Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

TOP 09 s knížetem a Kalouskem na věčné časy: Prý ideální duo, které nikdo nerozdělí!

Autor: ČTK, lm, simao - 
8. prosince 2013
12:27

Karel Schwarzenberg dnes na sněmu v Praze podle očekávání obhájil post předsedy TOP 09. Neměl protikandidáta. Schwarzenberg, který příští týden oslaví 76. narozeniny, stranu vede od jejího vzniku v roce 2009. Jeho prvním místopředsedou pak zůstává Miroslav Kalousek, místopředsedy zůstávají Ženíšek a Lukša. Nově do stranického vedení usedl exministr zdravotnictví Leoš Heger.

Karel Schwarzenberg zůstává šéfem TOP 09 a delegátům poděkoval za důvěru. "Doufám, že vás nezklamu. Uvědomte si, že jste si zvolili někoho, kdo vás nebude v příštích letech šetřit. Budeme pracovat, abychom zachovali svobodu a demokracii," řekl po svém znovu zvolení. Podle něj se TOP 09 musí vymezit proti hnutí ANO a Úsvit přímé demokracie, které uspěly v nedávných sněmovních volbách a které Schwarzenberg označil za populistické strany.

Nerozdělitelné duo "kníže Kalous" vládne dál

Schwarzenbergovo zvolení se čekalo. Stejně tak to, že své křeslo obhájí i první místopředseda Miroslav Kalousek. "My jsme ideální duo, které nikdo nerozdělí," poznamenal kníže. Přestože TOP 09 po sněmovních volbách, v kterých získala 12 procent hlasů, skončí v opozici, neměla by podle Schwarzenberga propadal malomyslnosti. "Budeme-li dále tací, jací jsme, strana bez velkých slibů a rámu, strana, která soustavně pracuje, tak jsem přesvědčen, že naši voliči to ocení," věří Schwarzenberg.

To Miroslav Kalousek opět zaútočil na prezidenta Zemana i šéfa ANO Andreje Babiše. "Je jen otázka, kdy monarcha a oligarcha k sobě najdou cestu," varoval na sněmu.

Mladý primátor Hudeček propadl. A co s Drábkem?

Řadovými místopředsedy zůstávají i nadále Marek Ženíšek a Pavol Lukša. Nově byl zvolen také exministr zdravotnictví Leoš Heger. Dosavadní místopředsedkyně Helena Langšádlová nebyla zvolena v prvním kole, v druhém kole ale bude jedinou kandidátkou. Ve volbě však neuspěl pražský primátor Tomáš Hudeček, kterého přitom podpořil samotný předseda Karel Schwarzenberg. Místopředsednický post naopak vůbec neobhajoval exministr práce Jaromír Drábek, který stál za kontroverzním projektem sKaret. Drábek se prý chce věnovat přípravě strany na volby do Evropského parlamentu a sám by mohl v evropských volbách kandidovat.

cipisek134 ( 10. prosince 2013 06:34 )

O5

cipisek134 ( 10. prosince 2013 06:34 )

To sedí!

osinek ( 9. prosince 2013 12:38 )

Veršovanka o veselém zloději Kalouskovi Monolog ministra financí Míry(Padáka)Kalouska Jmenuji se Kalousek,říkaj mi Kradousek. Co je tohle za nápad?-Já nikdy nic neukrad! Jámám přece čistý štít, umím se vždy vykroutit i z průserů na "Obraně", hlavně všichni plaťte daně. Vidím se rád v televizi,vydělávám i na krizi. Jak? –to už je jiná káva, své o tom ví zbrojařHáva… Usmívám se i když kradu – dělám to jak Venca z Hradu. Jinak-já jsem "za vodou" a vy- žijte s pohodou všechno dobré nakonec přeje Míra "Poctivec" Není to naprosto přesné o "starém poctivci", smějícím se nenechavci Míru (Padákovi) Kalouskovi, který to myslí zejména se zdravotně postiženými a chudými velmi úpřimně? Kalouskovi?

osinek ( 9. prosince 2013 12:23 )

Doporučuji přečíst výstižný komentář p.Pelátka o hajném Schwarzenbergovi a nenechavci Kalouskovi!!! Prelátek: V Rakousku nedostudovaného hajného Káju Schwarzenberga z politiky vykopli!!!!! V Česku chce huhňající (a věčně chrápající) knížátko Karel spolu s tím ZLODĚJEM Kalouskem řídit českou pravici. Není to šokující, že v této zemi jsou lidi, kteří ve volbách podpořili politickou stranu zdegenerovance prezntujícího se jako šlechtic a nenechavce Kalouska napojeného na mafiánské podsvětí dojící českou státní kasu ve velkém stylu? Není čas postavit zlodějskou TOP 09 mimo zákon?!? Knížátko Karel patří do domů důchodců a šílenej chemik Kalousek patří za své zlodějiny za mříže!! 09.12.2013 11:37

strnad86 ( 9. prosince 2013 12:16 )

Ahoj , už máte dárky na Vánoce? Portál www.AkceZ.cz Vám jako 1. v ČR vrátí peníze nejen za nákup v e-shopech, ale i za platbu pojištění či půjčku. Podívejte se!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa