Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie zmařila uprchlíkům i s dětmi cestu do Německa. Na české udání

Velkou skupinu uprchlíků zadrželi policisté v Klínech na Mostecku těsně před hranicemi s Německem.
Velkou skupinu uprchlíků zadrželi policisté v Klínech na Mostecku těsně před hranicemi s Německem.  (Autor: e-mostecko.cz)
Autor: David Klempíř - 
31. srpna 2015
12:55

Skupinu 37 uprchlíků včetně pěti dětí zadrželi policisté v pondělí ráno v Klínech na Mostecku. Běženci se snažili překročit hranice s Německem, když je na základě udání místních svědků zadrželi čeští policisté. Na případ upozornil web e-mostecko.cz.

Ve skupině 37 zadržených bylo osmadvacet mužů, čtyři ženy a pět dětí. „Co se týká národnosti, pocházejí zadržené osoby z Afghánistánu, Pákistánu, Bangladéše a z Barmy,“ sdělila Blesku mluvčí krajských policistů Alena Bartošová.

Sebrali je u silnice i sjezdovek

Skupinu běženců zadrželi policisté v Klínech na Mostecku na základě oznámení, potvrdila policejní mluvčí.

To potvrdil i očitý svědek, který pro server e-mostecko uvedl, že běženci mířili k německým hranicím. „Šli u silnice, někteří i kolem sjezdovek. Zavolal jsem policii, která je pak pochytala,“ popsal policejní zákrok očitý svědek.

Ranní akce severočeských policistů přišla den po relativně klidném víkendu. Během něj, i přes nejistou situaci zhruba pětitisícového davu uprchlíků v Makedonii a Maďarsku, cizinecká policie zadržela 123 běženců.