Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeptejte se Bakaly, proč nájemnící plakali: Má na krku»finančák«!

Autor: Vladimír Barák - 
30. května 2014
17:55

Miliardář vyšetřovaný úředníky? To bude dosud nedotknutelný Zdeněk Bakala (53) těžko rozdýchávat! Na jím spoluvlastněnou firmu RPG Byty, o jejíž činnosti informoval několikrát i Blesk, se zaměří finanční úřad!

Společnost RPG Byty vlastnící více než 44 tisíc bytů na Ostravsku je v hledáčku úředníků kvůli podnětu od Sdružení nájemníků BytyOKD.cz, které ji viní ze zneužití dominantního postavení na trhu.

„Společnost má v kraji zcela výsadní pozici. Může si diktovat, co chce. Například ve starých bytech v dezolátním stavu musí kvůli neustálému zdražování nájemníci platit stejnou částku jako ti, kteří si od firmy pronajali byty nedávno a ještě úplně nově zrekonstruované,“ vysvětluje předseda sdružení Roman Macháček. Podnět zaslal ministerstvu financí, které jej postoupilo finančnímu úřadu.

Padne pokuta?

„Obdržel ho Specializovaný finanční úřad, oddělení cenové kontroly. Nyní věc prošetřujeme,“ potvrdila Blesku mluvčí Generálního finančního ředitelství Petra Petlachová. Úřad nyní rozhodne, zda provede kontrolu RPG Bytů.

Na základě kontroly by pak mohl finanční úřad se společností zahájit správní řízení, v němž může firma dostat až mnohamilionovou pokutu. Přestože uhlobaron Bakala již dříve veřejně slíbil, že byty odprodá současným nájemníkům, dosud se tak nestalo.

Je to absurdní!

Petr Handl, mluvčí RPG Byty: „..Nařčení ze zneužívání dominantního postavení na trhu považujeme za absurdní. V Moravskoslezském kraji, kde se nachází většina našich bytů, vlastníme jen zhruba 9 % bytového fondu. Informace o údajně dezolátním stavu bytů našich nájemníků považujeme za naprosto neobjektivní a zavádějící. Na rozsáhlé revitalizační programy bytů bylo již vynaloženo přes 8 miliard korun, což v průměru představuje částku zhruba 180 000 Kč na byt.“

salto ( 2. června 2014 09:26 )

Už v roce 1986 psal západní tisk, že Havel bude prezidentem - odkudpak to věděli?

osinek ( 1. června 2014 21:41 )

Při tunelování OKD kryl Bakalovi záda bývalý komouš Telička, který nyní pracuje pro Babiše a kterého Babiš prosazuje za eurokomisaře! Proč Babiš dosadil jako lídra kandidátky Babišova hnutí ANO ve volbách do Evropského Parlamentu komouše Teličku namočeného v tunelování ostravské firmy OKD Bakalou? Je veřejným tajemstvím, že Telička dostával od Bakaly milionové odměny neboť jako člen vedení Bakalovy společnosti NWR pomáhal Bakalovi "podojit" ostravskou firmu OKD, která se dostala do bankrotové situace v důsledku Bakalových (a Teličkových?) tunelů?) tunelů!!

osinek ( 1. června 2014 21:26 )

Bakalova firma NWR, v jejíž správní radě několik let fungoval i lídr kandidátky Babišova hnutí (nebo spíše Babišovy sekty?) ANO ve volbách do Evropského Parlamentu bývalý komouš Telička, vytunelova ostravskou společnost OKD!!! Bakala dosadil bývalého komouše Teličku do vedení společnosti NWR, aby mu Telička (nyní člen Babišova hnutí ANO) kryl záda při tunelování OKD! Za služby zlodějskému uhlobaronovi Bakalovi při tunelování OKD (na účtech této společnosti bylo skoro 30 miliard korun), dostával bývalý komouš Telička každoročně milionové odměny!!! Angažovaním Teličky, který byl u tunelování OKD Bakalou, jako lídra hnutí (Babišovy sekty?) ANO ve volbách do Evrop. Parlamentu, konfident STB Babiš prokázal, že jeho řeči o boji s korupcí a zlodějinami, jsou pouze žvásty k vymývání mozků naivních voličů s cílem získat jejich hlasy ve volbách Snad blbečci, kteří volili Babišovo hnutí (nebo spíše Babišovu sektu?) ANO, pochopili, jak se nechali napálit Babišem a jeho sektou ANO!!

dzery ( 31. května 2014 17:23 )

Je to tak.

dzery ( 31. května 2014 17:21 )

Kdy se vzpamatuješ??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa