Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Když politici úspěšně válčí s váhou: Zhubli Škromach, Chovanec, ale i nová politička, která shodila 22 kilo

  • Autor: Jaroslav Šimáček - 
    14. 7. 2014
    16:33

    Jejich manželky jsou jistě rády. Sociální demokraté Zdeněk Škromach i Milan Chovanec výrazně zhubli. Současný ministr vnitra Chovanec kdysi vážil dokonce 175 kilo! Ty časy už jsou ale dávno pryč. Nejsou však jedinými politiky, kteří úspěšně bojovali s váhou. Tu se podařilo pokořit i dvěma političkám - Petře Buzkové a Petře Venturové.

  • 1.Zdeněk Škromach

    Byl to hit léta 2012. Zdeněk Škromach se tehdy pochlubil fotkou od nafukovacího bazénku. A i když byl do půl pasu ve vodě, jedno bylo na první pohled jasné - opět trpí nadváhou. S kily bojuje delší dobu, dostal se i na 116 kg... Nyní však vyrazil svému okolí dech. To když se s manželkou Miroslavou ukázala na Velehradě a přiznal, že shodil 28 kilo. Váží 88 kg a je štíhlý, jako již dlouho ne! Co za tím stálo? Přísná cambridgeská dieta.

     

    "Cambridgeská dieta spočívá v náhradě veškerého jídla speciálními instantními výrobky, které obsahují přesně dané množství všech látek potřebných pro fungování organismu, a to při minimálním obsahu kalorií," vysvětlil Aha! výživový poradce Petr Dražan. Upozornil však, že při návratu k běžné stravě hrozí jo-jo efekt. Má Škromach skutečně vyhráno, nebo půjdou kila opět nahoru?

    Škromach na sobě skutečně zapracovat a vypadá k světu. Škromach na sobě skutečně zapracovat a vypadá k světu. | Blesk - Slávka Červená

  • 2.Milan Chovanec

    Společně s manželkou Martinou se vešel do kalhot, ve kterých chodil coby hejtman Plzeňského kraje on sám. Milan Chovanec je patrně mezi hubnoucími politiky rekordmanem. Vždyť vážil dokonce 175 kilo! Jenže i on se pustil do dlouhodobé diety, okořeněné dostatečnou porcí pohybu.

     

    Nyní váží kolem metráku, což však při jeho vyšší postavě není problém. Současný ministr vnitra tak působí jako "udělaný chlap" a rozhodně ne nějaký cvalda. Ruku v ruce s touhle proměnou pak přišla i změna šatníku - rázem si může dovolit kousky, které mu byly naprosto zapovězené. 

     

    V minulosti bojoval s váhou různě. Manželka mu dala dokonce i řetěz na ledničku. "Řetěz ale těsně nedoléhal. Byla tam mezera, kterou se dala protáhnout ruka. Toho manžel využil a na co dosáhl, to sežral. Klidně i kostku másla," vzpomínala před časem paní Jaroslava. Chovanec se ale nakonec naštval sám na sebe. A začal svůj problém řešit. Napnul síly a podařilo se! Sáhnul např. k přísné dietě složené z ovoce, zeleniny a vody, poté ke krabičkové dietě. A přestal zajídat krabičky nutelou.

    Milan Chovanec v politice nejen výrazně zhubl, ale také vystudoval za 9 měsíců VŠ. Nyní by se chtěl stát ministrem vnitra Milan Chovanec v politice nejen výrazně zhubl, ale také vystudoval za 9 měsíců VŠ. Nyní by se chtěl stát ministrem vnitra | Foto Blesk - Zbyněk Schnapka, Ladislav Křivan

  • 3.Petra Buzková

    I ona byla ve vládě za ČSSD. Z politiky však někdejší ministryně školství Petra Buzková odešla počátkem roku 2006. Vrátila se k právní praxi. A když se po čase objevila opět na veřejnosti, člověk by jí málem nepoznal. Politička s plnějším poprsím zhubla, nechala si zmenšit prsa. Kromě tohoto zákroku však pomohlo jistě i více pohybu.

     

    "Určitě mám víc času sama na sebe. Často chodím na golf, dvakrát týdně cvičím, zajdu si na masáž, kosmetiku a jako každá žena si ráda něčím hezkým udělám radost. Třeba šaty nebo zajímavé boty," nechala se Buzková slyšet v červnu 2011.

    Petra Buzková v letech 2007 a 2014 Petra Buzková v letech 2007 a 2014 | Foto Blesk - Ladislav Křivan, archiv

  • 4.Petra Venturová

    Starostka městské části Praha-Šeberov a ekonomka Petra Venturová žije celý život právě v Šeberově. Je rozvedená, má dvě děti a je jedním z lídrů Hnutí Pro Prahu, které chce uspět v boji o pražské zastupitelstvo a změnit metropoli k lepšímu. Za hnutím stojí Zbyněk Passer, bratr jednoho z nejbohatších Čechů Radima Passera.

     

    Venturová věří v úspěch hnutí. Sama pak má za sebou svůj vlastní úspěšný boj - s váhou. Shodila 22 kilo. Nabrala je po porodech. Dříve jako závodní plavec měla vysportovanou postavu, jenže na vrcholnou sportovkyni byste ji před časem tipovali jen stěží. "Vždy to jde udržet do nějaké váhy, tedy pocit, že je vše v pořádku a není to až tak zlé. Pak se jednoho dne podíváte do zrcadla a zjistíte, že to je zlé. To se stalo i mně. Věděla jsem, že po skončení závodní kariéry to nebude procházka růžovým sadem, zvlášť, když mám jídlo opravdu ráda. Po skončení aktivního tréninku jsem záhy otěhotněla, přibrala, porodila zdravou dceru a kila již všechna nedala dolů," svěřila se Venturová.

     

    "Přišlo druhé těhotenství, jenže jsem přibírala již z nadváhy další kila. Ani ta po porodu druhé zdravé dcery nešla ideálně dolů. Na podzim roku 2006 jsem byla ve svých 30ti letech zvolena starostkou, důsledkem nadcházejícího období byl rozvod a razantní úbytek váhy," uvedla. Jenže byl to jen jo-jo efekt. Kila se vrátila, a tak musela Venturová bojovat dál. Pustila se do změny jídelníčku, známí jí doporučili dietu založenou na bílkovinách, přestala konzumovat alkohol a co především, nastolený režim dodržovala! "Bez čeho to však nejde, je pohyb. Začala jsem opět pravidelně plavat, s dětmi jezdit na kole a občas se jdu proběhnout," upozornila.

    S váhou zápasila i starostka Petra Venturová (hnutí Pro Prahu). S váhou zápasila i starostka Petra Venturová (hnutí Pro Prahu). | Archiv Blesku

  • 5.Vladimír Dlouhý

    108 kilo vážil v době, kdy dělal ministra hospodářství, politik Vladimír Dlouhý. Ve vládním bufetu si dopřával párky s hořčicí, byl jedním z nejoplácanějších politiků. Jenže i on šel postupem času do sebe. Začal se věnovat sportovnímu běhu.

     

    "Už někdy v roce 1992 jsem si uvědomil, že bych jako ministr nemusel mít zrovna 108 kilogramů živé váhy, a rozhodl se, že s tím začnu něco dělat. A to je ta doba, kdy jsem si našel k aktivnímu sportu cestu," zavzpomínal Dlouhý na serveru idnes.cz.

    Vladimír Dlouhý v roce 1991 a 2013 Vladimír Dlouhý v roce 1991 a 2013 | Archiv Blesku, ČTK

podlesni ( 17. října 2014 10:41 )

Buzková se stále musí třást, že ten její tunel internet do škol bude mít dohru, doufám.....

vlasticka ( 19. července 2014 21:07 )

A já myslela, že si nechali udělat bandáž, nebo trubičku ze žaludku.

vog.ht. ( 14. července 2014 18:13 )

 Buzková by potřebovala požvejkat frajtra.

eisenbieger ( 14. července 2014 17:16 )

ta tenkrat vedouci skoly to byla pichatschka , tu si tam stridali kluci tam byly nohy do vecka celej den ...berluscony ji pichal

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa