Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

KOMENTÁŘ: Okamura odložil v televizi samopal, vytáhl kulomet

Okamura se v České televizi pustil do Černocha
Okamura se v České televizi pustil do Černocha  (Autor: Reprofoto ČT Události, komentáře)
Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
25. března 2015
15:05

Nakonec to celé skončilo tam, kde to i začalo: v televizi. Ta kdysi Tomia Okamuru stvořila, když z něj udělala krále desetivteřinových mouder, a teď ho i pohřbila. Postaraly se o to úterní Události, komentáře, kam Okamuru pozvali, aby vysvětlil, proč už není šéfem ani členem své vlastní strany a hlavně kam zmizely všechny miliony od státu?

Ne že by sám Okamura ucukl o milimetr. Jestliže normálně mluví jako samopal, tentokrát sáhl po kulometu: ve studiu nenechal téměř nikoho promluvit, včetně moderátora Davida Borka. Byl to strašidelný pohled. Podnikatel, jehož lidé před časem málem udělali na webu prezidentem, naplnil během roku a půl v Parlamentu dokonale svůj volební slib – „Konec korupce a bordelu“: kasa devítičlenného Úsvitu, nejbohatší strany na hlavu, je prázdná a hnutí hrozí bankrot. Jinými slovy: žádný bordel, jen velké čisto.

Jak totiž ukázal audit hospodaření strany, pouštěli v Úsvitu žilou veřejným milionům za mandáty jako málokde: statisíce se účtovaly za krátké zprávy, miliony za neviditelný marketing. Jedna z marketingových firem, v níž mizely peníze, sídlí v rozpadlé boudě. Okamura to v televizi útočně odbyl s tím, že jedna z jeho firem taky sídlí v paneláku, takže co? A nesmyslné honoráře za PR služby? Okamura se poptal po cenách a navzdory vyčíslení profesionálních firem je prý vše v pořádku.

Česká politika dlouho nepamatuje takový bordel, můžu-li Okamuru vykrást aspoň rétoricky. I zpupný Vít Bárta, jenž se v Úsvitu angažuje, kdysi končil pokorněji: na legendární tiskovce na Klárově se nad vším upřímně rozbrečel. Okamura samozřejmě končí už delší dobu, jak ukazují volební preference Úsvitu, z nějž ho teď vyloučili pučisté. Prázdná kasa strany i televizní vystoupení Okamury jsou však velkou symbolickou tečkou. Včetně toho, že i když z hnutí zmizely desítky milionů, hádají se teď jeho členové nejvíc o 560 000 korun, které si Okamura naúčtoval za plán předvolební kampaně.

antiall. ( 28. března 2015 12:53 )

japome ( 26. března 2015 04:12 )

tak jako kulomet tam byl pan komentátor a přesně tady je vidět jak se ČT daří vymýt mozky divákům ÚSVIT bez Okamuri - snad v čele s tím Rychlonožkou - nemá budoucnost.

smeagol ( 26. března 2015 00:53 )

Docela by me zajimalo, jestli ta Okamurova "vytunena" vila zustane verne po jeho boku, az Tomio skonci v propadlisti dejin :o)

lukreciaborgia ( 25. března 2015 23:09 )

tomik007-k čemu se vyjadřuješ?Lapoci jsou na Moravě?U tebe i bílé myšky,že???

merlina29 ( 25. března 2015 22:12 )

Opravdu odporný zrzoun.Snad už fakt raději japonce než takové monstrum.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa