Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Slováci se smějí Klausové kvůli tragickému rozhovoru: Je to popletená teta!

Česká velvyslankyně v Bratislavě Livia Klausová s prezidentem Gašparovičem.
Česká velvyslankyně v Bratislavě Livia Klausová s prezidentem Gašparovičem.  (Autor: ČTK)
Autor: lvi - 
14. ledna 2014
08:49

Na politické rozhovory Livie Klausové nejsme zvyklí. Leda na ty o žehlení Klausovy košile. A proto tento, který vznikl pro slovenský deník, vejde do dějin a brzy se stane hitem internetu. Bohužel pro paní Klausovou a celé Česko.

Bývalá první dáma a Zemanem dosazená česká velvyslankyně na Slovensku poskytkla v pravdě "legendární" rozhovor deníku SME. A za jeho úroveň – právem - schytala sprchu nelichotivých komentářů. Slovenská média označují vystoupení Klausové jako exhibici „hysterické tety“ z Čech. Ze zmíněného interview je navíc patrné, že Klausová, na rozdíl od svého chotě, neumí argumentovat a jedná v plné emoční škále jako puberťačka. Na nepříjemné otázky se snaží odpovídat „vyučovací“ metodou, která většinou dokresluje trapnost a vyjadřovací beznaděj bývalé první dámy, kterou podtrhuje například odůvodnění své nominace do čela zastupitelského úřadu u našich sousedů.

„Já jsem se o post velvyslankyně neucházela. Oslovil mne prezident Zeman a dal mi tuto konkrétní nabídku. Tu buď můžete přijmout, nebo odmítnout. Já ji s radostí a se ctí přijala. Ale hlavně, je ctí, že ta nabídka přišla pro Slovensko,“ uvedla Klausová se zcela vážnou a kamennou tváří.

 

Klausová: Do prezidentské volby jsem nezasahovala

První „úhybný manévr“ Klausová zvolila během narážky na dotaz, zda za jejím jmenováním není dík nynějšího prezidenta Miloše Zemana za podporu v prezidentské kampani. „Já jsem se žádné kampaně neúčastnila. Pouze jsem si vybrala mezi dvěma kandidáty a média se mne zeptala, kterého preferuji. To, co se z toho pak stalo, jsou jen vaše novinářské teze,“ odbyla Livia Klausová reportérku.

Z míry ji vyvedl i dotaz na minulost jejího otce, který právě na Slovensku aktivně působil za fašistického i komunistického režimu. „Nebudu odpovídat na spekulace a na nic, co říkáte. Pokud chcete vést rozhovor o mém otci, tak ho dělat nebudu. To, co dělal můj otec, nemohu ani dokázat, respektive ani vyvrátit. Ale určitě nic špatného nedělal. Naopak pomáhal odboji. Mé působení na Slovensku není o mém otci,“ rozčílila se Klausová, která takřka odmítala v rozhovoru pokračovat a začala se reportérce vysmívat.

„Používáte informace ze zákulisí a volíte špatná slova,“ smála se manželka Václava Klause. Nutno podotknout, spíše afektovaně. To dokádá i komentář slovenského novináře Petera Morvaye: „Paní Klausová v rozhovoru působí jako postarší teta, která doteď žila jen pro svého manžela, jako doplněk jeho kariéry."

aluman ( 19. ledna 2014 03:26 )

Aha, takže si neumíš pustit video Jenom tu trapně z principu odporuješ napsanému místo aby sis tu trapnou hrůzu co Klausová předvedla poslechl a objektivně zhodnotil Ale ty vlastně na objektivní hodnocení ani nemáš buňky. Ty nic o úrovni na jaké musí umět vystupovat na veřejnosti diplomat nemáš ani nejmenší tušení

va45 ( 18. ledna 2014 23:39 )

Já věděl,že jsi trotl.Jen trotlové ještě dnes věří novinářům.

aluman ( 18. ledna 2014 02:38 )

To se mi tady snažíš dokázat, že jsi hloupější než se původně zdálo? Neumíš si ani pustit video?

va45 ( 18. ledna 2014 02:03 )

Tobě to vadí.No to je tak všechno co s tím můžeš dělat.Ty ji tady líčíš jak by jsi s ní přímo bydlel.

aluman ( 17. ledna 2014 20:21 )

Jsi absolutně vedle ve všem co píšeš. Zkrátka zcela mimo. Mě pouze vadí to co jsem už napsal a pokud na to tvůj mozek a znalosti nestačí, je chyba ne tvé straně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa