Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Berill v nesnázích: Ženě z Rathova harému hrozí 5 let vězení! Proč?

Autor: ČTK, simao - 
27. ledna 2014
17:27

Nejen David Rath má oplétačky se zákonem. Policie obvinila také jeho bývalou mluvčí Berill Maschekovou - kvůli údajně předraženému webu, za který během Rathovy vlády nad Středočeským krajem zodpovídala. Podle obvinění vznikla škoda 1,5 milionu korun. Berill nyní kvůli tomu hrozí až 5 let vězení.

Pražská policie dnes obvinila z porušení povinnosti při správě cizího majetku Berill Maschekovou, která byla mluvčí Davida Ratha na středočeském krajském úřadu. Vazba, ve které trio hlavních aktérů Rathovy kauzy strávilo 18 měsíců, ji však nečeká. "Detektivové zabývající se hospodářskou kriminalitou obvinili jednatřicetiletou ženu z porušení povinnosti při správě cizího majetku. Policisté vedou vyšetřování na svobodě," uvedla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Obvinění Maschekové však s kauzou Rath přímo nesouvisí. Jde o jiný případ. A jinou zakázku. Týká se totiž údajně předraženého webu tojecool.cz, který měl vyvolávat zájem mladých lidí o dění v regionu. Ratha přitom soudí kvůli korupci a manipulacím při schvalování stavebních a zdravotnických zakázek.

"Kriminalisté mají k dispozici podstatné materiály, výsledky znaleckých zkoumání, a přiklánějí se tak k verzi, že trestní řízení je odůvodněné," dodala mluvčí Rösslerová. Škoda se podle ní vyšplhala na více než 1,5 milionu korun, za což Maschekové, která za web zodpovídala, hrozí až pět let vězení. Již v minulosti přitom policie přijala kvůli této zakázce několik trestních oznámení.

Stránky za dva miliony korun přitom připravila na základě zakázky od úřadu společnost Koch & Koch. A zde se objevuje další postava z Rathovy kauzy - právník Adam Černý, který stál v čele jejího představenstva. Kraj však stránky zrušil nedlouho po Rathově zatčení. Nebyly prý příliš aktivní a nepřinášely dostatečné množství informací. K trestnímu řízení se pak jako poškozeným minulý týden připojil i samotný Středočeský kraj.

mirkazam ( 18. února 2015 07:47 )

japos22,jo na té vyretušované fotce to jde, ale jinak trapas...

mirkazam ( 18. února 2015 07:45 )

Když viděla jak se její šéfík činí, tak se taky přestala žinýrovat...,,kráska "

salto ( 28. ledna 2014 12:17 )

Je vidět, že dr. Rath má dobrý vkus

dandova ( 28. ledna 2014 08:39 )

dandova ( 28. ledna 2014 08:38 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa