Jak se jí u Ratha v restauraci? Je tu draho a prázdno
Restaurace Citadela v centru Hostivice je volná k pronájmu. Možná proto, že je tu draho a v podniku nepotkáte kromě personálu živou duši. Až na samotného Davida Ratha, který objekt vlastní a dává si tu do nosu chobotničky a tak dál.
David Rath se před vynesením rozsudku a stanovením výše trestu pokouší zbavit svých závazků – mimo jiné chce pronajmout i restauraci Citadela v Hostivici. Od podzimu, kdy podnik zahájil provoz, se zde mnoho lidí neobjevilo, všichni mají totiž jasno – u Ratha je draho!
Do Prahy je to asi dvacet minut jízdy, přesto mají v Citadele ceny jako na „Staromáku“. Jedna z místních obyvatelek se k tématu vyjadřuje jasně. „Restauraci znám, ale nikdy jsem tam nebyla. A ani neznám nikoho, kdo tam jedl, protože to je jiný okruh lidí,“ řekla deníku Aha! Rathova sousedka, paní Fišková. „Stačí si přečíst jejich jídelníček, je tam hodně draho. Kdybych vám měla poradit, kde se tu dobře najíte? Tady je bufet,“ doplnila.
Redaktoři Aha! tedy v restauraci vyzkoušeli menu na vlastní kůži. „Za špagety s lososem, kterých byl plný talíř, teplou čokoládovou pěnu coby moučník a kávu jsme dali 305 Kč,“ stojí v deníku. Maloměšťáky tyhle ceny rozhodně nepřilákají.
Italský šéfkuchař, který v podniku vaří, má ale jiné vysvětlení. „Máme otevřeno krátce, necelý rok. Klientelu získáváme od listopadu. Teprve si hledáme cestu.“ Jediný, kdo patrně cestu našel, je zatím sám Rath – ten je v restauraci hostem každý den. Nejradši má prý „chobotnice, ryby a mořské plody“.
Mnoho lidí nejí mořské plody a někteří jen proto, že chtějí být "in". Nejsme přímořský stát, a tady se vždy jedlo jinak. Je tos tejné jakoby jste někde na jihu Itálie předložili škubánky s mákem. Někde jsou ryby a mořské plody ovšem běžné a levné a konzumuje je každý. U násje to ale snobská záležitost a málokomu to opravdu chutná. Rath se patrně celkově pominul.