Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vítězný únor slavili komunisté u Gottwaldova hrobu: Radost jim kazili odpůrci

Autor: Milan Kolář, dce - 
21. února 2015
20:57

Na Olšanských hřbitovech se v sobotu sešli odpůrci i velcí zastánci komunismu z Čech i Slovenska. Slavili zde u hrobu Klementa Gottwalda Vítězný únor, kterým je tehdejší předseda vlády provedl.

Vítězný únor 1948 je pro mnoho lidí synonymem pro začátek útlaku a smrt svobody v Československu. Pro jiné to byl "zlatý věk". A právě tyto dvě skupiny se setkaly u hrobu Klementa Gottwalda, který měl na státním převratu velký podíl.

Československo se poté na desítky let propadlo do hluboké totality a stalo se satelitem Sovětského svazu. Přesto se i dnes najde spousta bolševiků, kterým se po rudých časech stýská.

Na hřbitově už na ně čekali odpůrci tehdejšího režimu s transparenty typu „Vítejte u hrobu masového vraha“. Když ale „ozdobili“ Gottwaldovu hrobku hákovým křížem, zasáhla policie a svastika musela pryč.

salto ( 23. února 2015 16:15 )

Vot takaja žizň

salto ( 23. února 2015 16:14 )

gordy88 ( 23. února 2015 14:27 )

komunistický fašoun jsou dvě rozdílné nadávky. Právě proto, že oboje ideologie si byly podobné a tak konkurenční tak se mezi sebou nesnášeli. Jakmile jste proti rusům potažmo komunistům tak jste označen za fašistu. Zatim co kumunista či komouš je většinou označován sympatizant s ruskem

gordy88 ( 23. února 2015 14:25 )

Ano souhlasím s vámi v několika bodech. za 1. po převratu se mělo vypořádat s předchozím režimem jako s nacistama v norimberských procesech. Ono to zapomeneme na to a začneme od znova evidetně moc nefungovalo. 2. rozkrádání státu bych ani neřekl, že to bude tím, že tam zůstali ti samý lidé, řekl bych že za to může morálka lidi po 40 letech socialismu. Kdo neokrádá stát okrádá rodinu a to nám zůstalo až do dnes. Obávám se, že až děti našich dětí možná přijdou s morálkou nepokřivenou

gordy88 ( 23. února 2015 14:21 )

Vlajky nejsou ruské, ale sovětského svazu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa