Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zeman jako bojovník za mír? Navrhují ho na Nobelovu cenu

Autor: ČTK - 
26. dubna 2014
11:32

Ruský akademik Sergej Komkov navrhl českého prezidenta Miloše Zemana jako kandidáta na Nobelovu cenu za mír. Zeman si podle Komkova toto ocenění zaslouží za vyvážený přístup k ukrajinské krizi, napsala dnes ruská informační agentura Regnum.

Komkov, který je mimo jiné předsedou Ruského fondu pro vzdělávání, podle agentury norskému výboru pro udělování Nobelových cen Zemana navrhl na udělení ceny v roce 2015. Prohlásil, že tato nominace je spojena s "rozumnou a vyváženou politikou" českého prezidenta ve vztahu k událostem na Ukrajině.

"Zpočátku stejně jako mnozí jiní evropští politici vyzýval k aktivnímu postupu evropských zemí na území Ukrajiny. Až do vyslání sil NATO. Poté, co se pečlivě zabýval situací, které tam vznikla, ale výrazně změnil svůj postoj k těmto událostem," cituje agentura akademikovo odůvodnění.

Komkovovi se především líbí, že Miloš Zeman podle něj podpořil pozici Ruska v otázce Krymu, když "prohlásil, že jedině Ruská federace je s to zajistit skutečná občanská práva obyvatelstva Krymského poloostrova". Oceňuje také, že český prezident prý řekl, že Krym byl vždy nedílnou součástí Ruska a Ukrajině ho nesmyslně daroval Nikita Chruščov.

Agentura Regnum připomněla, že Komkov patřil k iniciátorům navržení ruského prezidenta Vladimira Putina na letošní Nobelovu cenu za mír.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

osinek ( 27. dubna 2014 19:23 )

Zeman je velký pacifista!! Na vojně neby! Má modrou knížku....

osinek ( 27. dubna 2014 19:21 )

Milošek Zemaněnko si na rozdíl od Obamy Nobelovku zasluhuje!! Obama je abstinent což ho diskvalifikuje,zatímco Milošek chlastá první ligu!!

osinek ( 27. dubna 2014 19:17 )

Zahravi není daleko od pravdy. Zemaněnko a ti jeho pologramotní hradní poskoci jsou pro srandu králíků..... Ten Rus, který navrhuje Zemana na Nobelovku má smysl pro humor. Pokud to míní vážně tak ten Rusák zřejmě zešílel!!

osinek ( 27. dubna 2014 19:05 )

Zeman jako kandidát na Nobelovu cenu?!? To je snad ještě horší než moc špatný kanadský vtip!!!! Vždyť kořalu z Vysočiny nikdo v zahraničí nebere vážně!

itartas ( 27. dubna 2014 18:47 )

pepa

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa