Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nová hymna ČSSD: Zrady ráj, to na pohled! Dějiny zrady jedné strany

ČSSD je strana s tradicí...
ČSSD je strana s tradicí...  (Autor: Blesk)
Autor: Aleš Půček - 
29. října 2013
05:25

Místo růže by si socialisté měli dát do znaku Jidáše. Tradiční symbol zrady by mnohem víc odpovídal realitě strany, jejíž předsedové odchází po vzoru římských císařů zrazeni svým nejbližším okolím. Jen s trochou nadsázky se dá říct, že dějiny ČSSD jsou dějinami zrady a slova její hymny by měla znít „Zrady ráj, to na pohled.“

Předseda ČSSD Sobotka, kterého vyzvala skupina kolem Michala Haška po neúspěšných volbách a schůzce s prezidentem Zemanem k rezignaci, přirovnává situaci ke stranickému puči z roku 1948. Po komunistickém převratu se tehdy strana na popud jejího člena Zdeňka Fierlingera spojila s KSČ. Zrad uvnitř ČSSD najdeme ale dost i v její moderní historii. Podívejte se, na největší zrady uvnitř ČSSD.

Zeman zrazen Špidlou

Miloš Zeman vytáhl svého času ČSSD z nicoty do pozice nejsilnější strany českého politického kolbiště. Ve chvíli, kdy se v roce 2003 v Parlamentu poprvé ucházel o post prezidenta, ho zradil muž, kterého Zeman přivedl do čela strany místo sebe, Vladimír Špidla. Díky tomu se stal prezidentem Václav Klaus. Zeman se dočkal až o deset let později. A celou dobu svým tehdejším rivalům v ČSSD jejich tehdejší zradu splácí i s úroky.

Špidla zrazen Grossem

Špidla se ale z porážky Zemana netěšil dlouho. Po dvou letech vládnutí se dotýkali preference ČSSD svého dna, což bývá v polovině volebního cyklu obvyklé. Špidlu, ale nepodpořila dvojka sociální demokracie Stanislav Gross a na postu v čele ČSSD i vlády svého šéfa s radostí nahradil. Špidlu pak jako cenu útěchy odeslal do trafiky v Evropské komisi, čímž podtrhl i Pavla Teličku, který měl už lukrativní flek přislíbený.

Paroubek zůstal zrazen sám, jak kůl v plotě

Jiří Paroubek sice před třemi lety vyhrál volby, ale ještě ten samý den podal demisi na křeslo šéfa ČSSD, protože vyhrál nižším rozdílem, než se všeobecně předpokládalo. Podle všeho to byl důsledek dlouhodobého tlaku, který na něj vyvíjel zbytek vedení ČSSD. Paroubek odtáhl celou kampaň a na jeho zádech se dopředu posléze vyvezli Sobotka s Haškem. Paroubek jim to nikdy neodpustil. Záhy opustil ČSSD a po letošních volbách je oba nazval zbabělci.

Sobotka zrazen Haškem

Sobotka v bratrovražedném souboji o nástupnictví po Paroubkovi porazil Haška, ale ten mu při každé příležitosti okopával kotníky. Po slabém „vítězství,“ které ČSSD utrpěla ve volbách, sice Hašek nejprve mluvil o tom, že by povolební vyjednávání měl vést lídr Sobotka, po údajné poradě s prezidentem Zemanem, ale otočil a vyzval Sobotku nepřímo k rezignaci. Předsednictvo ČSSD pak tento postoj vzalo za své, většinově vyzvalo Sobotku k rezignaci a vedením povolebních jednání jmenovalo Haška.

Zrazené císaře vraždili, Sobotka má lepší vyhlídky

Moderní dějiny ČSSD tak trochu připomínají dějiny antického Říma, kde velká část císařů končila zrazena svými nejbližšími. Pokud Sobotka situaci neustojí, má přece jen jednu velkou výhodu. Ve starověkém Římě se zrazení císaři vraždili, z ČSSD odchází tak jako Gross s igelitkami nadívanými miliony, do trafiky úsměvně pojmenované Evropská komise jako Špidla nebo po určitém čase na Hrad jako Miloš Zeman.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

cococo ( 13. listopadu 2013 21:49 )

Při zmínce o Paroubkovi by stálo za zmínku, že jeho hlavní vinou nebylo málo přesvědčivé vítězství, ale fakt, že neměl naprosto žádný koaliční potenciál. Ve své nabubřelosti byl pro všechny nepřijatelný. Jeho chování by prošlo jedině, kdyby získal nad 50% a pak nikoho do koalice nepotřeboval. Prostě nadutý blb

ko.ko.tek ( 29. října 2013 20:11 )

se potí, že? Prachy jsou prachy a zadara, takže on vydrží ještě hodně dlouho. Toho smeteš ze židle, on se vyškrábe na stůl, smeteš ho ze stolu, vyleze na lustr, shodíš ho z lustru a lustr spadne na tvou hlavu a budeš rád, že tě nezabil. To je Sobotka

ko.ko.tek ( 29. října 2013 20:08 )

nějaká recituálka, která se nudí

jarda304 ( 29. října 2013 10:38 )

programem všech socialistů od Marxe, soudruha Lenina, soudruha Stalina, soudruha Hitlera či soudruha Heydricha po soudruha/přítele Zemana, přítele Sobotku či přítele Haška je žít z cizí práce a peněz. Být socialistou je projevem špatného charakteru. To, že se tihle socialisté, "soudruzi či přátelé" všeho druhu i mezi sebou vždy popravovali, zavírali a zrazovali patří k nerozlučně k jejich tradicím. Tedy nic nového a nečekaného.

meripen ( 29. října 2013 10:24 )

 Kdo není slepý,dávno věděl že Hašek a Škromach jsou Zemanovy nohsledi.Všechno bylo domluvené už před volbama.Zeman to umí viz,opoziční smlouva,mostecká uhelná atd.Na hradě je místo zloděje zloděj a ještě se vzájemně podporují.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa