Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sjezd TOP 09: Raut a kníže bez ramlice, ale také bez soka!

Autor: simao, ex - 
8. prosince 2013
05:41

V Praze se v sobotu sešel dvoudenní sněm TOP 09, který má za úkol zvolit nové vedení. Výsledek se ale zdá být předem jasný. Karel Schwarzenberg, který sbalením o padesát let mladší "ramlice" Jany Vopěnkové dokazuje, že může konkurovat mladým mužům, nemá totiž soka ani ve straně. V zákulisí se však spekuluje, jak dopadne situace kolem místopředsedů.

Šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg (75) hledal na sněmu pro své spolustraníky slova povzbuzení. A tak například prohlásil, že ztráta čtvrtiny voličů ve volbách stranu nepoložila, ale naopak zocelila. A rovnou se opřel do stran, které nyní slepují koalici. "Je to trend k autoritativní vládě," hřímal kníže.

Kníže se pusti do ANO a Úsvitu

"Je jen na nás, abychom bránili parlamentní demokracii. Jsem přesvědčen, že když prokážeme, že bereme demokracii a ústavu vážně, tak se nám to věru vyplatí," dodal. Schwarzenberg chce, aby TOP 09 byla v tomto volebním období dobrou opozicí a nabízela alternativu k vládě. Některé sněmovní nováčky, především z hnutí ANO a Úsvit přímé demokracie, označil Schwarzenberg za populisty, kteří se TOP 09 bojí.

Nikde poblíž přitom nebyla k vidění Schwarzenbergova nová milenka Jana Vopěnková, kterou na sebe kníže v poslední době upozornil především. Na sněmu se naopak objevila místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová (61). Nabídla TOP 09 spolupráci v senátních volbách. Bojí se, aby se rozdělená pravice ještě více nepropadla.

Schwarzenberg chce ve vedení TOP 09 primátora Hudečka

Dnes bude dvoudenní sněm pokračovat volbou vedení. Pozorně jej bude sledovat mladý pražský primátor Tomáš Hudeček. Toho se zastal sám kníže. "Dle mého názoru by se měl (Hudeček) do předsednictva dostat vzhledem k silné pozici a výsledku, který měl, primátor města Prahy," řekl novinářům Schwarzenberg. Ostatní rozhodnutí však prý chce kníže nechat na delegátech sněmu. Jedno je však takřka jisté - svůj post Schwarzenberg s přehledem uhájí. Nepovstal proti němu totiž žádný sok. Protikandidáta pak nemá ani první místopředseda Miroslav Kalousek.

strnad86 ( 9. prosince 2013 12:18 )

Ahoj , už máte dárky na Vánoce? Portál www.AkceZ.cz Vám jako 1. v ČR vrátí peníze nejen za nákup v e-shopech, ale i za platbu pojištění či půjčku. Podívejte se!

mrdounerluscon ( 9. prosince 2013 11:39 )

ten ji nic neda dedkove jsou vic lakomy nez mlady to by ses divil,na dojeni urcite ma rodinu ktera to pohlida a sepise zavet to se neboj navic nema jak dojit kdyz ji nechce uzila pet minut slavy a nazdar za mesic po ni nestekne ani pes

jity ( 9. prosince 2013 11:29 )

Ramlice už je asi jen nastrčená figura, aby dědek oslňoval mladé lidi. Ten už dávno neramluje pochybuji, že by měl s čím. Jen ať ho holka pěkně podojí a holt občas dědka pošolíchá.

adeso ( 8. prosince 2013 12:13 )

musíme je nechat v klidu, pokud se budou dál takhle chovat, to do té díry, ti tupci spadnou spolu. Buďme potichu a nechme je konat.... pppssssstttt, nebo je probudíme...... Nebo vy tady ty lumpy a nenažraný flanďáky chcete oživovat??

adeso ( 8. prosince 2013 12:10 )

no tak to je snad ještě horší, jestli si neumí najít přes eskort aspon kultivovanou "společnici"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa