Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman může za neklid a špatnou náladu, zlobí se legenda Čáslavská

Do Miloše Zemana se pořádně opřela legendární gymnastka Věra Čáslavská, sedminásobná olympijská vítězka
Do Miloše Zemana se pořádně opřela legendární gymnastka Věra Čáslavská, sedminásobná olympijská vítězka  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Mária Rušinová, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
14. ledna 2014
20:34

Gymnastická legenda Věra Čáslavská odmítla účast na slavnostním večeru na Hradě, při kterém se oznámí nominace českých sportovců na zimní olympiádu v ruském Soči. Nepřijde kvůli prezidentu Zemanovi: "Mám výhrady k politice našeho pana prezidenta," říká Čáslavská a dodává: "Zeman zasévá do našich duší neklid a špatnou náladu."

Sedminásobná olympijská vítězka Čáslavská sama pracovala na Hradě - jako poradkyně prezidenta Václava Havla. Toho si vážila, o Zemanovi však dobré mínění nemá. "Má svobodomyslná povaha mi nedovolí, abych navštívila současný Hrad, z jehož prostor je vysílána jen negativní energie," uvedla Čáslavská podle serveru lidovky.cz v dopise, kterým odmítla účast na oznámení české nominace na olympiádu v Soči.

Seznam českých olympioniků totiž bude oznámen ve čtvrtek za Zemanovy účasti. Čáslavská se s prezidentem sejít nechce. Zeman prý zasévá do našich duší neklid a špatnou náladu, řekla gymnastická legenda FTV Prima. To za Havla podle ní panovala na Hradě "atmosféra plná pozitivních myšlenek a činů".

Čáslavská, která svého času nadchla Československo třemi zlatými z Tokia 1964 a čtyřmi z Mexiko City 1968, je čestnou předsedkyní Českého olympijského výboru (ČOV). Již během prezidentské kampaně podporovala Karla Schwarzenberga a je tak dalším ze Zemanových odpůrců, kteří se proti němu v poslední době hlasitě vymezili. Zeman je v současnosti na návštěvě Karlovarského kraje, kde se s ním odmítl sejít jeden z tamních radních.

Zeman studentům potvrdil: Do Soči pojedu

Zeman přitom během svého současného prezidentského "turné" dnes gymnazistům z Ostrova nad Ohří při debatě potvrdil, že osobně dorazí na olympiádu do ruského Soči. Navzdory tomu, že to řada politiků odmítla. Třeba francouzský prezident Hollande, či jeho německý protějšek Gauck. "Do Soči pojedu, protože mě tam pozval náš olympijský výbor a Česká unie sportu. Jedu tam proto, abych podpořil naše sportovce. Navíc tam mám dojednaná setkání s našimi bývalými olympioniky. Považuji olympiádu za sportovní akci a ne za politický podnik,“ uvedl dnes Zeman.

Český prezident prý nechce, aby se opakovala historická situace, kdy politici ze Západu nepřijeli na OH do Moskvy v roce 1980 a v reakci na to nevycestovali na olympiádu v Los Angeles 1984 zástupci zemí východního bloku. Soči přitom bude první zahraniční cestou od Zemanova zranění kolena, kvůli kterému veškeré lety na konci loňského roku jeho hradní tým zrušil a Zeman se léčil na zámečku v Lánech.

jakeline ( 27. ledna 2014 06:04 )

Čáslavská je sice gymnastická legenda Havlovi však vděčila za to že dal jejímu synu milost za vraždu svého otce nevím jak vychovala své děti ale syn který zabije svého otce nemá žádný morální kredit a jeho matka s ním

janskalsky ( 18. ledna 2014 11:40 )

Dlouho byla zalezlá kvůli synovi otcovrahovi, kterému dal Havel milost. Myslí si, že už se zapomnělo.... Ale nezapomnělo se! Vyšla o tom kniha: http://k213.files.wordpress.com/2010/05/kniha.pdf

jity ( 15. ledna 2014 17:33 )

Paní Čáslavská s Johnem Bokem rozebírali jak její syn za nic nemohl, když zemřel jeho otec. On se mlátil do té hlavy sám, protože podle Boka byl pořád namol a Věrušku hrozně šidil. U toho incidentu ani jeden nebyli a nechápala jsem proč nedali prostor právě tomu synovi, který má dodnes výčitky svědomí kolika lidem zkazil život. Nebyla to pěkná reportáž o tomto smutném případu, kdy vlastní syn zabil svého otce. Stačilo když jsem s tím synem četla rozhovor, několikrát měl pokus o sebevraždu, svědomí ho dohání.

brum ( 15. ledna 2014 16:17 )

Paní Čáslavská byla - zaslouženě - pojem v celém světě,díky sportovním výkonům.Jako člověk zklamala na celé čáře.Vzhledem k tomu,jak vychovala syna -otcovraha - by se měla podobných veřejných projevů zdržet! Pokud ji chybí na hradě kamarádská atmosféra (ježdění na koloběžce,orgie feťácko-opilecké sqadry) z doby p.Havla,tak tím nasadila všemu korunu!

bobina ( 15. ledna 2014 16:01 )

Tato paní už je jen čím dál tím trapnější,stará,zlá a zapšklá ženská,která byť bojuje proti komunismu a komunistům s vehemencí magora,tak je pozoruhodné,že komunismus jí vyhovoval nejvíce!!! Ostatní režimy kritizuje ,jen Vašíka Havlového asi platonicky milovala,neb na něj a jeho pravdolásku zapomenouti nemůže! Ty její trapné kecy na adresu prezidenta se nedají už ani poslouchat,natož je brát vážně!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa