Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Blesk se chystá na Zemana: Pane prezidente, proč Mynář bere jako premiér?

Autor: vr - 
30. dubna 2015
05:52

S hradním kancléřem Vratislavem Mynářem (47) je to pořád dokolečka. Chybějící prověrka, levná vila, nově příjem jako u premiéra. Co prozradí k jeho budoucnosti Miloš Zeman (70) Blesku?

Právě v neděli v 11:00 bude na Blesk.cz živé vysílání druhého dílu pořadu »S prezidentem v Lánech«. A Zeman, původním povoláním prognostik, prohlásil v minulém vysílání, že touto dobou už by mělo být jasné, zda jeho kancléř Mynář dostane bezpečnostní prověrku. Kdyby byla odpověď »ne«, prezident by mu dal vale. Co přesně Zeman v únoru řekl? Že Národní bezpečnostní úřad (NBÚ) Mynářovi poslal poslední dotazník, kde chtěl zodpovědět už jen pár otázek k původním čtyřem stovkám. A že se verdikt chýlí.

„Já jsem laik, stejně jako vy v této oblasti, ale usuzuji, že pokud NBÚ má už jen poslední čtyři otázky, tak velmi pravděpodobně za ty tři měsíce tu prověrku buď vydá, nebo nevydá,“ odpověděl prezident na dotaz moderátorovi Davidu Vaníčkovi (31). Evidentně ale dosud jasno není. Mynář dokola odpovídá, že prověrku stupně »přísně tajné« musí vydat NBÚ. „Od té doby, co jsem odpověděl na poslední otázky, už žádnou součinnost nechtěli,“ řekl včera kancléř Blesku. Experti ale zase dokola opakují, že příslušné »lejstro« ke své práci potřebuje a že je s podivem, že bez něho dokončil už druhý rok ve funkci.

Není to však jediná otázka, kterou jméno Mynář v pořadu Blesku vzbudí. Moderátor Vaníček se totiž mimo jiné bude zabývat nedávno odtajněným platem hradního kancléře. Podle Mynáře je základem plat tabulkový a nijak nevybočuje z toho, co bral jeho předchůdce. Společně se čtvrtletními odměnami ale jeho průměrný čistý měsíční příjem dělal loni kolem 120 tisíc, což odpovídá platu předsedy vlády. Co si Zeman o tomhle výmluvném přirovnání myslí? A bude chtít, aby se jmenovitě odtajnily také platy dalších ředitelů hradních odborů? Na jeho odpovědi si počkejte do neděle!

Moskva, Ovčáček, Gross: Tohle jsou horká témata pro Zemana!

- Živý rozhovor s Milošem Zemanem bude rozdělený do šesti tematických bloků. Hned ten úvodní se logicky bude věnovat nejaktuálnějším otázkám. Velký prostor dostane také Zemanova plánovaná cesta do Moskvy na oslavy 70. výročí konce druhé světové války či jeho vztah s nedávno zesnulým expremiérem Stanislavem Grossem (†45).

- „Jeden z okruhů budeme věnovat i prezidentovu mluvčímu Jiřímu Ovčáčkovi. Vedle Miloše Zemana se stal hradní superstar a k jejich vztahu a práci máme ještě doposud nezodpovězené otázky,“ říká moderátor pořadu David Vaníček.

- Dramaturgie pořadu se pochopitelně vrátí také k nejsilnějšímu momentu z prvního přenosu, kde prezident přirovnal kauzu odebraných synů Evy Michalákové k Lebensbornu, spolku, který vychovával nacistům árijské děti. Byla to nejcitovanější věta ve všech médiích.

- Zemana se bude kromě moderátora ptát také řada hostů, kteří svou otázku předtočili. Například vnučka Ferdinanda Peroutky Terezie Kaslová (59), která tak otevře ožehavé téma.

Jedinečná šance: Zeptejte se Zemana!

Máte dotaz, který chcete položit hlavě státu? Ať už jde o cokoliv včetně celospolečensky ožehavých problémů, máte šanci! Zeptejte se na webu Blesk.cz a my nejzajímavější dotazy budeme tlumočit přímo hlavě státu v přímém přenosu!

mirkazam ( 17. prosince 2015 14:37 )

Proto si tak Mynář fouká,když bere takový love...

salto ( 30. dubna 2015 15:46 )

Je zajímavé, že kdo kolik bere je otázkou dne, když dělá prezidenta Zeman. Kolik kdo bral, potažmo kradl za papá Klause, či VH je už jaksi pasé...

avina ( 30. dubna 2015 10:14 )

Blesk zveřejní příjmy svých zaměstnanců za kydy :př. Čížková Francka--hrůza a děs prázdných slov,komentářů vyschlé 80leté baby- namaškařené...a mluví o módě!!!

avina ( 30. dubna 2015 10:12 )

Proč redaktoři berou velké peníze. Nebo-př. Gottová za 11 vystoupení v Tv brala 70000Kč? Je více profesí s velkými penězi.

sores ( 30. dubna 2015 10:01 )

Toto něco vypovídá o našich politicích,že! 70% čechů bere 14 tisíc spousta i méně a zbytek čechů jsou z platů milionáři. Dobře nám tak, čech se veřejně neozve jako jiné národy co vyrazí do ulic. Čech nemá hrdost a bojovnost, ale vlezdo***ství a hrbení, takže dobře nám tak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa