Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Klaus: Sobotka s Babišem se milují! Babiš pro lidi nic dobrého neudělal

Václav Klaus zkritizoval v ČT Andreje Babiše
Václav Klaus zkritizoval v ČT Andreje Babiše  (Autor: Foto Blesk - Ladislav křivan, Jaroslav Legner)
Autor: ČTK, simao - 
18. března 2015
20:55

Václav Klaus se zostra pustil do Andreje Babiše. Vývoj české politiky poté, co se jednou z nejsilnějších stran stalo hnutí ANO, považuje za "hrůzostrašný". Spory Babiše s premiérem Sobotkou označil jen za divadýlko.

Na tuzemské politické scéně Klaus nevidí politickou sílu, která by mohla současný a podle Klause nepříznivý trend zvrátit. Zpátky do politiky se nechystá. S příchodem Babiše a dalších podle Klause vlastně skončilo "polistopadové období a nastala jiná éra". Pravice podle Klause v Česku momentálně skoro neexistuje.

"Lidé nějakou změnu potřebovali, ale jak je vidět, tak jsou zároveň i krátkozrací. A tak jednou volí Věci veřejné, podruhé Okamuru, potřetí ANO. Já myslím, že brzy vystřízliví a pochopí, že tudy cesta nevede. Ale aby mohli vystřízlivět, musí mít možnost nabídky. Já tady ale v současnosti žádnou jinou možnost volby nevidím," zhodnotil exprezident.

Klaus: Přestřelky Sobotka vs. Babiš jsou jen divadýlko

Občasným slovním přestřelkám mezi premiérem a předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou a ministrem financí, šéfem hnutí ANO Babišem nepřikládá Klaus význam. V ČT řekl, že je to "divadýlko". Babiš se Sobotkou se podle exprezidenta ve skutečnosti potřebují.

"Je přeci jasné, že Sobotka s Babišem se milují a navzájem se potřebují. Je to rub a líc téže mince... Sobotka a Babiš, to je dopočítávání do jedné. Oni se sešli a trefili tu pravou chvíli," pronesl Klaus v Interview ČT 24.

Propojení politiky a byznysu v Babišově osobě považuje za nebezpečné, řekl exprezident v ČT. Babišovi kritici od začátku jeho působení v politice tvrdí, že v jeho případě jde o nebezpečné propojení politické, ekonomické a mediální moci, Babiš i jeho spolustraníci nařčení odmítají.

"Kdybychom se ptali, co pan Babiš udělal pro lidi dobrého za dobu své činnosti v politice, tak bych si nic vymyslet neuměl, ani kdybyste mě mučila," řekl v ČT Klaus, který patří k nejvýraznějším politikům polistopadové české politiky. Založil ODS, kterou od roku 1991 do prosince 2002 vedl a která po většinu polistopadové éry dominovala tuzemské pravici. V letech 1992 až 1997 byl českým premiérem a od roku 2003 do roku 2013 prezidentem. Po odchodu z prezidentské funkce působí v Institutu Václava Klause, kde je předsedou správní rady. Již dříve řekl, že prostřednictvím institutu chce zůstat vedle politiky, nikoli před ní zabouchnout dveře.

janotta ( 8. října 2015 13:26 )

Dědku Klausů - vždyť ty jsi ..urvil všechno co se dalo - zalez někde do kouta s nějakou stevardkou a užívej si důchodu - určitě máš víc, než 12000,-. Docela mne mrzí, že Tvůj syn se jmenuje stejně - ten má někdy docela dobrý nápady co se školství týče. Ale TY ?

jarypadlo ( 19. března 2015 11:25 )

Sobotka s Babišem se milují asi jako VK a jeho letouškové?Babiš možná nic neudělal,ale určitě ví o špinavých penězích,nekrade propisky,zatím nechtěl amnestii pro své spolupracovníky a spolupachatele a možná okolo sebe vidí ekologické změny.Škoda že jsme kdysi modrodrůbež neupekli na pekáči a nesežrali.

zauber ( 19. března 2015 07:18 )

Ne Václave, všichni milujeme jenom tebe. Já bych rád viděl jakou šachovou partii by si hrál s velikým šachistou Milošem. To by byl zápas dvou gigantických mozků. Zatím Miloš prohrál jen sám se sebou. To by si ty Vašíku jistě neudělal.To by si zavčasu nenápadně lupnul do kapsi dámu.

9rot6 ( 19. března 2015 06:50 )

Tak Vašíku,tedy z ostra,nynější strážce prázdné kasy se snaží napravovat vaše lumpárny pod značkou "modrá" demokracie a to v kostce od privatizace národního majetku,sanace vykradených bank,kampeliček až po církevní restituce končící amnestií pro všechny velkozloděje, úkol rozhodně tak dor. 2155,ale to už se nesmí vyrábět další paskvily na místo zákonů a vybírat daně ode všech nejen od obyč. lidí pracujících za mrzkou mzdu a žijících díky modré demokracii od výplaty k výplatě, o důchodcích ani nemluvě, a do politiky se moc nemíchej proto že ty jí absolutně nerozumíš,piš si své paměti jak jsi byl komunisty zvolen za hlavu a potom jsi se staral jen o sebe a psal knihy,které dnes slouží k podkládání postelí nebo na zátop v kotli!

mortis69 ( 19. března 2015 05:36 )

To není moc velkej rozdíl.vaclavklauz-santiklauz

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa