Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Odvolávám, co jsem odvolal: Zemanovci si dělají z voličů legraci, Šlouf převezl Zemana

Miroslav Šlouf lidrem pražských Zemanovců nebude
Miroslav Šlouf lidrem pražských Zemanovců nebude  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
12. září 2013
16:52

Bývalý poradce a přítel prezidenta Miloše Zemana Miroslav Šlouf bude volebním lídrem Zemanovců v Praze, zněla těžko uvěřitelná zpráva SPOZ. Ještě dopoledne strana zrušila tiskovou konferenci, aby chvíli po poledni vypustili do světa informaci, že Šlouf stranu v metropoli nepovede. Lobbista však trvá na svém: "Pražským lídrem jsem já!"

Informaci o zvratu v rozhodnutí SPOZ přinesl server tyden.cz. Podle jejich zdroje, který je blízký vedení strany, šlo pouze o taktický manévr, jak na sebe před volbami upozornit. "Bylo to PR," uvedl zdroj. Skutečného lídra pro Prahu Zemanovci prý představí už brzy. Šlouf ale trvá na svém. "Byl jsem zvolen v tajných volbách v řádném hlasování. Já jsem si ani neorganizoval takové PR a ani jsem se ho nezúčastnil, nebo o tom aspoň nevím," řekl iDnes.cz lobbista. Jestli si Zemanovci z voličů dělají legraci, nebo ve straně panuje takový nepořádek, ví pouze Zemanovci.

Někdejšího poradce současného prezidenta Miloše Zemana Šloufa si podle původních zpráv měli do čela kandidátky ve středu zvolit delegáti mimořádné krajské konference v Praze. Šlouf se stáhl do ústraní na začátku letoška po zvolení čestného předsedy SPOZ Zemana prezidentem. Je přitom považován za jednoho z hlavních strůjců Zemanova volebního úspěchu. Zeman nedávno uvedl, že Šlouf v jeho volebním týmu skončil, protože si vymýšlel.

Šlouf ve čtvrtek uvedl, že návrh k jeho kandidatuře vznikl až během krajské konference po odmítnutí nominace jiných dvou kandidátů. Kandidatura pak prý byla nabídnuta jemu. Přijal ji kvůli tomu, že strana již musela o vedení kandidátních listin rozhodnout.

Šlouf byl počátkem roku 2008 jedním ze zakladatelů sdružení Přátelé Miloše Zemana, které si stanovilo za cíl vrátit expremiéra do politického života. Sdružení se nakonec přetvořilo ve SPOZ, která v minulých sněmovních volbách získala téměř pět procent hlasů. Šlouf o vstup do Parlamentu usiloval již předtím, v roce 2000 neúspěšně kandidoval na Chrudimsku do Senátu.

horstfuxteleshop ( 13. září 2013 10:34 )

nevím proč český xindl furt jen řve a nadává, dřív se proklínal zloděj protokolárních per a packal který totálně podojil kupónovku a dal vydělat zlodějum a ty co spadli do rejže tak od něj dostali amňu, teď se zase tady každej naváží do Zemana že je vožrala a já nevím co ještě, tak by asi bylo nejlepší, kdyby smraďoši-Pepíci vypravili delegaci za naší Endžílou Merkel, jestli by je nevzala jako kolonii a trošku jim to v Sudetech a Práglu neošéfovala, páč teda jako českej dobytek bude řvát imrvére

mortis69 ( 13. září 2013 05:24 )

Když Zeman zapírá Šloufa,je to jako rozvod dva dny před diamantovou svatbou Ty dva ko.ko.ti k sobě prostě patřej a nikdo jim to neodpáře i kdyby po sobě stříleli

vi3ol ( 13. září 2013 04:56 )

Takovým blábolům, jako že se ožrala "ustřihl" od Šloufa, mohou věřit jenom jeho skalní uctívači stejně, jako že si už nikdy nedá panáka! Když jsem si to poprvé přečetl v metru, smál jsem se na plné kolo, když jsem to řekl nahlas, smál se celý vůz! ZEMAN je prostě ŠAŠEK!!!

pepazdp ( 12. září 2013 22:51 )

Skutečně žádný velký umění to není ale ani na to profláklej Šlouf nemá

pepazdp ( 12. září 2013 22:48 )

Vykop chudinky, ty nejhorší zloděje tam nechal a přitáh k nim další z vlastní stáje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa