Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Senátor Doubrava vzkázal: Zavřete před uprchlíky hranice

Senátor Doubrava má ohledně uprchlíků jasno.
Senátor Doubrava má ohledně uprchlíků jasno.  (Autor: ČTK)
Autor: Zuzana Štíchová - 
4. srpna 2015
10:58

Ještě dál než prezident Miloš Zeman, který by na české hranice poslal 1500 vojáků, by zašel senátor Jaroslav Doubrava (Severočeši.cz). Dočasně by pozastavil možnost volného pohybu osob v Schengenském prostoru. Uvedl to pro Deník.

Alespoň zatím na některých hranicích. Tento názor je mezi lidmi stále silnější,“ vysvětluje pro web senátor. Důvod je jasný – do Česka míří rekordní počty nelegálních migrantů. „Od pátku do pondělního rána zadržela cizinecká policie na celém území ČR téměř dvě stovky nelegálních migrantů. Přesně 197,“ upřesňuje zásahy policistů v posledních dnech mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

Problémy s běženci registrují i v severních Čechách, právě touto cestou se totiž často chtějí dostat do Německa. „Pokud cizinecká policie na severu Čech hlásila, že chytila již přes dvě stovky nelegálních migrantů, je to spíše přiznání, že český bezpečnostní systém na státních hranicích nefunguje tak, jak by měl. Maximální činnost cizinecké policie by měla být soustředěna na hranice se Slovenskem a Rakouskem, pokud nechceme přímo privilegia schengenského systému,“ řekl Doubrava, který je zastupitelem Ústeckého kraje.

Může za to vláda

Závazek, že Česko přijme do konce roku 2017 jeden a půl tisíce migrantů, je podle Doubravy problém. Označuje ho za chybu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) s tím, že Česko bude muset do té doby ubytovat daleko větší počet nelegálních běženců. Ty je třeba zastavit už na jižní straně českých hranic. Nahrává tomu podle něj i fakt, že podle ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) nám řadu uprchlíků vrátí podle dublinského systému Německo.

O tom, že hranice by se měly před uprchlíky lépe střežit, mluvil i Miloš Zeman v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech. Poslechněte si, co uprchlíkům vzkázal:

Video Vojáci na hranicích kvůli imigrantům: Může to být až 1500 vojáků - Blesk TV
Video se připravuje ...

CELÝ POŘAD S PREZIDENTEM V LÁNECH NAJDETE TADY >>

salto ( 4. srpna 2015 15:42 )

Bzumi, bzumi a ještě pidli, pidli - po komouších bylo peněz jako šlupek, však taky Klaus v 90-tých letech pouštěl lidi do penze v 58. Na to prachy byly (po komouších), ale zloději z nové garnitury kradli ni poledne nedrželi tak máme houno...

tgbg ( 4. srpna 2015 12:45 )

Kdo je bude živit, komunisti sami okradli na 40 let důchodce protože nebyly prachy a najednou máme na opravy bytů a potraviny + další prebendy pro migranty?

chyba.tretiho.uctu ( 4. srpna 2015 12:09 )

Kdo je bude živit, Kalousek sám okrad na tři roky důchodce protože nebyly prachy a najednou máme na opravy bytů a potraviny + další prebendy pro migranti?

salto ( 4. srpna 2015 11:26 )

Otázka času, kdy se tady zaháčkují a pak spláčeme nad výdělkem. pokud je někdo z těch pseudohumanistů chce, ať si je ubytuje doma, nebo na zahradě a živí si je

fouk.si ( 4. srpna 2015 11:25 )

OPRAVA: Antarktidu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa