Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Průběžná analýza: Tomiovo Harakiri pro ODS a Zemanovce

Vypadá to na propadák ODS
Vypadá to na propadák ODS  (Autor: ČTK)
Autor: Aleš Půček - 
26. října 2013
15:18

NÁZOR: Totální porážka Klause a Zemana. ODS zralá na hození ručníku do ringu a boj mezi ANO a KSČM o to, kdo bude partnerem pro ČSSD. Ve volbách září Okamura, který směřuje do Parlamentu a podřízl větev ODS i Zemanovcům

Sečtena je třetina hlasů, výsledky se mohou měnit, ale trend je prozatím jasný. Volby vypadají na totální porážku ODS.  Před ní se neustále pohybuje dokonce i Okamurův Úsvit. Pohybuje se na hranici 6,5 procent. Špatná vizitka pro Němcovou i předsedu strany Kubu, kterému navíc hrozí, že se v jihočeském kraji vůbec nedostane do Parlamentu. Pro oba je to politická sebevražda.

Totální porážka prezidentů

Prezident Miloš Zeman podporoval své Zemanovce, exprezident Václav Klaus hnutí Jany Bobošíkové Hlavu vzhůru. Ve štábech obou stran mají protáhlé obličeje. Nedostanou, se podle výsledků téměř jistě a budou rady za překročení tří procent. To by byla totální porážka obou prezidentů.

Souboj ANO a KSČM na pozadí pak SObotky a Haška

Nejnapínavější je zatím souboj Babišova hnutí ANO a KSČM. Jejich souboj o druhé místo přitom může rozhodnout o tom, zda se stane premiérem Sobotka či jeho stranický rival Hašek. Sobotka nechce jít s ANO do koalice, Haškovi by to zřejmě nevadilo. A prezident Zeman už oznámil, že pověří toho, kdo bude mít šanci sestavit vládu.

Sobotku by tak zřejmě zachránilo jen, kdyby získal s komunisty většinu. Pokud dohromady získají nad 40 procent, tak by se to za jistých okolností mohlo podařit. Vzhledem k počtu stran, které se nakonec do Sněmovny dostanou je to ale téměř vyloučené.

 

 

 

kozrz ( 27. října 2013 07:25 )

Tak dobře jako bylo za komáru už nikdy nebude ty t.r.o.u.b.o a hlavně nepiš, že nebyl hajzlpapír oni v té době nebyly ani barevné TV a počítače.

kozrz ( 27. října 2013 07:22 )

Až tu knihkupeckou s.v.i.n.i Němcovou a Bendu uvidím, že jdou na pracák tak začnu věřit na spravedlnost, jinak se nic neděje.

hejhej ( 26. října 2013 19:07 )

dyskrymynacija: Sdílím stejný názor, že je to jeden z aspektů, kdy ODS propadla.Dalším důvodem je neplnění programu a kýváním TOPce.Nakonec TOPka o vztahu a vydržování milenky za státní peníze věděla, proto byl Nečas a celá ODS ke Kalouskovi a jeho maskotovi loajální. Na lidech jim nezáleželo, šlo im jenom o koryta. Jen mě udivuje, že tyto strany a hlavně hnusného Kalouska s dementním šišlou lidé volili.

kukuku ( 26. října 2013 17:50 )

Pán se probudil ? Ještě ráno viděl hlavní nebezpečí v komunistech a teď najednou je příčina problému jenom v jednom svazákovi + jedné štětce ?

siroky11 ( 26. října 2013 16:44 )

"vypadá to na propadák" - konečně jsi to pochopila ty Modrá gumo? Táhni do hajzlu i s tou Modrou mafií

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa