Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zeman ve Varech: Fabrice na Becherovku se vyhnul obloukem

Autor: simao - 
14. ledna 2014
16:47

Prezident Miloš Zeman i dnes pokračuje v návštěvě Karlovarského kraje. Kdo by čekal, že si nenechá ujít návštěvu továrny na jeho oblíbenou Becherovku, musí být zklamán. Zeman dnes pobesedoval se studenty a vyrazil se podívat na provoz dvou fabrik. Žádná z nich však s Becherovkou nic společného nemá.

Loni Zemanovi návštěvu Karlovarského kraje znemožnilo zranění, letos se však už na obhlídku na západ Čech vydal. Zatímco včerejší program zakončil při debatě s občany v karlovarském hotelu Thermal v centru města, výrobu Karlovarské Becherovky přesunuli před několika lety z centra města pryč. Po takřka 150 letech do nových prostorů - do okrajové čtvrti Bohatice.

Dvakrát protivný Zeman

Na inspekci do Becherovky však prezident nevyrazil ani dnes. Snad kvůli častým narážkám na jeho kladný vztah k alkoholu a připomínání ostudné kauzy viróza? A nebo kvůli tomu, že upřednostňuje již pouze víno, event. vinný střik a slivovici? Namísto toho se prezident vydal jiným směrem. A raději se držel vody, třeba při úvodní besedě se studenty gymnázia v Ostrově.

Zeman však byl přesto v dobré náladě. Uvolněně odpovídal na dotazy a často se dočkal potlesku. Řeč se stočila na globální oteplování, přímou volbu prezidenta, jmenování profesorů, prezidentské milosti, ale třeba i jedináčky, o kterých se podle Zemana říká, že jsou protivní. Stejně prý jako o dětech učitelů. "No a mě to zůstalo a jsem dnes dvakrát protivný," říkal Zeman.

O přímé prezidentské volbě pak prohlásil, že zkorumpovat 8 miliónů voličů nelze. I tentokrát však Zeman na své cestě narazil na odpůrce. Před gymnáziem v Ostrově stála žena na mateřské s transparentem "Stydím se za svého prezidenta a nestydím ze za to," uvedl denik.cz.

Oběd pro prezidenta připravili v chráněné dílně

Kromě studentů se pak setkal také s městskými představiteli a pak už vyrazil na návštěvu výrobny stavebních materiálů Lias Vintířov. Provoz továrny sledoval se slušivou červenou helmou na hlavě a když ji odložil, zamířil do další továrny - do chráněných dílen v Sokolově, kde pro vyhládlého Zemana připravili i čtyřchodové menu s plněným kuřecím řízkem jakožto hlavním chodem. Separátní program měla i dnes první dáma Ivana Zemanová. Ta se vydala za dětmi do SOS vesničky v Doubí.

abzk ( 15. ledna 2014 00:59 )

Ten už žádných pár let nemá.

annakarenina ( 14. ledna 2014 20:31 )

8bc5 ( 14. ledna 2014 19:27 )

Novým vlastnikem Becherovky byl Schwarzenberg a Bakala.

vi3ol ( 14. ledna 2014 19:14 )

V jeho stadiu alkoholismu mu už Becherovka nic neříká. Jenom domácí 56-ka slivovice ho dokáže probrat k životu. A taky skolit k viróze. Co ale se Sobotkou? Není náhodou objednán už k amputaci pravé hnáty?!

zabibol ( 14. ledna 2014 18:54 )

Sockomunistický pandrhola Becherovku zprivatizoval a prodal, protože už ji nepije!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa