Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Okamura čelil exekuci kvůli prohranému soudu. Vynadal za to svým advokátům

Tomio Okamura vysvětlil, proč měl problém s exekucí
Tomio Okamura vysvětlil, proč měl problém s exekucí  (Autor: Foto CNC - Karel Kopáč)
Autor: simao - 
27. července 2015
22:22

A zase ty peníze. Kolem financí se točily spory při rozvratu Úsvitu, kde byl Tomio Okamura svržen z čela hnutí. Po odchodu pryč a založení vlastního hnutí se však objevily u Okamury finanční potíže opět. Avšak zcela jiného druhu. Po prohraném soudním sporu nezaplatil, co měl, a bylo proti němu dokonce zahájeno exekuční řízení! Okamura však Blesk.cz sdělil, že šlo jen o chybu jeho advokátů.

Okamura prohrál soudní spor s Transparency International, nezaplatil soudní výlohy a bylo proti němu zahájeno exekuční řízení, informovala TV Nova.

Ještě jako šéf Úsvitu totiž podal Okamura na organizaci žalobu – dokonce chtěl, aby soud zrušil její českou pobočku. Znelíbila se mu patrně poté, co jej před prezidentskými volbami v prosinci 2012 označila za kandidáta, který měl nejméně transparentní kampaň. Okamura se do Transparency International s vervou pustil a uváděl, že organizace se dopustila několika trestních činů. Ani nyní ji na Nově nešetřil. "Transparecy International je prolhaná a zmanipulovaná organizace," vzkázal ve zprávě Nově.

Jenže letos v březnu soud rozhodl v neprospěch Okamury, který dle jeho verdiktu nebyl oprávněn rozpuštění pobočky žádat. S rozsudkem bylo spjato i uhrazení soudních výloh, jenže ty Okamura včas neuhradil. A tak v reportáži TV Nova ukázali dokument o zahájení exekučního řízení. Na dotaz Blesk.cz však Okamura uvedl, že již dal vše do pořádku. "Žádná exekuce na mne vedena není," vzkázal esemeskou současný šéf SPD (Svoboda a Přímá demokracie).

Šlo přitom o necelých dvacet tisíc. "Dne 24. 7. jsem uhradil částku 19 602 Kč (devatenáct tisíc šest set dva korun) určenou na náhradu soudních výloh – o titulu a termínu úhrady jsem nebyl vinou mých advokátů včas informován. V okamžiku, kdy jsem obdržel výzvu k úhradě, což bylo 24. 7., jsem částku ihned zaplatil a bylo mi dnes ráno přes mého advokáta exekutorem potvrzeno, že žádná exekuce na mne již není vedena, jelikož byl dluh uhrazen," uvedl pro Blesk.cz Okamura.

Za pochybení prý česko-japonský podnikatel a politik vynadal svým advokátům. "Vše se tedy vyřídilo během jednoho pracovního dne a moji advokáti dostali ode mne vynadáno, že mají příště lépe hlídat termíny," dodal Okamura, který se v minulosti netajil tím, že ho exekutoři nesnáší, protože našemu systému exekutorů říká státem posvěcená lichva. Okamura navrhoval v minulosti např. zestátnění exekutorské činnosti, aby skončil byznys s dluhy, který podle něj u nás bují. Shodou okolností se pak sám nyní na okamžik stal dlužníkem a terčem exekutorů.

maxovskej ( 28. července 2015 06:20 )

Zase mediální snaha pošpinit pana Okamuru a to kvůli pár tisícům tady je ale patrné jaký hyenismus exekuce v Česku jsou, exekutoři se dají přirovnat k hejnu supů a toto kapitalistické nedemokratické svinstvo se jednou zakáže je to hnus,,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa