Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman bojuje za zabijačky: Je to krásná slavnost a všichni jsou domácí!

Autor: Vera Renovica, Jan Rajchl, lmk - 
23. ledna 2015
05:01

„Zabijačková“ směrnice Evropské unie, která značně omezuje, koho v domácnosti po porážce prasete pohostit, vyvolala díky článkům v Blesku velkou diskusi. Zapojil se do ní i prezident Miloš Zeman.

Pan prezident je znám jako milovník dobrého jídla a pití. A rád si samozřejmě pošmákne i na všech laskominách, které se na zabijačce vyrábí. Proto si samozřejmě nemohl odpustit trefně se k „výplodu“ unijních úředníků vyjádřit.

„V tomto případě bych doporučoval rozšířit pojem domácnosti na všechny, kdo se zabijačky, která je krásnou slavností, účastní. Mimochodem Evropská komise už nám před časem doporučila, abychom vyhazovali guláš po čtyřech hodinách, třebaže každý ví, že guláš je nejlepší druhý den,” řekl včera Miloš Zeman Blesku.

Přísné hygienické předpisy Unie domácí zabijačku značně omezily. Nesmí se totiž pořádat jako společenská akce spojená s účastí lidí z okolí. Produkty ze zabijačky se lidově řečeno také nesmí roznášet po sousedech. Fyzickým osobám hrozí pokuta 10 tisíc, právnickým až 300 tisíc.

lobotom ( 14. února 2015 01:34 )

Mít radost z vraždění a oslavovat ho, to vypovídá jen o demenci všech lidí, kterým se to líbí. Naopak by měli zakázat i ta veřejná jatka ryb před Vánocemi.

4rek ( 25. ledna 2015 09:14 )

Na zabíjačky nechodím a prase prakticky celý rok nejím, ale to neznamená, že je mi to jedno. Nemůžu přece hájit jen svoje zájmy. ANO, VADÍ MI, že dle EU NESMÍME DĚLAT KLASICKÉ ZABÍJAČKY, zatím co HALAL SE POVOLUJE. JE TO VRCHOL DRZOSTI.

tgbb. ( 24. ledna 2015 00:21 )

Eurohnije se $ere do všeho a nic pozitižívního nepřinesla. Jen se snaží rozšířit své trhy.

aluman ( 23. ledna 2015 13:58 )

aluman ( 23. ledna 2015 13:57 )

Od někoho, kdo na Hradě vyvěsil vlajku EU, jde jenom o ubohé populistické žvanění nebo o demenci, která mu nedovolí si uvědomit, že je to i jeho vina.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa