Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

KOMENTÁŘ: Českem projede konvoj americké armády. A blázni mají žně

Českou republikou projede konvoj americké armády.
Českou republikou projede konvoj americké armády.  (Autor: Reuters)
Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
20. března 2015
13:59

Na přelomu března a dubna projede Českem americký vojenský konvoj mířící z Pobaltí, kde se stále více bojí Ruska, na vojenskou základnu v Bavorsku. V Česku, členské zemi NATO, se kvůli tomu strhlo bizarní bláznovství.

Průjezd Američanům dokonce málem neschválila ani česká vláda, protože jí na zasedání chyběla téměř polovina ministrů. Nejvíc za ANO zřejmě „makali“ jinde. Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek pro změnu požadoval, aby vláda vzala průjezd pouze na vědomí.

„Je to vyjádření sounáležitosti,“ vysvětlil nejtěsnější vládní souhlas premiér Bohuslav Sobotka. Těžko říct, k čemu vlastně: Česko dlouhodobě neplní svůj slib NATO ohledně vojenských výdajů a nechává svou obranu především na USA. Takže nechat projet stovku těžkých amerických vojenských vozidel přes své území není zas tak velká daň, vzato finančně. Protože kdyby se jednou ruský prezident Vladimir Putin náhodou rozhodl, že i v Karlových Varech mluví dost lidí rusky a potřebují proto zachránit před Čechy…

Americký konvoj samozřejmě nechal ožít i obvyklé podezřelé. Petr Hájek, bývalý tajemník Václava Klause a vydavatel Protiproudu, varuje, že až se Američané sjedou v Praze, zamíří místo do Bavorska po vzoru Sovětů z roku 1968 na ruzyňské letiště, které obsadí. Moc bych na to nesázel, protože v Ruzyni se dost špatně parkuje a navíc tam stále prodávají nejdražší vodu na světě, takže i bohaté Německo je levnější. Co ale čekat od někoho, kdo se na Hradě kdysi za naše daně zabýval tím, že sám sebe před zrcadlem přesvědčoval, že nepochází z opice?

Hájkovi zdatně sekunduje rozzuřený rusofil Jiří Vyvadil, bývalý poslanec a senátor. Ten vyzval vládu, „aby se postavila odvážně proti snahám USA a NATO zatáhnout nás do vojenského konfliktu s Ruskem“. Vyvadil dal zřejmě hlavu dohromady s americkým novinářem Erikem Bestem, jenž poslední dobou vidí spiknutí všude, kam upře svůj pronikavý zrak. Ten povolením průjezdu vojenského konvoje, který od Ruska a Ukrajiny míří na západ, vyloučil diplomatickou podporu ukrajinskému konfliktu. Něco takového žádá skutečný vhled. 

A pozadu samozřejmě nezůstal ani internet, novodobá stoka všech lidských frustrací: na síti začaly proti konvoji vznikat petice, jak jinak v Česku. Mám proto na jednu taky nápad: žádám petici proti zatmění Slunce. Když totiž svítí, je venku hezky. 

kipaka ( 28. července 2015 14:34 )

Jo

cid2000 ( 31. března 2015 09:15 )

Můžou nás tady akorát tak š.u.k.a.t. a poch-cávat jako ve Vietnamu a ještě jim můžeme nalévat u toho pivo.Na nic více nemáme jako češi.Jsme pro ně podlidi, slovani, nic více, nic méně, žádná hrdost, jen podlézavost z naší strany.Nejsme jejich partneři, jen další ohnutí lokajové, které z nás udělali naši politici v čele s kývací zubatou holou hlavou!!

cid2000 ( 24. března 2015 08:54 )

Ministerstvo zahraničních věcí ČR připomíná chytrou horákyni.Na otázku (Jaké je stanovisko MZV k pochodu oslavujícímu nacistické SS v Rize, zvláště v kontextu s manifestací síly vojsk USA ve prospěch pobaltských republik proti Rusku, které děsivým způsobem poznalo zločiny nacismu?) jsem dostal následující odpověď:Pro MZV ČR je v případě vzpomínkových pochodů a shromáždění veteránů jednotek SS v Lotyšsku rozhodující to, že se lotyšská politická reprezentace od těchto akcí distancuje.Po skončení studené války bylo možno zaznamenat postupné hnědnutí Evropy. Nejprve se začaly bagatelizovat zločiny nacismu a maximalizovat zločiny stalinismu. Potom se jakoby zjistilo, že vlastně ten Stalin byl stejný zločinec jako Hitler. Ba ne, zaznělo za čas, Stalin byl horší. Postupně se začala vynořovat stará nacistická propaganda, že Hitler (některé z) nás vlastně chtěl před Stalinem chránit!(Židé opět prominou. Jindy jsou z jejich osudu mnozí tak ustaraní,ale teď se připomínat jejich osud jaksi nehodí.) A tak se postupně vyviňuje nacismus a připravuje se půda a atmosféra pro legalizaci největšího a nejkrvavějšího lupu ve světových dějinách,z druhé světové války.Ty ukradené prostředky a věci jsou totiž pořád ještě identifikovatelné!Jsme postaveni před zásadní rozhodnutí.Jsme skutečně tak historicky i morálně "vymaštění“, že budeme držet hubu a krok jako poslušní členové EU a NATO,které mají na nacismus dvojí metr?Nebo ho dokonce skrytě akceptují?Notabene, přivážejí poselství z Pobaltí, kde jsou legální každoroční oslavné průvody na počest vraždících jednotek SS!

salto ( 23. března 2015 15:40 )

Venca Havel byl úplně, ale úplně mimo mísu i se svejma kamarádíčkama a tak můžeme jenom děkovat za to že jsme, tam kde jsme. Jóó v 90. roce říct něco proti tomu gaunerovi, dav by jej lynčoval a nyní je už pozdě bycha honit. Děkujeme za pravdu a lásku

pelagie ( 22. března 2015 08:45 )

Ještě před několika lety po revoluci, bylo všechno americké O.K. a mohli jste z nich posr...t a najednou vám všem vadí, že projedou naší republikou jednotky NATO ...sami nevíte co chcete a sypete ze sebe jenom a jenom bláboly......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa