Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šlouf je zpátky: Povede Zemanovce v Praze! Už nevadí, že si vymýšlí

Autor: ljš, ČTK - 
12. září 2013
08:16

Prezident Zeman už pro samé rozpaky neví, jestli je Miroslav Šlouf jeho kamarád, nebo není. Nejdřív se ho naoko zřekl, protože si prý během jeho kampaně vymýšlel a pak ho zapíral v Lánech. Zemanovcům jako straně však vlivný lobbista nevadí, právě naopak! Postavili ho do čela své kandidátky v Praze.

Mimořádná krajská konference Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ) Praha zvolila ve středu do čela kandidátky pro předčasné sněmovní volby lobbistu Miroslava Šloufa, který byl během působení prezidenta Miloše Zemana v čele vlády šéfem jeho poradců.

Šlouf se stáhl do ústraní na začátku letoška po zvolení Zemana prezidentem, je přitom považován za jednoho z hlavních strůjců Zemanova volebního úspěchu. A také se tim náležitě chlubil. Zeman nedávno uvedl, že Šlouf v jeho volebním týmu skončil, protože si vymýšlel.

Dvojkou na kandidátce SPOZ v Praze je vysokoškolský pedagog Vladimír Hönig, který ve sněmovních volbách v roce 2010 kandidátku vedl. Před prezidentskými volbami byl Šlouf šéfem pražské organizace SPOZ, funkci ale neobhajoval.

Soupeři

Proti Šloufovi budou v Praze ve volbách jako lídři kandidátek stát předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová nebo za ČSSD šéf Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Jaroslav Zavadil. Kandidátku komunistů vede šéfka pražské stranické organizace Marta Semelová, lidovců bývalý ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) Daniel Herman. Volebním lídrem hnutí ANO 2011 je v metropoli jeho šéf Andrej Babiš a zelených předseda strany Ondřej Liška.

enriko ( 12. září 2013 19:30 )

jsi tak naivní, nebo to hraješ?

rudyptak48 ( 12. září 2013 13:27 )

stačí jedno písmenko navíc (KSČM) a je povolena. Naše zákony mají hodnotu papíru na wc.

rudyptak48 ( 12. září 2013 13:25 )

Naše svazáky jako Nečas a spol...

pepazdp ( 12. září 2013 13:06 )

wandzi ( 12. září 2013 12:50 )

Konečně díky kandidatuře páně Šloufově je jasné co znamená ta zkratka SPOZ. Opravdu to je STRANA PŘÁTEL ORGANIZOVANÉHO ZLOČINU, což je to samé jako Strana přátel ožralého Zemana.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa