Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Premiér zadluženého Řecka chce od Německa další prachy, ale ani nepozdravil Merkel!

Autor: ČTK, fab - 
23. března 2015
17:52

Řecko, prožrali jste všecko… I tak se většina Němců dívá na možnost další pomoci zemi, které doplácí na rozhazovačnou politiku. Vládě v Aténách zbývají peníze do 8. dubna.

Premiér Alexis Tsipras (40) proto také v pondělí přiletěl za kancléřkou Angelou Merkel (60). Předtím jí ovšem písemně žádal o třetí „balíček pomoci“ a snížení dluhů.

Německá média si všimla, že dopis neobsahuje v textu obvyklé zdvořilostní oslovení a jde rovnou k problému. Na konci chybí také jakékoliv srdečné oslovení – žádné S přátelskými pozdravy. Je zde pouze Tsiprasův podpis. 

Německý tisk při této příležitosti poznamenává, že Tsiprasův nocleh v berlínském hotelu Mariott platí, jako vždycky, německý stát…


Němci upláceli?

Pondělní schůzka se také nesla ve stínu nejnovějšího skandálu: německé firmy údajně zaplatily na úplatcích při zbrojních zakázkách v Řecku desítky milionů eur. Podle deníku Bild chtějí Atény tyto společnosti postavit před soud a požadují odškodné.

Jedná se o řecký nákup 20 vrtulníků německo-francouzské společnosti Eurocopter, při němž údajně bylo na úplatcích zaplaceno 41 milionů eur (1,1 miliardy Kč).

Druhým případem je nákup ponorek od německých firem Reheinmetall a STN Atlas, při němž údajně úplatky dosáhly 62 milionů eur (1,7 miliardy Kč).

tgbb. ( 23. března 2015 18:52 )

Proč by měl zdravit Merkelovou? Vždyť víme, že každý komouš a socan jsou dobytkové!

tgbg ( 23. března 2015 18:19 )

Komunistický lotr chce rozhazovat cizí peníze. To se nám to žije, když nám lidi půjčují.

politikus ( 23. března 2015 18:05 )

Němci chcete zachovat euro a svoji 4 říši, které se obecně říká EU? Ano, tak musíte platit!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa