Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

ODS neplatičem: Státu dluží 6,5 milionu na sociálním pojištění!

ODS hasí problém, dluhy, za které však prý nemohou Fiala a spol., ale předchůdci současného vedení
ODS hasí problém, dluhy, za které však prý nemohou Fiala a spol., ale předchůdci současného vedení  (Autor: Foto Blesk - Petr Novotný)
Autor: ČTK, simao - 
4. září 2014
08:59

Občanští demokraté se stále ztěžka zvedají z bahna, do kterého po pádu Nečasovy vlády zabředli. Současné vedení v čele s Petrem Fialou hasí další problémy, tentokrát dluhy státu. ODS prý za své zaměstnance neplatila zdravotní a sociální pojištění.

Státu a zdravotním pojišťovnám tak ODS dluží 6,5 milionu korun. Mladé frontě Dnes (MfD) to řekl místopředseda strany Martin Kupka. Celkem má strana závazky po lhůtě splatnosti ve výši 42 milionů korun.

"České správě sociálního zabezpečení máme uhradit 3,6 milionu korun. Už v červnu letošního roku jsme se dohodli na splátkovém kalendáři, který dlužnou částku pokrývá splátkami do poloviny roku 2015," řekl deníku Kupka.

Se zdravotními pojišťovnami prý strana o splátkovém kalendáři jedná a vše postupně uhradí. Podle Kupky jde o nesplácené dluhy dědictvím po předchozím vedení strany. "Zdědili jsme neodpovědný přístup z minulosti včetně dluhů některých oblastí a regionů. Oproti konci loňského roku jsme v současné době téměř na poloviční výši závazků po lhůtě splatnosti," uvedl. Některé půjčky prý ODS musela přeúvěrovat a podařilo se jí dojednat nižší úroky.

Strana také snížila počet zaměstnanců a šetří na provozu. Říjnové komunální a senátní volby se přitom kvapem blíží. A Fiala a spol. doufají, že se jejich zisky výrazně zvýší oproti nepříliš úspěšným parlemntním volbám i eurovolbám.

kana2 ( 8. září 2014 08:56 )

potom nemá chybět na důchody když ty největší zazobanci neplatí že už u nich není dávno exekutor kdyby Zeman už nic jiného neudělal tak za to že je odstavil od koryt tak udělal obrovský čin jinak by jsme se těch dacanů nezbavili

anezat ( 5. září 2014 20:02 )

anezat ( 5. září 2014 19:58 )

rudyptak48 ( 5. září 2014 11:17 )

STRANA s.r.o. Jsem špinavá a tlustá, masochistka ideálů, jsem chobotnice nenasytná, ničitelka lidských plánů. Jsem čiré, ďábelské zlo, jsem strana s.r.o. Jsem vaše zlaté tele, dejte se pokřtít zlem a špínou, já nabízím vám spasitele. Stačí jen podvádět a lhát, já slibuji vám skvělý plat. Tu slepou spravedlnost, tu nemusíte vážně brát. Jsem levice, pravice i střed, jsem hnusný společenský vřed, jsem to největší lidské zlo, jsem strana s.r.o.

salto ( 5. září 2014 10:08 )

To se nám to hoduje, když nám lidi pučujou peníze

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa