Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Obézní ministryně dostala resort zdraví: Vím, že nejsem modelka!

Autor: simao - 
16. října 2014
06:30

Je to pořádně těžkotonážní politička. Váží 128 kilo a pikantní na tom je to, že Maggie De Block v nově vzniklé belgické vládě dostala na starost mj. dohled nad zdravím celé Belgie. Na sociálních sítích se krátce na to rozpoutala debata: Může být takhle tlustý člověk dobrým šéfem zrovna pro resort zdravotnictví?

Do křehké dámy má daleko. Přesto je Maggie De Block poměrně oblíbenou političkou. Podle průzkumu belgické RTL bude podle 74% Belgičanů dobrou ministryní! Navzdory tomu, že dostala na starost resort sociální péče a zdravotnictví. Což zaujalo i světovou veřejnost. "Je příliš tlustá pro svou práci!" "Je na čase se bát o její zdraví, protože brzy patrně bude mít těžký infarkt." "Svou nadváhou ztrácí kredit," útočili na Maggie někteří její kritici. 

Ministryně se brání: Důležité není balení, ale vnitřek

V reakci na kritiku její hmotnosti Maggie vydala prohlášení, ve kterém prosila, aby lidé nesoudili její vzhled, ale její povahu a politické kroky. "Vím, že nejsem modelka, ale měli byste se spíš koukat na to, co je uvnitř, ne na obal... Suďte mne podle toho, co umím," vyzvala Maggie De Block, která má za sebou praxi 25 let jako doktorka, veřejnost podle britského Daily Mailu.

Lidé však prý na její slova slyší. Samozřejmě najde se řada předsudků, jenže Maggie se těší velké popularitě. Spekuluje se o tom, že se jednou může stát dokonce premiérkou. "Jsem matka, stejně jako ostatní, jsem žena jako každá jiná," řekla ke své knize "Buitengewoon Maggie", v překladu výjimečná Maggie. Výjimečná skutečně je, takovou ministryni zdravotnictví jen tak někde nemají. Najdou se však i tací, kteří považují jmenování "Madame Maggie" za příznačné. Belgie je totiž zemí, kde je rostoucí obezita problémem... 

Vládu v Belgii skládali skoro 5 měsíců

Nová belgická vláda přitom složila přísahu během uplynulého českého volebního víkendu. Středopravý kabinet vede šéf valonských liberálů Charles Michel (38), nejmladší premiér země od roku 1840. Koalici vytvořily Michelovo reformní hnutí a tři vlámské strany. Vůbec poprvé jsou ve vládě i vlámští nacionalisté - tedy separatisté!

Skládání vlády přitom v Belgii trvalo skoro pět měsíců od parlamentních voleb! Předchozí vládě Elia di Rupa to však trvalo dokonce 541 dní od voleb, než mohla být jmenována. Je to považováno za světový rekord.

wimr.tka ( 6. března 2015 18:31 )

Za to ty si belík zdrclý mr*tky,zasloužilá svi*ně plná hoven,kuřbuřte s hemerojdama.

ruudazvostravy ( 6. března 2015 18:27 )

Vono se na špekatý pý*či prej móc fajn cvyčí.

henes ( 17. října 2014 09:21 )

Každej vypadá nějak, ale tenhle hnus kterej se bude ukazovat na veřejnost je silná káva....Ještě že není vidět její spodek ,prostě hnuj v rozkladu..

a-z- ( 16. října 2014 21:02 )

To je Block.....sádla.

marek.d ( 16. října 2014 14:27 )

To spíš ty, zjeve, jsi primitivní hovádko, dle tvých debilních komentů jsi sádelnatý hnusný dement, nenávistí jen sršíš, co, chudáčku negramotný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa