Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mluvili jsme S prezidentem v Lánech: Hyena Bakala, alkohol a nezvaní uprchlíci

Co přinesl 3. díl pořadu S prezidentem v Lánech?
Co přinesl 3. díl pořadu S prezidentem v Lánech?  (Autor: Blesk/Ladislav Krivan)
Autor: bru - 
2. srpna 2015
17:00

Pořad S prezidentem v Lánech nabídl i tentokrát prezidentské bonmoty, ostré názory a provokativní tvrzení. Moderátor David Vaníček s prezidentem Zemanem mluvil o hlavních tématech posledních dní. Prezident tak komentoval uprchlickou krizi, alkohol ve Sněmovně i nedůvěru, kterou lidé mají k jeho nejbližším spolupracovníkům.

Uprchlíky sem nikdo nepozval

Prezident v rozhovoru prozradil, že před pár dny se kvůli uprchlíkům sešel s ministrem vnitra a s policejním prezidentem. Přivítal prý nasazení policie a byl by pro, aby policistů, kteří se věnují uprchlické krizi, bylo ještě víc. Samotným běžencům pak prezident poslal vzkaz o třech větách:

„První věta zní: Nikdo vás sem nezval. Druhá věta: Když už tady jste, tak musíte respektovat naše pravidla, stejně jako my respektujeme pravidla, když přijedeme do vaší země. Třetí věta: Když se vám to nelíbí, běžte pryč.“

Alkohol na rozhodčí věži Sněmovny

Pamatujete, jak předsedovi Sněmovny při vedení schůze – jemně řečeno – ztěžkl jazyk? Jan Hamáček (ČSSD) tehdy jen stěží dokázal vyslovit jména svých kolegů, a to i přesto, že sám v dolní komoře parlamentu vyhlásil suchý zákon – tedy zákaz prodeje alkoholických nápojů.

Na slabou chvilku předsedy Sněmovny se podívejte ve videu:

Video Opilý předseda Hamáček ve Sněmovně - PSP
Video se připravuje ...

„Já Jana Hamáčka znám jako velmi slušného člověka a nikdy jsem se nesetkal s tím, že by byl považován za opilce. Na rozdíl ode mne, který občas za opilce, podle mého názoru neprávem, považován je,“ zastal se Hamáčka prezident.

„Dokonce to, že to není opilec, svědčí o tom, že po pouhých dvou skleničkách slivovice, jak sám uvedl, se mu trochu pletl jazyk. Věřte, že člověk, který umí pít, po dvou skleničkách slivovice mluví naprosto plynule, s jiskrou v oku a dokonce občas trousí i nějaké bonmoty. Problém není v tom, zda pijete, ale zda umíte pít,“ upozornil Miloš Zeman.

RPG byty a Zdeněk Bakala

David Vaníček se prezidenta Zemana ptal i na téma, na které upozornil Blesk. Miliardář Zdeněk Bakala spojený s firmou RPG Byty by na uprchlické krizi mohl vydělat nemalé peníze. Společnost totiž jedná s  ministerstvem vnitra o tom, aby v bytech po hornících v Havířově ubytovala běžence, za které platí stát. Zemanova reakce?

Já dlouhodobě pokládám pana Bakalu za lidskou hyenu, tento způsob těžení z uprchlíků to jen dokazuje. Město Havířov by mělo zasáhnout,“ řekl prezident.

Kdyby pan Bakala měl poslední zbytky studu, tak by neobchodoval s byty, o kterých veřejně slíbil, že je prodá nájemníkům za 40 tisíc korun. Tento slib nedodržel,“ prohlásil Miloš Zeman ostře.

Poslechněte si Zemanův drsný komentář:

Video Zeman: Bakala je hyena, která chce vydělat na uprchlících! - Blesk
Video se připravuje ...

Mynářovi lidé nevěří, Zeman se ho ale zastal

Svou otázku prezidentu Zemanovi položila i Věra Kovářová – poslankyně za TOP 09, která se z Vratislava Mynáře marně snažila vymámit jeho kompletní majetkové přiznání. Ptala se mimo jiné na to, jestli prezident neuvažuje o výměně hradního kancléře. Připomněla i to, že neprůhledný kancléř stále nemá bezpečnostní prověrku.

Přiznání – milá paní poslankyně – aniž by byl pan Mynář povinen přiznání vám ukázat, tak to udělal… a tady platí: pro dobrotu na žebrotu,“ vzkázal Kovářové prezident.

Video S prezidentem v Lánech - Vratislav Mynář - Blesk
Video se připravuje ...

Co řekl o Rathovi a Petru Kramném

Zeman také promluvil o soudních procesech, které zaujaly celé Česko. „Je tady fenomén, který se jmenuje důkazní nouze. U Davida Ratha myslím žádná důkazní nouze neexistuje – nejenom ta pověstná krabice od vína, ale zejména ty odposlechy,“ uvedl Zeman.

„U Kramného tak trochu důkazní nouze je anebo není, ale v tom případě nám vyšetřovatelé neřekli, jaké důkazy mají pro své tvrzení, že zabil svoji ženu a dceru elektrickým proudem,“ komentoval Zeman dva ostře sledované případy.

Video Rozhovor Zeman o velkých soudních kauzách - Blesk
Video se připravuje ...

Armáda na hranice

Prezident coby vrchní velitel ozbrojených sil ČR také ve 3. díle pořadu S prezidentem v Lánech prozradil, že se sešel s generálem Bečvářem. „Setkal jsem se také s náčelníkem generálního štábu generálem Bečvářem, který mě informoval, že armáda je připravena poslat na hranice asi patnáct set vojáků,“ uvedl Zeman. To vše kvůli sílícímu přílivu uprchlíků do Česka.

Video Vojáci na hranicích kvůli imigrantům: Může to být až 1500 vojáků - Blesk TV
Video se připravuje ...

Češi unesení v Libanonu

O Češkách unesených v Pákistánu – Haně a Antonii - prezident Zeman prohlásil, že by zasloužily na zadek, protože riskovaly. Pokud zůstaneme u této optiky – co by podle prezidenta zasloužila pětice Čechů, kterou pravděpodobně unesli v Libanonu?

„U té Hany a Antonie jsem řekl, že být jejich rodičem, tak bych je objal, políbil, pohladil po vlasech a pak bych je ohnul přes koleno a dal bych jim pár přes zadek,“ upřesňoval Zeman.

U Čechů z Libanonu prý ale nic takového v úmyslu nemá. „Pokud jde o unesené Čechy, kteří jsou za A muži, za B dospělí muži, tak nevidím důvod, proč bych je hladil po vlasech, nevidím důvod, proč bych je líbal, a pokud jde o to ohýbání přes koleno, to by měli za mě udělat moji nadřízení,“ prohodil Zeman.

Video Rozhovor Zeman - Dotazy od diváků 2 - Blesk TV
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM ROZHOVORU S PREZIDENTEM MILOŠEM ZEMANEM Z LÁN NAJDETE ZDE>>

Video se připravuje ...
Další videa