Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemanův perný týden: Nejdřív bunda, pak kun*a!

Autor: simao - 
3. listopadu 2014
09:53

Miloš Zeman má za sebou pořádně perný týden. Vrátil se z Číny, kde ukazoval krtečka a obdivoval kvality tamního zřízení. Rozdal metály, režisérovi Sedláčkovi jej připnul dokonce na mikinu. Korunu všemu ale prezident nasadil, když nešetřil vulgarismy při Hovorech z Lán. Kun*a sem, kun*a tam...

Na smeč svým kritikům nenahrál jen jednou. Miloš Zeman svými vyjádřeními ( i činy) v minulém týdnu kritiky notně zásobil. Při předávání státních vyznamenání na Hradě 28. října zaujala scéna, kdy si pro medaili Za zásluhy přišel s úsměvem na tváři režisér dokumentu o Zemanovi Robert Sedláček - oblečený ve sportovní mikině! Slavnostní ceremoniál tak dostal poněkud buranský ráz... „Zřejmě jeho představa slušného oblečení se poněkud liší od vašeho i mého názoru,“ komentoval to Zeman v neděli v Českém rozhlasu.

Zeman nejdřív ukázal krtečka...

Objevovaly se však i dozvuky Zemanovy cesty do komunistické Číny. Především v podobě videí a přepisů prezidentova rozhovoru pro čínskou televizi, kde Zeman podle některých až příliš okatě „podlézal“ čínskému režimu. „Nechci tu jen zdvořile opakovat, jak velký ekonomický rozvoj a neobyčejné výsledky Čína v těchto letech dosahuje,“ pronesl Zeman. A proto rovnou upozornil: „Já jsem přijel do Číny, abych se od Číny učil, jak zvýšit hospodářský růst, jak stabilizovat společenský řád.“ Na utužování řádu v čínských věznicích a pracovních táborech v tu chvíli Zeman blahosklonně zapomněl.

Pro odlehčení ukázal český prezident čínskému moderátorovi nadšeně Krtečka, který je v Číně velmi populární. Číňani ostatně chystají animované pokračování Krteček a panda. A tak si Zeman vzal na rozhovor i plyšového krtka.

... pak mluvil o kun*ách

Naštěstí již bez Krtečka vyrazil prezident o víkendu na vysílání Hovorů z Lán.  Místo dětmi oblíbené postavičky se pustil do úvah, které vyvolaly u řady lidí zděšení. Zeman totiž nešetřil vulgaritami jako „kun*a“, „kur*a“, „hov*o“ a neopomněl ani připomenout, že vláda podle něj „zku*vila“ služební zákon

I moderátora množství vulgárních výroků zaskočilo. Český rozhlas je však přesvědčený, že odvysíláním jadrných vyjádření prezidenta Zemana nepochybil. „Nemohli jsme nijak ovlivnit, jaké výroky se k posluchačům dostanou, jelikož pořad byl vysílán živě. Moderátor Jan Pokorný splnil svou povinnost, že prezidenta na nevhodnost některých slov upozornil,“ řekl ČTK mluvčí rozhlasu Jiří Hošna.

Video Sprosťárny prezidenta Miloše Zemana bez cenzury - Čtenář Blesk.cz
Video se připravuje ...

„Český rozhlas nic nenamítá proti vyhrocené diskusi a silným argumentům. Je ale přesvědčen o tom, že vulgární výrazy do vysílání média veřejné služby nepatří,“ dodal mluvčí. Přesto rozhlas ve vysílání Hovorů z Lán bude pokračovat. Očekávat se však dá i další porce kritiky, které prezident Zeman nebude ušetřen. Jeho vyjádření se však již stala i předmětem řady vtípků.

jsblesk ( 4. listopadu 2014 12:50 )

Kdo bude řešit nový problém ? Díky těmto vulgarismům a nově stanovené normě ve vyjadřování se totiž budou špatně filtrovat škodlivé stránky na internetu ! Od teď už totiž nebude jasné co je dobré a co špatné. Může někdo přidat nová prezidentská slova např. do vyjmenovaných slov ? Pomozte nám někdo !!!! Díky, díky ! PS Miluju našeho novodobého Gottwalda, našeho lidového prezidenta.

londynskypes ( 3. listopadu 2014 19:50 )

jaky prezident takova vlada a lid v CR

blooroses ( 3. listopadu 2014 18:59 )

Nikoli dementi, co volili Schwarzenberga, ale dementi co volili Zemana. Kdyby ho nevolili v prvním kole, nedostal by se do druhého. K tomu menšímu zlu - kdo chrápe nic nedělá, kdo nic nedělá, nedělá ani ostudu a nic nezkazí. Pro ujasnění - nechtěl jsem na Hradě ani jednoho z těhle gerontů.

blooroses ( 3. listopadu 2014 18:54 )

jana999 ( 3. listopadu 2014 15:23 )

mě nevyhovuje ale v druhém kole nebylo z čeho vybírat, ten chrápající a prskající dement mi jde na nervy mnohem víc

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa