Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zeman dělá pokroky: Hýbe kolenem a vyfasoval kratší ortézu

Zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana se zlepšil natolik, že už může zraněné koleno plně zatěžovat
Zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana se zlepšil natolik, že už může zraněné koleno plně zatěžovat  (Autor: Archiv Blesku, Hrad)
Autor: ČTK, ljš - 
25. listopadu 2013
15:38

Před měsícem mu lékaři naordinovali naprostý klid a usadili ho na kolečkové křeslo, teď už prezident Zeman ale může se zraněným kolenem hýbat a začít ho plně zatěžovat. Kdy se ukáže na veřejnosti?

Zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana se zhruba měsíc od úrazu nohy zlepšil. Koleno již nemá oteklé a netrpí ani bolestmi. Na webu ministerstva zdravotnictví to dnes oznámil ministr a šéf Zemanova lékařského konzilia Martin Holcát. Zeman se v úterý po delší době představí na veřejnosti, když na prezidentském zámku v Lánech za účasti médií jmenuje do funkce nového ústavního soudce Radovana Suchánka.

"Dolní končetina je již zcela bez otoku a také bez bolestí. Koleno tedy může pan prezident začít zcela zatěžovat, bylo mu také doporučeno zkoušet chůzi pomocí jen jedné berle," uvedl Holcát. Prezident podle něj používá kratší typ ortézy, než měl dosud.

"V následujících dnech bude pan prezident rehabilitovat sám, vzhledem k rychlé rekonvalescenci není nyní třeba podrobného lékařského dohledu," dodal Holcát.

Úraz

Zeman se zranil na konci října, kdy v noci upadl a poranil si pravé koleno. Lékaři motolské nemocnice mu z něj museli odstranit krev. Konzilium následně hlavě státu doporučilo několikatýdenní klid. Zeman se od té doby na veřejnosti neobjevil. Nezúčastnil se ani oslav výročí 17. listopadu a sporé rozhovory médiím poskytl pouze telefonicky.

Uzdravující se prezident se v úterý po delší době objeví v médiích, když v Lánech přijme kandidáta na ústavního soudce Suchánka, kterého jmenuje do funkce. Podle Zemanovy mluvčí Hany Burianové se prezident při té příležitosti krátce vyjádří ke jmenování nového soudce.

Kvůli špatnému zdravotnímu stavu konzilium prezidentovi doporučilo, aby se do konce roku nezúčastňoval zahraničních cest. Jeho tým již plánované návštěvy cizích zemí přesunul na příští rok.

zabibol ( 26. listopadu 2013 08:15 )

Otravný socbolševický děděk.

slider ( 25. listopadu 2013 21:58 )

Už má byt dávno v důchodu.

anka ( 25. listopadu 2013 18:56 )

zpusob vaseho vyjadrovani jde od deseti k peti...

bjutifl ( 25. listopadu 2013 18:46 )

Jenže po punkci, kterou Zemanovi prý dělali, je nutný nejmíň na tři neděle koleno zcela znehybnit a to jde jenom ortézou od kyčle ke kotníku a ne tou srandičkou, co má na fotce. Ségra si chtěla taky připlatit ale doktor jí menší ortézu nedovolil. Až po těch třech nedělích mohla mít kratší, která dovolovala i částečné ohnutí kolene. Tu měla asi další tři neděle a pak už žádnou nepotřebovala. U tebe šlo o úplně jinej úraz s jinou, dlouhodobou léčbou.

ernstthal ( 25. listopadu 2013 18:25 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa