Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Akční hrdina Seagal v Moskvě: Mačo Putin pozval i svého kamaráda z Hollywoodu

Autor: simao - 
9. května 2015
14:29

Hrál třeba v Přepadení v Pacifiku. Teď se však legendární akční hrdina Steven Seagal objevil v Moskvě. A to při příležitosti velké vojenské přehlídky, kterou mnozí považují za demonstraci Putinovy moci. S ruským prezidentem přitom Seagala pojí přátelství.

Hollywoodský herec Steven Seagal nechyběl v sobotu na Rudém náměstí při přehlídce ruské armádní techniky. Nad hlavou mu létaly stíhačky, před ním projížděly ruské supertanky. Jeho účast však nebyla nijak zvlášť překvapivá - Američan Seagal platí za Putinova přítele. A zároveň kritika vlády Baracka Obamy ve Spojených státech.

Seagal, který má na kontě snímky jako Přepadení v Pacifiku, Aljaška v plamenech, Boeing 747 v ohrožení, Těžko ho zabít, Muž s cejchem smrti či Lovec policajtů, se zkrátka v Putinově Rusku vzhlédl. Seagal se sice narodil v Lansingu ve státě Michigan, Rusko si však oblíbil. Jeho babička ostatně pocházela z Vladivostocku.

V březnu 2014 v rozhovoru pro Rossijskaja Gazeta Seagal uvedl, že je Putin "jeden z největších žijících vůdců na světě" a bylo by mu ctí ho nazývat svým bratrem. Seagal vyjadřoval Putinovi podporu i během připojení ukrajinského Krymu k Rusku. A dokonce tenhle stárnoucí akční hrdina vyrazil na Krym koncertovat spolu se svou kapelou. Seagal se v Rusku zúčastnil také řady charitativních akcí, rozšířil tam však také své obchodní kontakty.

V minulosti stál Putin dokonce o to, aby se Seagal stal honorárním konzulem Ruska v Kalifornii a Arizoně, tedy prostředníkem mezi Bílým domem a Kremlem, uvádí korespondent serveru BuzzFeed Max Seddon, který působí v Rusku a na Ukrajině.

Samotný Seagal byl nejednou hostem u Putina v sídlle Novo-Ogarevo. S ruským prezidentem ho spojuje i láska k bojovému umění. "Macho" Putin je ostatně přeborník v judu, Seagal pro změnu v aikidu. "Je to úplně normální přátelství," řekl BuzzFeed News mluvčí Kremlu Peskov. I jeho nadřízený Putin se přitom často cítí (a nechává fotit) jako akční hrdina.

hemeroiddingous ( 10. května 2015 16:58 )

Zeman vrať se, tví svěřenci mají deprese.

tatu ( 10. května 2015 16:13 )

Majojo-ty trotle,Germány zásobovala amerika,ale kdo měl pomoct nám?Warszawa byla srovnána se zemí,Krakow,Katowice byly srovnané se zemi!!Jak byly zbombardované Drážďany!!A u nás to samé!!O Rusku ani nemluvím!!!Chyběli chlapi,protože byli ve válce,všechno musely zastat ženy.Copak dělali tvoji rodiče za války???Nemáš šajn o ničem.Aspoň trochu normálního uvažování ti schází.Jojo.

zauber ( 10. května 2015 11:44 )

To jsou dvě staré krávy, které kdyby dobře neživil tenhle divný režim, tak by musely dávno chcípnout hlady.

zauber ( 10. května 2015 11:28 )

Hitler měl možná v ledasčem kus pravdy, ale určitě byl fanatický magor a válku samozřejmě pros-ral.

xindlceskej ( 9. května 2015 17:26 )

přesně tak MAJOJO

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa