Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nagyové jsme museli prát a uklízet, řekla pracovnice Úřadu vlády u soudu

Autor: ČTK - 
9. března 2015
12:45

Výpověďmi svědků pokračoval soud v případu exšéfky premiérova kabinetu Jany Nagyové, dnes Nečasové. K soudu dorazila i Alena Hegrová, která měla na starost Hrzánský palác. Partnerka řidiče z Úřadu vlády mimo jiné vypověděla, že k současné manželce Petra Nečase se chodilo dokonce i prát a uklízet.

Vypovídat měla i exmanželka bývalého premiéra Petra Nečase Radka, která ale nedorazila. Podle obžaloby ji měla nechat Nagyová sledovat. Kvůli údajnému sledování vypovídala u Obvodního soudu pro Prahu 1 v kauze údajného zneužití Vojenského zpravodajství (VZ) pracovnice Úřadu vlády Alena Hegrová. Soudu řekla, že byla na jaře 2013 sledována. „Jsem focená, jak jedu z práce, pohybuji se ve svém domě,“ uvedla ve své výpovědi Hegrová. Sledování se prý týkalo i jejího přítele a řidiče úřadu Jiřího Pertla. Důvodem prý bylo podezření, že Hegrová zneužívá služební auto. Pracovnice úřadu to odmítla, protože prý vozidlem jezdila s vědomím Nagyové. 

Svědkyně: Chtěla premiéra dostat k sobě

Dvojici prý sledovala soukromá agentura a Hegrové bylo údajně řečeno, že akce stála 100 000 korun. Hegrová také popisovala, jak údajně fungovalo vedení úřadu. Měla prý sice svého přímého nadřízeného, ve skutečnosti ji ale úkolovala Nagyová. „Pokyny dávala paní ředitelka a nikdo si nedovolil říct, že to tak nebude,“ uvedla Hegrová. Nagyové se prý pomáhalo i v její domácnosti. „Pralo se jí, chodilo se jí uklízet domů. Cokoli potřebovaly její dcery v domácnostech, tak se tam jezdilo,“ dodala u soudu Hegrová.

Nagyová se podle této svědkyně také nepěkně vyjadřovala k tehdejší manželce premiéra Radce Nečasové. „Nenávist tam byla. Ty výrazy bych ani nechtěla tady prezentovat, byla to i vulgární slova. Ta paní jí určitě ležela v žaludku z nějaké důvodu. Pana bývalého premiéra chtěla dostat k sobě jako žena a udělala by pro to cokoliv, což se jí i povedlo,“ uvedla Hegrová.

Podle advokáta Eduarda Bruny však měla Nagyová obavu o své bezpečí, protože se jí Hegrová s Pertlem svěřili, že jim někdo vyhrožuje. „Byla to její reakce, že mu (Pertlovi) řekla, že se cítí ohrožena a z toho vyplynuly všechny ty okolnosti,“ uvedl obhájce. Hegrová měla údajně problémy se svým bývalým partnerem, který jí vyhrožoval poté, co se dala dohromady s Pertlem. Nagyová jí radila, ať vše ohlásí policii.

Nynější manželka Nečase se jednání neúčastní, omluvila se prostřednictvím advokáta a soud pokračuje v její nepřítomnosti. K soudu však dorazili zbylí obžalovaní – dva exšéfové Vojenského zpravodajství Milan Kovanda a Ondrej Páleník a zpravodajec Jan Pohůnek. Čtveřici obžalovaných hrozí až pět let vězení. Hlavní líčení začalo loni v listopadu a pokračovalo letos v lednu. Doposud bylo hlavní líčení neveřejné, protože se probíraly informace v režimu utajení týkající se mimo jiné pracovních postupů tajné služby. 

mirkazam ( 13. dubna 2015 11:54 )

Tato baba, uměla jenom poroučet a roztahovat nohy.Jinak ale byla líná,a s ostatních si dělala poskoky.A kdo nepřišel s darem,tak toho k tomu slabošskýmu výtečníkovi nepustila,mrcha !!!

villi ( 10. března 2015 19:00 )

VYŠETŘIT V HAAGU!! ZRUŠIT VLÁDU JEDNÉ STRANY !!ZAVŘÍT VAROVAT CELÝ SVĚT !!NAHRADIT ŠKODY!!! VŠEM!!

modrytricko ( 9. března 2015 22:20 )

jako kačera - dobrý! Jen jestli nevodila ona jeho , držíc ho za kačera.

modrytricko ( 9. března 2015 22:14 )

Přesně a výstižně řečeno! Není co dodat. Bohužel stále jsou lidi, kteří nevidí, nebo nechtějí vidět, co to je za svoloč tahle ta modrá parta.

hejhej ( 9. března 2015 21:58 )

1pravda1: Hnusná kobyla Nagyová věděla, jak na pitomce Nečase. Ten dopadl a to není konečná, ta mu ještě zatopí.Nečas se díky té škaredé bábě stal součást politické mafie a zasloužil by větší trest, než jen žít se škaredou kobylou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa