, které osoba Zemana brání k naplnění milostného vztahu s první dámou. Každopádně je právě Eliska tím hovadem.

xiioma ( 12. srpna 2015 11:32 )

Myslet znamená hovno vědět

cipisek134 ( 12. srpna 2015 10:36 )

To už máte v Bohnicích vy lehčí povolený internet? Já myslel, že až od 110.

tgbg ( 12. srpna 2015 09:17 )

Rusáci v Avghánistánu dostali přes dršťku a proto stále podporují tamní teroristy a teroristy po celém světě, aby mohli začít další světovou válku. Tu samozřejmě budou svádět na USA. Rusko je v totálním ekonomickém krachu, proto napadá své sousedy a dodává zbraně teroristům. Komunizmus v Rusku i po celém světě zkrachoval, ale podpora teroristů komunistickými zkrachovalci stále trvá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa