Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Kníže hodnotí velvyslankyni Klausovou: Starší dámy nebudit a nerušit!

Karel Schwarzenberg zhodnotil výkon velvyslankyně Livie Klausové v rozhovoru pro SME. A nejen on
Karel Schwarzenberg zhodnotil výkon velvyslankyně Livie Klausové v rozhovoru pro SME. A nejen on  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: lvi - 
15. ledna 2014
05:00

Poprask v českých, potažmo slovenských luzích a hájích způsobilo interview, které poskytla velvyslankyně Česka u našich sousedů Livia Klausová. Reakce na sebe nenechala čekat, a to ani u politických špiček.

Doslova „nad Tatrou sa blýskla“ manželka českého exprezidenta Václava Klause, když do světa deník SME vypustil nahrávku z rozhovoru právě s českou velvyslankyní Lívií Klausovou, dosazenou jinak současným prezidentem Milošem Zemanem. „Paní  Klausová v rozhovoru působí jako postarší teta, která doteď žila jen pro svého manžela, jako doplněk jeho kariéry," komentoval její vystoupení komentátor SME Peter Morvay.

Ze zmíněného interview je navíc patrné, že Klausová na rozdíl od svého chotě neumí argumentovat a jedná v plné emoční škále jako puberťačka. Na nepříjemné otázky se snaží odpovídat „vyučovací“ metodou, která většinou dokresluje trapnost a vyjadřovací beznaděj bývalé první dámy. Klausová se sice na oko nenechá rozházet, nicméně vnitřně to v ní, při méně příjemných dotazech (např. na minulost jejího otce pozn. red.), vře.

Schwarzenberg: Starší dámy nebudit a nerušit

„Co na to více říci než to, že není nad zdravé sebevědomí,“ uvedl pro Blesk.cz v přímé reakci na exhibici Klausové rétor a politik Miroslav Kalousek. Jeho stranický kolega a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg glosoval Klausovou podobně vtipným způsobem: "Víte, já mám celý život jednu zásadu. Starší dámy nebudit a nerušit," řekl Blesku.cz Schwarzenberg.

Prezidentská kancelář oproti tomu ostudné vystoupení bývalé první dámy odmítla komentovat. „Nebudeme se k tomuto tématu jakkoli vyjadřovat,“ sdělil redakci mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček.

Internet se baví: Slováci, užijte si popletenou tetu Klausovou

Čtenáři našeho serveru se pro změnu podivují nad tím, jaký obraz Česka nám „veřejné“ osoby ve světě utváří. „To je u nás skutečně až tak nemožné vybrat na reprezentaci země někoho, kdo nám nebude dělat ostudu a nebude světu pro smích? Samozřejmě není to jenom o Klausové. Problém by to asi nebyl, kdyby se vybíralo podle schopností. A ne podle toho, komu, co a za co. Kdyby lidé při volbě používali mozek,“ napsala uživatelka Annael.

„Post velvyslankyně nemám jako odměnu za podporu Zemana... Jistě, že ne. O tak šarmantní dámě v nejlepším věku, na vrcholu sil, se špičkovým diplomatickým vzděláním si to přece nikdo nemůže ani pomyslet. Navíc se zázemím všemi respektovaného, obdivovaného a blondýnkami milovaného partnera, že jo,“ uvádí jiná reakce.

Ke kontrovezní osobě otce Klausové se vrací další komentář: "Škoda, že ji reportérka neřekla, aby ji ukázala ty své dokumety, které měly svědčit o prospěšnosti jejího otce Štefana Mištiny. On určitě prospěšný byl, ale jako agent komunistického režimu, respektive jako agent při znárodňování soukromého vlastnictví a při združstevňování sedláků."

Vzkaz určený přímo sousedům posílá uživatel Ripper: "My tady tu famílii měli několik let. Taky si ji i s popletenou tetou teď užijte vy."

Inu, kdo ví, jak říkají Slováci: "Keď Pán Boh dá, aj motyka vystrelí" a Livia Klausová ještě všechny překvapí - něčím lepším a snad důstojnějším.


 

itartas ( 9. března 2014 21:34 )

Starší dámy nebudit, nerušit...od něho to teda sedí. Ten který je sám starý a chrápe vestoje bude někoho posuzovat.

ninunka ( 15. ledna 2014 22:24 )

ninunka ( 15. ledna 2014 22:24 )

helena57 ( 15. ledna 2014 21:11 )

Ježíškunakřížku, zase jeden ohnivý následovník ožralky holubovic

helena57 ( 15. ledna 2014 21:10 )

Přesně tak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa