Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kongres na modrém Titaniku ODS: Hvězdné války, Klaus junior a Vondra na cigárku

Autor: ČTK, simao - 
5. září 2014
19:00

Do pražského Karlína se v pátek sjeli delegáti ODS na 25. stranický kongres. Vyslechli si mj. plamennou řeč Petra Fialy, který vyzýval tomu, aby strana, údajně již očištěná od vlivu kmotrů, hleděla vpřed. Zpátky ni krok. A protože během řečnění vyhládlo, bylo samozřejmě pro ódeesáky připraveno i občerstvení. V sále přitom nechyběl ani Václav Klaus mladší, který se stranou spřáhl síly.

Dosavadní výsledky nic moc. ODS se od krachu Nečasovy vlády chystá na další volby, ve kterých doufá, že bude lépe. A že se v jejím modrém Titaniku podaří zalátat další díry. Tentokrát se chystá na volby komunální a senátní, ke kterým půjdou voliči 10. a 11. října. "Zvedněme hlavu, nechoďme jako ovce na porážku, přestaňme se litovat," snažil se své spolustraníky vyburcovat šéf ODS Fiala.

Ve své řeči připomněl "modrý kapitán" doby minulé, kdy ODS čelila kritice za spolčování s kmotry. "Selhali jste? Řídí vás kmotr? Ti, kterých se to týká, jsou už snad pryč, nyní kandidují za jiné politické strany nebo se vydávají za nezávislé," poukázal Fiala na některé bývalé členy ODS. Ostatním stranám prý tyto politiky přeje, zároveň ale vyzval všechny, kdo poškozovali nebo poškozují dobré jméno ODS, ať odejdou, pokud to ještě neudělali.

ODS podle svého předsedy prošla vleklou krizí, opustila svůj pravicový program a nechala se místy ovládat těmi, které zajímal jen ekonomický prospěch. "Nikoho naše vnitřní starosti nezajímají. Přestaňme si nadávat, zmateně pobíhat v kabině a pojďme hrát fotbal," dodal Fiala bojovně.

Na pódium ho ostatně doprovodila hudba z Hvězdných válek, delegáti však zhlédli i krátkou předvolební parodii na film Vesničko má středisková, ve které si Fiala také zahrál. Pohoda, klídek a tabáček. Nejen v sále, ale i před ním, kam na cigárko vyrazil i exministr obrany Vondra...

Fiala si však vypůjčil i Masarykovo "nebát se a nekrást" a při té příležitosti zmínil, že v případě ODS už se nekrade. Protože není co. Podle Fialy strana dluží miliony korun, ale s věřiteli se domlouvá na splátkových kalendářích.

salto ( 26. ledna 2015 15:58 )

ODS už nekrade, protože není co. Jestli to řekl, tak Pán Bůh s námi a zlý pryč. Když už nekradou, tak ať vrátí to co prošustrovali...ODS je nepoučitelná a její voliči jakbysmet

pravlast ( 6. září 2014 14:58 )

Nehodou bylo že ho zplodil velmi ohřátý foter-Vkikin.Bohužel ho zplodil s Liviusem - a to je přeoperovaný chlap stejně jako jeho letoušové ve vládních letadlech.

jana999 ( 6. září 2014 08:54 )

no když se podíváte na langera a němcovou, jak se jim v politice huba zkřivila, třeba tomuhle se od toho lhaní narovná i když jestli to nemá z toho, že ho doma nutili lhát už odmala

jana999 ( 6. září 2014 08:50 )

to je sebranka už od pohledu, to se sešla parta

televizorek ( 6. září 2014 03:50 )

 to měl nějakou autonehodu.chudak

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa